کبری رفیعی کارشناس سازمان هواشناسی در گفتوگو با خبرنگار بسیج با تشریح وضعیت جوی کشور را تشریح کرد و گفت: امروز (پنجشنبه، ۳۱ خردادماه) و (جمعه، یکم تیرماه) در شمال غرب و استانهای واقع در دامنههای البرز مرکزی، بخشهایی از مرکز و خراسان شمالی رگبار پراکنده باران پیشبینی میشود.
وی افزود: برای روز (شنبه، دوم تیرماه) در برخی مناطق شمال غرب، استانهای واقع در دامنههای البرز مرکزی و بخشهایی از شمال شرق افزایش ابر، رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید و روز (یکشنبه، سوم تیرماه) در برخی مناطق شمال غرب و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار پراکنده رخ میدهد.
رفیعی ادامه داد: امروز و فردا در شمال شرق، شرق، جنوب شرق، بخشهایی از مرکز و از جمعه تا یکشنبه در نوار شرقی کشور در بعضی ساعات وزش باد شدید و گردوخاک است و طی سه روز آینده شرق دریای عمان مواج خواهد بود.
این مسؤول سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران، گفت: آسمان تهران امروز پنجشنبه قسمتی ابری، در بعضی ساعتها افزایش ابر، گاهی رگبار و رعدوبرق، از بعد از ظهر وزش باد و گرد و خاک با کمترین و بیشترین دمای ۲۳ و ۳۴ درجه سانتیگراد و روز جمعه صاف تا قسمتی ابری، در بعدازظهر افزایش باد با حداقل دمای ۲۴ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
وی از صدور هشدار نارنجی تا روز جمعه به دلیل تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداریهای شدید محلی خبر داد و افزود: وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ برای امروز پنجشنبه در خراسان شمالی، ارتفاعات در استانهای مازندران، تهران و البرز و جمعه در شرق خراسان شمالی، اردبیل، ارتفاعات استانهای تهران، البرز و مازندران، نیمه شرقی آذربایجان شرقی و شمال آذربایجان غربی پیشبینی میشود.
رفیعی در پی خسارت هشدار نارنجی هواشناسی گفت: در این شرایط جوی جاری شدن روانآب، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانههای فصلی، وقوع صاعقه، کاهش دید، لغزندگی جادهها و احتمال سقوط سنگ بهویژه در جادههای کوهستانی و گردنهها، رخداد تگرگ، احتمال خسارت به سازههای موقت و محصولات کشاورزی دور از انتظار نیست.
کارشناس سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرها بهویژه بین شهری، عدم اتراق و برپا کردن چادرهای مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیت طبیعتگردی بهویژه در ساعات بعدازظهر، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازههای موقت، لایروبی کانالها و آبروها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، آمادگی راهداری و سایر دستگاههای اجرایی، خودداری از محلولپاشی و سمپاشی باغات و مزارع توصیه کرد.