استاندار سیستان و بلوچستان:

اقدامات زیرساختی در مناطق سیل‌زده به‌سرعت در حال انجام است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برنامه‌ریزی و کارهای مطالعاتی به اتمام رسیده، بخشی از قراردادها منعقد شده و کارهای زیرساختی در حال انجام است تا مجدداً شاهد سیلاب‌های غیرقابل‌کنترل و بروز خسارات گسترده نباشیم.
کد خبر: ۹۵۹۷۰۴۶
|
۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۷

به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، محمد کرمی در گفتگو با بخش ویژه شبکه خبر ضمن تشکر از حمایت‌ها و عنایت‌های مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) و پیگیری و دستورات رئیس‌جمهور و هیئت دولت بیان کرد: در سال گذشته و امسال در بحث سیلاب اقدامات مؤثری صورت گرفت.
 
 وی افزود: ساخت سدهای پیشین، زیردان، کهیر، خیرآباد و ماشکید علیا نقش اساسی در کنترل سیلاب‌ها داشتند.
 
 استاندار تأکید کرد: سیل‌بندها، بند سارها و هوتک‌هایی که در این مدت ایجاد شد، کمک زیادی در مهار کنترل سیلاب‌ها داشتند.
 
 وی با اشاره به نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب‌ها بیان کرد: حجم بارندگی بی‌سابقه و بیش از ۲۷۰ میلی‌متر در این زمان کوتاه بود که با عنایت‌های خداوند متعال کمترین مشکلات و خسارت‌ها را مشاهده کردیم.
 
 کرمی ادامه داد: باتوجه‌به پیش‌بینی‌های انجام شده و جلساتی که با وزیر نیرو داشتیم بخشی از ظرفیت این سدها تخلیه شده بود و آمادگی لازم برای کنترل سیلاب را داشتیم.
 
 وی با اشاره به ظرفیت ۱۷۵ میلیون مترمکعبی سد پیشین و ۲۱۷ میلیون مترمکعبی سد زیردان گفت: بر اساس پیش‌بینی انجام شده بخش عمده این سدها تخلیه و در کنار سیل‌بندها و بند سارها آمادگی کنترل سیلاب ایجاد شده بود.
 
 استاندار با اشاره به آبگیری سد کهیر در سال گذشته افزود: این سد کمترین حجم آب حدود ۵۰ میلیون مترمکعب را دارا بود و باتوجه‌به ظرفیت ۳۸۰ میلیون مترمکعبی این سد و با شروع و شدت بارندگی و حجم ورودی آب که بیش از ۹ هزار و ۳۰۰ مترمکعب بود، کنترل گردید.
 
 وی با بیان اینکه در نبود سد کهیر کنارک، کهیر و روستاهای اطراف آن آسیب و مشکلات بزرگی را متحمل و به زیر آب می‌رفتند، ادامه داد: باتوجه‌به حجم سنگین آب بخش‌های کشاورزی، سیل‌بندها و بند سارها دچار مشکل و خسارت‌های سنگینی شدند و اگر سد کهیر نبود این خسارت‌ها چندین برابر می‌شد.
 
 کرمی با اشاره به نبود تلفات جانی در ۴۸ ساعت اول بیان کرد: تعداد چهار نفر بعد از سیلاب در رودخانه‌ها و هوتک‌ها غرق و جان خودشان را از دست دادند و باتوجه‌به پیش‌بینی‌ها و آماده‌باش بودن همه دستگاه‌های اجرایی به مردم اطلاع‌رسانی کامل انجام شده بود تا از خسارت‌های جانی جلوگیری شود.
 
 وی افزود: در مناطق درگیر سیل بیش از ۴۳ هزار زن باردار حضور داشتند که بیش از ۲۰۰۰ نفر که پرخطر بودند را جابه‌جا کردیم.
 
 استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به نقش اساسی مردم در کنترل و امدادرسانی در سیلاب ادامه داد: باتوجه‌به حضور مردم، هلال‌احمر، سپاه پاسداران، ارتش، مرزبانی و سایر نهادها در بحث امدادرسانی و کنترل سیلاب دچار مشکل نشدیم و جای تشکر دارد.
 
 وی با تأکید بر بازگشایی همه محورها، راه‌ها و جاده‌ها ادامه داد: بیش از ۲۱۰ کیلومتر راه اصلی، ۱۱۰۰ کیلومتر راه فرعی، ۳۷۵۰ کیلومتر راه روستایی و ۸۵۵ دستگاه پل در این سیل آسیب‌دیده است.
 
 کرمی بیان کرد: همچنین بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن دچار خسارت شده است که باتوجه‌به برآوردها کار ساخت و مرمت آنها در حال انجام است.
 
 استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: بعد از چند سال خشکسالی این نعمت الهی جای شکرگزاری دارد و باید سجده شکر به جا بیاوریم منابع آبی تأمین شده و با وزارت نیرو توافق کرده‌ایم از طریق سدها بخش کشاورزی را توسعه بدهیم و آبرسانی و آب شرب این مناطق را تأمین کنیم.
 
 وی ادامه داد: کار مطالعاتی برای ساخت ۲ سد کاریانی و کاجو در منطقه قصرقند برنامه‌ریزی شده است که با دستور رئیس محترم جمهور برای کار اجرایی آن اقدام خواهد شد.
 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار