هنرهای رزمی کونگفو در استان اردبیل به دلیل بیتوجهی و نبود حمایتکننده، از دوران اوج خود فاصله گرفته و ورزشکاران این رشته به دلیل بیانگیزگی، در تلاش برای تغییر رشته ورزشی خود هستند.
به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، خاستگاه هنر رزمی کونگفو کشور چین بوده و این رشته ورزشی یکی از قدیمی ترین هنرهای رزمی در جهان است. این ورزش به خاطر حرکات سریع و آکروباتیک و همچنین فرم هایش (کاتا) شناخته می شود.سبک های مختلفی از کونگ فو وجود دارد که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند و هر ورزشکار با توجه مهارت خود، در یکی از فرمها، به رقابت میپردازد.کونگفو در ایران از سال ۱۳۴۸ بنیان گذاشته شده و امروزه یکی از رشتههای خاص ورزشی در مهارتهای رزمی میباشد. وفور فرمهای این رشته ورزشی باعث شده تا علاقمندان بسیاری در شاخههای مختلف کونگفو فعالیت کنند و شاید همین دلیل، به زعم عدهای باعث شده تا این رشته ورزشی زیبا، نسبت به رشتههای مشابه کیکبوکسینگ یا ووشو، کمتر دیده شود. با این وجود علاقمندان بسیاری به دلیل همین زیباییهای فرمهای کونگفو و اجرای حرکات نمایشی که در سایر رشتهها وجود ندارد، جذب و علاقمند به این رشتههنری زیبا شدهاند.استان اردبیل به دلیل پتانسیل بالای ورزشی در هنرهای رزمی و پیشگام در کسب جایگاههای کشوری، استانی قهرمانپرور در رشتههای رزمی است. دوران اوج کونگفوی اردبیل طی سالهای ۱۳۸۰ تا اواسط دهه ۹۰ بوده و طی ۱۰ سال گذشته، جایگاه اصلی و واقعی کونگفوی اردبیل به فراموشی سپرده شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از چرایی این امر، به سراغ مربی پیشکسوت کونگفوی اردبیل رفتیم.
حمید زیدی، مربی کونگفو، داور و مسئول برگزاری مسابقات و عضو پیشکسوت کونگفوی استان اردبیل، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس، پیشرفت جایگاه رشته کونگفو در استان اردبیل را بسیار ضعیف عنوان کرده و اظهار کرد: دوران اوج کونگفو در اردبیل از دهه شصت تا دهه هشتاد رواج داشته و قهرمانیهای بسیاری در دهه هشتاد به دست آمده است. در آن مقطع اردبیل جزو ۳ استان برتر کشور بوده و از لحاظ بیشینه، ثمره پرباری دارد اما از نیمه دوم دهه نود، کونگفوی اردبیل در زبان عامیانه به عنوان زنگ تفریح محسوب شده و در حال حاضر هیچ جایگاه خاصی در کشور نداریم.وی افزود: اردبیل از پتانسیل بسیار خوبی در مهارتهای رزمی برخوردار است اما ارائه و بروز این پتانسیل، مستلزم توجه به زیرساختها و اهمیت دادن به داوران، مربیان و قهرمانان گذشته است تا مطرح شوند و با شور و اشتیاق، جامعه را به سمت موفقیت هدایت کنند. این امر باعث میشود تا سطح رقابت و کیفیت آموزش افزایش یابد.
باشگاههای کونگفو در حال تغییر رشته و کوچ به رشتههای دیگر هستند
حمید زیدی عدم توجه به انگیزهها و نبود مشوّق را عامل دلسردی ورزشکاران دانسته و گفت: در حال حاضر ۹ باشگاه فعال در شهر وجود دارد. در چند سال اخیر برخی باشگاهها متاسفانه تغییر رشته داده و از کونگفو کنار کشیدند. عدم رسیدن به نتیجه و بیتوجهی باعث شد تا مربی ها و بازیکنان به رشتههای کیک بوکسینگ و ووشو بروند. وی افزود: شهرستانهای پارس آباد، مشگینشهر و خلخال من جمله شهرستانهای فعال در زمینه کونگفو هستند و نیر و نمین نیز به صورت نیمه فعال، فعالیت میکنند و در نتیجه مسابقات کونگفو به صورت حرفهای در این شهرها دنبال نمیشود.
نبود اسپانسر و عدم حمایت مالی مشکل اساسی کونگفو است
مربی باتجربه کونگفوی اردبیل در خصوص مشکلات این رشته رزمی در استان اردبیل گفت: مسابقات باشگاهی بین تیمها برگزار نمیشود چون اسپانسر مالی وجود ندارد و قراردادهای لازم برای این کار مهیا نشده است و هیئت کونگ فو حمایتی در این خصوص انجام نداده است. وی افزود: بودجه محدود دولتی پاسخگوی نیاز ورزشکاران نیست و نمیتوان کار خاصی انجام داد و صرفا به یک مسابقه استانی بسنده میکنیم. حداقل باید ۳ دوره مسابقه برگزار شود تا ورزشکاران و تیم ها آماده باشند.در شرایط فعلی، اردوی آمادگی برگزار نمیشود. به انواع مربیها نیاز است تا ورزشکاران با آمادگی کامل مواجه باشند اما استفاده ای از پیشکسوتان و مربیان مجرب نداریم. این امر باعث شده تا ورزشکاران اعزامی به مسابقات هیچ مقامی حتی مقام سوم، در کونگفوی بانوان و آقایان کسب نکنند. وی عنوان کرد: در سالیان اخیر طی ۶ مسابقه فقط یک مقام سوم و یک مقام اول در سال ۹۹ در رشته آزاد و نیمه آزاد کونگ فو از تیم هیئت کونگفوی اردبیل به دست آمده است که سعید قربانزاده، نفر اول اعزامی به مسابقات ترکیه نیز مقام اول را به دست آورد.
کونگفوی اردبیل جایگاه واقعی خود را از دست داده است
زیدی، اردبیل را یکی از استانهای برتر ورزش کونگفو در گذشته عنوان کرد و گفت: در دو دهه گذشته بسیاری از ورزشکاران کشوری مقامآور از اردبیل بودند بهطوریکه بین سالهای هشتاد تا اواسط دهه نود، مدالآوران ملی پوش بسیاری از اردبیل حضور داشتند. افرادی چون: رضا معزمی، تقی موسوی، غلامرضا یعقوبی، افشین امینی و محرمعلیپور از جمله قهرمانان مدالآور کشوری از استان اردبیل بودند.وی افزود: گذشته کونگفوی اردبیل از آن جهت حائز اهمیت است که در مسابقات اعزامی فیلیپین، از هشت نفر ورزشکار، ۴ نفر از اردبیل بودند و هر ۴ نفر مدال طلا کسب نمودند و تلاش و تدبیر و مدیریت موفق در آن مقطع، این نتیجه را رقم زده بود.وی عنوان کرد: در سال ۱۳۸۹، اردبیل قهرمان لیگبرتر کونگفو شد و تکتک ورزشکاران با روحیه مناسب، و با حمایت خوب و با اتکا به پشتیبانی مالی، نتایج خوبی کسب کردند اما امروز دیگر اثری از آن درخشش و حمایتها نیست.
هیئت کونگفوی اردبیل به تعهدات خود پایبند نیست
زیدی، عدم توجه هیئت کونگفو به استعدادهای پایه و نبود حمایتهای مالی را مهمترین دلیل ضعف کونگفوی اردبیل طی چند سال اخیر دانسته و گفت: جذب اسپانسر و حامی مالی، مهمترین وظیفه هیئت ورزشی است چون بودجه محدود دولتی نمیتواند پاسخگوی نیازهای ورزشکاران باشد و رییس هیئت باید در راستای پیشرفت رشته ورزشی، به دنبال تامین منابع مالی باشد.وی عنوان کرد: ۴ سال قبل، رییس جوان ۲۹ ساله با انگیزه بالا وارد هیئت شد و امروز، علیرغم تلاشهای بسیار، نتیجه مطلوبی حاصل نشده است. شاید دلیل این عملکرد ضعیف، بهره نبردن از افراد پیشکسوت و افراد باتجربه و صاحبدانش در هیئت کونگفو باشد که در آن زمان، از کادر مدیریتی کنار گذاشته شدند.زیدی افزود: حدود ۶ یا ۷ ماه تا پایان دوره ریاست هیئت کونگفوی اردبیل مانده و بسیاری از تعهدات منجمله جذب اسپانسر و حامی مالی، به انجام نرسیده است. شاید در برخی موارد هزینههایی صرف شده اما به دلیل نبود برنامهریزی صحیح و نداشتن تجربه کافی، خروجی مثبتی نشان نداده است.
ورزشکار برای کسب نتیجه نیاز به انگیزه و مشوق دارد
مربی پیشکسوت کونگفوی اردبیل، تزریق انگیزه برای کسب نتیجه را یکی دیگر از وظایف مهم هیئت کونگفو در قبال ورزشکاران دانسته و ادامه داد: نوجوان ورزشکار نباید برای ورود به لیگ یا مسابقات، هزینه شخصی بپردازد اما این اتفاق میافتد و هزینهای بالغ بر ۲۰۰ هزارتومان به عنوان ورودی مسابقات از ورزشکار اخذ میشود. وی افزود: در استانهای موفقی مثل کردستان، بازیکنان با پیروزی در هر رقابت مبلغی به عنوان پاداش دریافت میکنند اما هیئت کونگفوی اردبیل نسبت به این مسائل بی تفاوت بوده و حتی در برگزاری لیگ داخلی و مسابقات بین باشگاهی ناتوان است که همین مورد سبب شده تا بسیاری از ورزشکاران این رشته، به رشتههای رزمی دیگر کوچ کنند.وی عنوان کرد: سادهترین راهکار برای سهولت ورزشکاران، امضای قرارداد و تفاهمنامه با ادارات، دانشگاهها و سالنهای ورزشی است تا حداقل ورزشکاران این رشته رزمی بتوانند بدون پرداخت هزینه سالن ورزشی در مکانی مسقف، تمرین کرده و مسابقه دهند.زیدی ادامه داد: فاصله عمیقی بین هیئت کونگفو و مربیان افتاده و خصومت بین داوران و هیئت نیز به وجهه داوران استان لطمه میزند و باعث میشود که داور در مسابقات بینالمللی نیز حضور نداشته باشد. هیئت کونگفو با اعضای سابق کونگفوی اردبیل نامهربان بوده و کمتجربگی در امر مدیریت، ضربات سختی به کونگفوی اردبیل وارد کرده است.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار