امام جمعه ماهدشت:

برجسته‌ترین خط مشی در کارنامه شهید رئیسی، مردمی بودن است/دعا در فرهنگ اسلامى از مهم‌ترین عبادات است/شهید جمهور سیاست عین دیانت را به عرصه واقعیت آورد

حجت السلام والمسلمین رادمرد امام جمعه ماهدشت خطبه‌ای مبنی بر سالروز آزادسازی خرمشهر، دعا کردن و شهدای خدمت، بیان کرد.
کد خبر: ۹۶۰۰۷۳۵
|
۰۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵

به گزارش خبرگزاری بسیج از البرز، متن خطبه حجت السلام والمسلمین رادمرد امام جمعه ماهدشت، مبنی بر آزادسازی خرمشهر، دعا کردن و شهدای خدمت، به شرح زیر است:


برجسته‌ترین خط مشی در کارنامه شهید رئیسی، مردمی بودن است/دعا در فرهنگ اسلامى از مهم‌ترین عبادات است/شهید جمهور سیاست عین دیانت را به عرصه واقعیت آورد
دعا در فرهنگ اسلامى از مهم‌ترین عبادات است، تا آن جا که خداوند در قرآن مجید پس از امر به دعا و وعده استجابت «وَقالَ رَبُّکُمُ ادْعُونى أَسْتَجِبْ لَکُم» مى‌افزاید: کسانى که در برابر این رابطه نزدیک خلق و خالق تکبر مى ورزند به زودى با ذلت وارد دوزخ مى شوند: «اِنَّ الَّذینَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبادَتى سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرینَ».

در جایى دیگر از قرآن مجید مى‌خوانیم: «قُلْ ما یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّى لَوْلادُعاؤُکُم»؛ (بگو: پروردگارم براى شما ارزشى قائل نیست اگر دعاى شما نباشد). مرحوم علامه مجلسى در بحارالانوار آورده است که شخصى از امام باقر (علیه السلام) سؤال مى‌کند: «أَیُّهُمَا أَفْضَلُ کَثْرَةُ الْقِرَاءَةِ أَوْ کَثْرَةُ الدُّعَاءِ قَالَ الدُّعَاءُ أَمَا تَسْمَعُ لِقَوْلِهِ تَعَالَىقُلْ ما یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّى لَوْ لا دُعاؤُکُمْ» (کدام‌یک از این دو افضل است: کثرت قرائت قرآن و کثرت دعا.

امام (علیه السلام) فرمود: کثرت دعا، آیا آیه شریفه «قُلْ ما یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّى لَوْ لا دُعاؤُکُمْ» را نشنیده‌اى؟).

به هنگام دعا تمام حجاب‌ها میان خداوند و بندگان برداشته مى شود و انسان، مستقیماً او را مخاطب قرار داده و تمام نیاز هاى خود را با او در میان مى گذارد. شکى نیست که دعا نقش بسیار مؤثرى در تربیت نفوس انسانى و سوق آن‌ها به مراتب کمال دارد که بسیارى از آن غافل اند. با این‌که خداوند به انسان بسیار نزدیک است «وَنَحْنُ أَقْرَبُ اِلَیْهِ مِنْ حَبْلِ الْوَرید» ولى بسیار مى‌شود که انسان با غفلت و بى توجهى از او فاصله مى گیرد و دور مى شود.

دعا مى تواند این دورى را تبدیل به نزدیکى کند و این فاصله را از میان بردارد چرا که انسان به هنگام دعا، قرب و نزدیکى خود را به خدا کاملاً احساس مى کند. دعا همچون باران بهارى است که سرزمین دل‌ها را سیراب مى کند و شکوفه هاى ایمان و اخلاص و عشق و عبودیت را بر شاخسار روح انسان ظاهر مى سازد. خداوند متعال، وسیله‌ای به انسان داده است که انسان میتواند حوائج خود را با آن برآورده کند.

آن وسیله چیست؟ خواستن از خدای متعال است، کلامی از امیرالمؤمنین علیه‌السّلام نقل شده است که ایشان - بنا بر نقل - فرموده‌اند: «خدای متعال، به این‌که به تو اذن داد از او بخواهی، کلید همه گنجینه‌های خود را در دست تو قرار داد.»

پس، اذنی که خداوند متعال داد تا هر چه میخواهی از او بخواهی، کلید همه خزائن الهی است، هر وقت بخواهی، به وسیله دعا، درِ خزائن الهی را باز میکنی.

اگر دعا، چنین نقش معجزآسایی دارد، پس این وسایل دنیوی و این ابزار‌ها و علم و صنعت و نظایر آن چیست؟ جواب این است که دعا رقیب ابزار‌های مادّی نیست. این طور نیست که وقتی انسان میخواهد به مسافرت برود، یا با خودرو و قطار و هواپیما عازم شود و یا با دعا برود! همچنین این طور نیست که اگر انسان بخواهد وسیله‌ای به دست آورد، یا پول خرج کند و یا اگر پول نداشت به دعا متوسّل شود و آن وسیله را به دست آورد! معنای دعا این است که شما از خدا بخواهید تا او این وسایل را جور بیاورد. آن وقتْ علل مادّی، هر کدام در جای خودشان قرار میگیرند.

دعای مستجاب این گونه است، وقتی دعا میکنید که حاجتی از شما برآورده شود، اگر خدای متعال آن دعا را مستجاب کند، استجابتش این است که ابزار‌های مادّی و عادّی و معمولىِ این خواسته، جور میشود. یعنی خدا جور میآورد، همه وسایل عالم از این قبیل است.

بنابراین، دعا موجب نشود کسی تنبلی کند، دعا موجب نشود که کسی از دانش و علم و ابزار مادّی و علّت و معلولِ طبیعی، دست بشوید؛ نه.

دعا رقیب آن‌ها نیست، بلکه دعا عوامل مادی تحقق یک دعا را کنار هم قرار می‌دهد، البته غالباً این طور است؛ ضمناً بعضی مواقع، خدای متعال معجزه هم نشان میدهد که آن بحث دیگری است، معجزه در موارد استثنایی رخ میدهد و در غیرِ مواردِ استثنایی، دعا جور کننده روال عادّی است؛ لذا توجه به این نعمت و این فرصت مهم است، نعمت دعا کردن و فرصت سخن گفتن با خدای متعال، بهترین‌ها را بخواهید، بهترین‌ها فرج امام زمان علیه السلام است و برای همه خیر بخواهید، در حق یکدیگر دعا کنید، در حق مردم جامعه دعا کنید این‌ها اثر بخش است. ان شاءالله خدای متعال به حرمت حضرت زهرا سلام الله علی‌ها در ظهور فرزندش تعجیل بفرماید.

چه کسی فکرش را می‌کرد کمتر از سه سال پس از حکم تنفیذ که در آن بر «خستگی‌ناپذیر و کارآزموده و مردمی» بودن رئیس جمهور منتخب تأکید شده بود، پیام تسلیتی از سوی رهبر انقلاب به مناسبت شهادت او صادر شود.

«رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت»؛ این جمله از پیام تسلیت رهبر انقلاب به مناسبت سانحه‌ای که برای رئیس‌جمهور و همراهان ایشان در شمال غرب کشور رخ داد و منجر به شهادت این عزیزان شد، شاه‌بیتی بود که در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی بسیار دست به دست شد و چرخید. خستگی‌ناپذیری و مردمی بودن دو ویژگی برجسته و مهم رئیس جمهور فقید، شهید رئیسی بود که در متن پیام تسلیت رهبر انقلاب نیز بر آن تأکید شده است.

اگر مروری بر بیانات پیشین حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره کارنامه و فعالیت‌های شهید رئیسی داشته باشیم، این بیانات نشانگر نوع نگاه و ارزیابی رهبر انقلاب نسبت به این چهره انقلابی کشور به عنوان یک مدیر خدوم و خستگی ناپذیر است.

رهبر انقلاب هفتم مهرماه سال ۱۴۰۰ و در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه درباره کارنامه آقای رئیسی، رئیس سابق این قوه می‌فرمایند: «لازم است یک خداقوّتی به جناب آقای رئیسی عرض بکنیم، قوّه‌ی قضائیّه طبعاً در معرض یک تغییر و تبدّلی است، ایشان در این دو سال و چند ماهی که مسئولیّت قوّه‌ی قضائیّه را داشتند، حقّاً زحمت کشیدند، تلاش کردند، کارهای خوبی انجام گرفت در این قوّه و حرکت جناب آقای رئیسی در قوّه‌ی قضائیّه مصداق همان چیزی بود که ما همیشه تکرار میکنیم [ یعنی]«حرکت جهادی»؛ حرکت جهادی، یعنی جدّی، شبانه‌روزی، پُرتلاش، پُرانگیزه؛ یک حرکت این جوری بود، بحمدالله آثار خوبی هم داشت و مهم‌ترین اثر این حرکت همین بود که امید مردم به قوّه‌ی قضائیّه را زنده کرد، احیا کرد، مردم را به قوّه‌ی قضائیّه خوش‌بین کرد.»

پیش از آن و درباره دوره تولیت آستان مقدس رضوی، رهبر انقلاب مدیریت شهید رئیسی در این دوره را «خدمت پر تلاش و پر ثمر و پایه‌گذاری کارهای ماندگار» می‌نامند. مدیریت خستگی‌ناپذیر و سلامت این شهید در مسئولیت‌های مختلف خود را نشان داده و همین موضوع از وی یک چهره کارآزموده ساخته بود: «جنابعالی را که خود نشأت‌یافته‌ی آن دیار پر‌برکت، و برخوردار از صلاح و امانت، و کارآزموده در مدیریت‌های کلان می‌باشید، به تولیت آن آستان نورانی و مقدس منصوب می‌کنم.» و «اینجانب برای تحقق این مقصود حیاتی،]تحول در دستگاه قضایی جنابعالی را برگزیده‌ام که دارای سوابق طولانی در سطوح مختلف قوه‌ی قضائیه و آشنا با همه‌ی زوایای آن میباشید و از طرفی در کنار فقاهت از تحصیلات حقوقی و دانش و تجربه در این عرصه مهم برخوردارید، و سلامت و امانت و کارآمدی خود را در مقاطع گوناگون خدمت نشان داده‌اید.

نکته برجسته و مهم دیگر در مشی و کارنامه شهید رئیسی، مردمی بودن او است، صفتی که در مقاطع مختلف مدیریتی این شهید، درخشان و قابل مشاهده بوده و رهبرانقلاب نیز در مقاطع مختلف به آن اشاره کرده‌اند.

ایشان در ارتباط تصویری با همایش سراسری قوه قضائیه در تیرماه سال ۱۳۹۹ در تبیین مصادیق مردمی بودن و اهمیت این موضوع می‌فرمایند: «یک نکته هم مسئله‌ی مردمی‌بودن است که بنده قبلاً هم این را مکرّر گفته‌ام، حالا هم در گزارش شهید رئیسی مسئله‌ی مردمی‌بودن، بود.

یکی هم به معنای حضور در بین مردم است که خب الحمدلله من میبینم مسئولین قوّه‌ی قضائیّه - خود جناب آقای رئیسی و بعضی دیگر - راحت بین مردم حضور پیدا میکنند؛ این خیلی خوب است؛ یعنی با مردم مواجه بشوید، در بین مردم حضور پیدا کنید؛ این هم یک نقطه است؛ بنابراین اینها جهات مختلف و مصادیق مختلف مردمی بودن است.»

یک سال بعد و در‌حالی که آقای رئیسی قوه قضائیه را برای حضور در دولت ترک کرده بود، رهبر‌انقلاب در دیدار رئیس و مسئولان این قوه، مردمی بودن را ویژگی مثبت و بارز ایشان ذکر کرده و بر ادامه آن در دوره ریاست جدید، تأکید کردند: «یکی از نقاط قوّت کار جناب آقای رئیسی در قوّه‌ی قضائیّه همین رفتن بین مردم بود. این را ترک نکنید؛ مسئولان محترم قوّه بعد از ایشان این را ترک نکنند. این کارِ بسیار خوب و مهمّی است.» مدیریت، بخصوص در سطوح کلان آن همواره با چالش‌های متعددی رو‌به‌رو است. اختلاف نظرات و سلایق، گاهی باعث بروز اصطکاک‌هایی می‌شود که از چارچوب و مرزهای قابل قبول خارج شده و می‌تواند عوارض و تبعات تلخی به دنبال داشته باشد.

گاهی نیز کسانی حتی با نیت اصلاح و نقد، پا را از دایره انصاف فراتر گذاشته و در بیان مواضع خود، اخلاق را کنار می‌گذارند.

در مواجهه با چنین موقعیت‌ها و برخوردهایی، پای ظرفیت و اخلاص افراد به میان می‌آید؛ اینکه چقدر حاضرند خود را فدای مصالح و منافعی بزرگ‌تر کنند.

بی‌شک چنین برخوردی با ناملایمات و بی‌انصافی‌ها، ظرفیت شخصیتی و اخلاق‌مداری زیادی را می‌طلبد. روایت رهبر انقلاب - در پیام تسلیت - از نوع مواجهه رئیس‌جمهور فقید با این دست مسائل قابل تأمل است: برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.

رئیس جمهور شهیدمان در حوزه سیاست یک مکتب را پایه گذاری کرد یا بهتر بگوییم سیاست عین دیانت را به عرصه واقعیت آورد و مصداق نشان داد آن را که می‌توان آنرا محقق کرد، او سیاست رایج را از پلشتی‌ها و سیاست بازی‌ها تطهیر کرد و الگو شد برای آیندگان و این یکی از خرمشهر‌هایی است که باید فتح میشد که بدست او فتح شد.

سیاست در دوره‌های محل جولان سیاست بازان شده بود و زندگی مردم را به اسارت گرفته بودند و هنوز هم ثمرات آن اسارت وجود دارد، اما او آمد و با نوع منش و مدیریت خود، سیاست یک مسئول انقلابی مورد رضایت امام جامعه را در ریل اصلی خودش قرار داد، این را در بیانات رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیت و دیدار با خانواده و دیدار با سران و مسئوالان سایر کشور‌ها میتوان دید، شخصی با کفایت، جامع الاطراف، یکی از بهترین عناصر زیر این آسمان، خستگی ناپذیر این مدال قبولی امام جامعه و آن حضور مردم در تشییع جنازه‌ی یک مسئول، بی سابقه بود حتی دشمنان که خوشحالی کردند، نتوانستند پنهان کنند حضور مردم را، اشک‌های مردم را، غم مردم را، این هم مدالی که مردم به او دادند. او را متهم کردند که زبان دنیا را بلد نیست، اما او و وزیر انقلابی و مجاهدش از پای ننشستند و با نصب العین قراردادن شعار مصلحت، حکمت و عزت در دیپلماسی خود، مسیر درست حرکت انقلاب را در سیاست خارجی نشان دادند، دیپلماسی اقتصادی یمی از اولویت‌ها شد، عقد قرارداد‌ها، عضویت در مجامع موثر بین المللی، ارتباط موثر و عمیق با کشور‌های همسایه برای تقویت جایگاه ایران اسلامی و در دوره شروع عملیات طوفان الاقصی ارتباط فعال با کشور‌های منطقه و در سطح جهان که بخوبی توانستند فضای جهان را در حمایت از غزه و فلسطین قانع کنند و در جریان عملیات وعده صادق توانستند با هماهنگی و اقدامات موثر و اقناعی شرایط این عملیات را فراهم کنند و این‌ها بخشی از اقدامات و البته مهم و اثر گذار در مسیر سیاست خارجی بود که تحول آفرین و جریان ساز شد و احترام مجامع بین المللی را در سازمان ملل و شورای امنیت و عزای عمومی اعلام کردن کشورهاب منطقه و حضور سران و هیئت‌های بلند پایه به ایران را همه دیدند، این‌ها اقدامات همان کسی بود که گفتند زبان دنیا را بلد نیست، عزت دست خداست، برای خدا با اخلاص تلاش کن، خدا به وعده خودش عمل می‌کند.

در فضای اقدامات داخلی و برنامه‌های مختلفی که در حوزه فرهنگ و مسائل اقتصادی و اجتماعی به اجرا گذاشت و برخی ثمر داد و برخی در بلند مدت به ثمر خواهد نشست، اگر مسیر ادامه پیدا کند، برخی موانع هم وجود داشت و برخی مشکلات وجود داشت، اما مردم دوندگی و خستگی ناپذیری او را دیدند که با دغدغه و انگیزه دنبال حل مشکلات مردم بود.

این مهم است، خب حالا تکلیف ما چیست؟ اولا توجه به امام جامعه مانند شهید رئیسی، چه خوب گفت و حقیقت را گفت حاج قاسم که یکی از شئون عاقبت بخیری ارتباط دلی و قلبی با این حکیمی است که سکان دار انقلاب است.

توجه به امام جامعه و کلام او و راهبری و رهبری او نجات بخش است و ما را به سر منزل مقصود خواهد رساند. ثانیا تبیین درست و واقعی اقدامات دولت سیزدهم که فراموش نشود و یا دچار تحریف نشود، وقتی در زمان حیات عده‌ای تخطئه کردند و تخریب مطمئنا در این دوران دست به اینکار‌ها خواهند زد، باید مراقبت کرد این راه ارزشمندی که شهید رئیسی شروع کرد و نفس تازه انقلابی گری را دمیده در میان مسئولین و مردم در میان بازی‌های برخی گم نشود، در آینده نزدیک در ۸ تیر ماه، انتخابات ریاست جمهوری برقرار خواهد شد، طبق قانون اساسی، خوب به این شاخص یعنی شهید رئیسی نگاه کنید و انتخاب کنید، به ویژگی‌ها مورد رضایت امام جامعه و مردم که بیان کردند، توجه کنید و انتخاب کنید و حضور گسترده‌ای که میتواند قدرشناسی دیگری باشد از انقلاب که همچون مدیرانی را در خودش پرورش داد. الحمدلله انقلاب ما با رهبری امام راحله و مقام معظم رهبری و مجاهدت و رشادت مردم این سرزمین مستحکم است و مطمئنا خدای متعال این اشک‌ها و شکسته دای‌ها را بی پاسخ نخواهد گذاشت و حکمت خودش را نشان خواهد داد و همه ما خواهیم دید.

درد بسیار سنگین است به مردم، برای یک کشور، اما ایمان مردم و اعتقاد و اعتماد به خدای متعال راه نجات بخشی است که ما را به سرانجام کار یعنی اتصال این انقلاب به ظهور حضرت مهدی (عج) نزدیک و نزدیک‌تر خواهد کرد.

تشکر از عزیزان که در دهه کرامت فعالیت کردند، از جشن روز دختر تا مراسمات دیگر مانند مراسم حضور خادمان و پرچم مطهر رضوی و مراسمات مساجد در سطح شهر و همچنین برنامه‌های بزرگذاشت شهید جمهور و همراهان شهیدش و همچنین مراسم گرامیداشت فتح خرمشهر و بزرگداشت یاد و نام شهید حاج علی گروسی (ره)، اجر همه با امام رضا علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا (س).

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار