مبارزه علیه آفت سن گندم در آذربایجان شرقی به 56 هزار و 700 هکتار رسید
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، بهزاد بهرامی در گفتگو با خبرنگاران گفت: بنابر آخرین آمار سطح مبارزه علیه آفت سن در آذربایجان شرقی به 56 هزار و 700 هکتار رسید که از این میزان 54 هزار و 700 هکتار در مرحله مادر و 2 هزار هکتار در مرحله پوره انجام شده است.
وی افزود: با توجه به آنکه در مواقع بارندگی امکان سم پاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره عملیات کنترل به تعویق می افتد ، از این رو ضروری با اقدامات به موقع است تا قبل از تبدیل آفت از مرحله سن مادری وتخم گذاری و رسیدن به مرحله پوره گی سعی شود . عملیات سمپاشی خاتمه یابد. بدیهی است اقدمات کنترل آفت سن غلات در مرحله پورگی توام با مشکلات فراوان همراه بوده و ناگزیر متحمل خسارات شدیدی خواهیم بود.
معاون مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: با توجه به شیوع آفت سن در مناطق معتدل و سردسیر به کشاورزان توصیه می شود که با مشورت کارشناسان حفظ نباتات اقدام به مبارزه کنند.
وی با بیان اینکه در بخش هایی از شهرستان های میانه و ملکان از 17 فروردین ریزش آغاز شده است، گفت: کشاورزان مبارزه با آفت سن گندم را جدی بگیرند.
بهرامی ضمن هشدار به کشاورزان به دلیل ریزش سن غلات در مزارع استان، از عدم خرید گندم های سن زده توسط دولت در سال جدید خبر داد و تاکید کرد: کشاورزانی که مزارع آنان به آفت سن آلوده شده است با توجه به توصیه های ارائه شده توسط واحدهای حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و کارشناسان شبکه های مراقبت مستقر در مراکز جهادکشاورزی دهستانها و کلینیکهای گیاهپزشکی، در اولین فرصت نسبت به تهیه سموم مورد نیاز و سمپاشی مزارع خود اقدام کنند .
وی با اعلام لزوم مبارزه با آفت سن در مرحله مادری به منظور جلوگیری از طغیان آفت سن در مرحله پورگی، اظهار کرد: براساس گزارش بازدیدهای کارشناسی انجام شده از مزارع گندم و جو دیم در برخی از شهرستان ها، متاسفانه در برخی مزارع گندم و جو به ویژه مناطق کوهپایه ای و آفتاب گیر ، سن مادر غلات ریزش کرده است و با توجه به ریزش این آفت مهم و خطرناک در سطح مزارع و از طرفی شرایط آب و هوایی مساعد برای فعالیت آفت، پیش بینی می شود، جمعیت سن غلات در مزارع زود کاشت گندم و جو با رشد رویشی بهتر و رطوبت مناسب به صورت کانونی ظاهر و باعث بروز خسارت شود.
معاون حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: رصد و پایش مزارع غلات همه روزه توسط کارشناسان شبکه مراقبت در شهرستان ها انجام و اطلاع رسانی از طرق مختلف به بهره برداران انجام می شود.