جهاد دولت سیزدهم در سیستان و بلوچستان؛ از سدسازی تا آبرسانی

طرح جهاد آبرسانی به روستاها یکی از طرح‌های بزرگ دولت سیزدهم است، حدود سه هزار کیلومتر لوله‌گذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع آب در سیستان و بلوچستان اجرا شده که بخش اعظم آن مربوط به این طرح است.
کد خبر: ۹۶۱۲۶۹۲
|
۲۰ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستاندر گفتگو با خبرنگار بسیج در زاهدان، گفت: بیش از ۳۰۸ هزار نفر از مردم ساکن در شهرها و روستاهای این استان در یک‌هزار روز فعالیت دولت رئیس جمهور شهید از خدمات آب و فاضلاب بهره‌مند شدند.

علیرضا قاسمی از طرح جهاد آبرسانی به روستاها به عنوان یکی از طرح‌های بزرگ دولت سیزدهم یاد کرد و افزود: حدود سه هزار کیلومتر لوله‌گذاری خطوط انتقال و شبکه توزیع آب در سطح استان اجرا شده که بخش اعظم آن مربوط به این طرح است، معادل روزی سه کیلومتر لوله‌گذاری در استانی پهناور که کار بزرگی است.

وی بیان کرد: با مجموع روستاهایی که به تازگی به شبکه آب متصل شدند، ۴۳۰ روستا زیر پوشش خدمات آبرسانی قرار گرفتند، علاوه بر این تنش آبی ۵۳۶ روستا و ۶ شهر استان نیز برطرف شد و با احداث ۲ واحد تصفیه‌خانه در مجتمع‌های روستایی جنوب استان بیش از ۴۵۰ روستای شهرستان‌های دشتیاری، چابهار و قصرقند از آب باکیفیت بهره‌مند شدند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: ۱۸۰ هزار نفر از جمعیت روستایی و ۲۸ هزار نفر از جمعیت شهری استان از خدمات آبرسانی و ۱۰۰ هزار نفر در شهرهای جنوبی و شمالی استان از خدمات فاضلاب بهره‌مند شدند.

وی نگاه دولت به رفع مشکلات زیرساختی سیستان و بلوچستان را ویژه دانست و از رشد ۱۲ برابری اعتبارات خبر داد و افزود: در پی حمایت‌های صورت گرفته طرح بزرگ تأمین آب اضطراری سیستان و زاهدان با سرمایه‌گذاری بیش از۴۰هزار میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید و آب‌شیرین‌کن این طرح ماندگار به نام شهدای خدمت نامگذاری شد.

قاسمی ادامه داد: این طرح با فرض حذف منابع آبی چاه‌نیمه و در پی بدعهدی کشور افغانستان در تامین حقابه ایران از هیرمند به اجرا درآمد.

وی از انعقاد قرارداد واگذاری پساب تصفیه‌خانه فاضلاب زابل به عنوان دیگر اقدام مهم نام برد و اظهار کرد: مبادله قرارداد واگذاری پساب زابل به شرکت توسعه صنایع و معادن مس جانجا با ارزش سرمایه‌گذاری ۱۷ هزار میلیارد ریالی برای مدت ۱۵ سال منعقد شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان رشد شاخص بهره‌مندی از خدمات فاضلاب در این مدت را ۲ درصد اعلام و افزود: سه ایستگاه پمپاژ فاضلاب در شهرهای کنارک، چابهار و زابل نیز احداث شده و پیش‌بینی می‌شود با نصب انشعابات جدید جمعیت شهری بهره‌مند از خدمات فاضلاب به طور چشم‌گیری افزایش یابد.

وی بیان کرد: شهادت این عزیزان در راه خدمت برگ زرین دیگری بر افتخارات نظام جمهوری اسلامی افزود، آن ها نشان دادند که در مسیر خدمت حاضر به فدا کردن جانشان هستند.

قاسمی با اشاره به عملکرد این شرکت در دولت سیزدهم، گفت: رشد اعتباری در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با ابتدای شروع به کار فعالیت این دولت ۱۲ برابر جهش یافت، به گونه‌ای که در سال ۹۹ اعتبار تخصیص یافته به آب و فاضلاب در راستای اجرای پروژه‌ها حدود چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بود.

وی ادامه داد: این اعتبارات در سال ۱۴۰۰ با ردیف‌هایی که در اواخر سال تخصیص پیدا کرد به بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال و در سال ۱۴۰۱ نیز به ۳۱ هزار میلیارد ریال رسید؛ اما سال ۱۴۰۲ با تخصیص ۶۱ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال، جهش ۱۰۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ و رشد ۱۲ برابری نسبت به آغاز فعالیت دولت سیزدهم رقم خورد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این در حالیست که اگر با دستگاه‌های اجرایی این استان مقایسه‌ای انجام دهیم، کل اعتبارات استانی که امسال در مرحله اول توزیع شده، ۶۶ هزارمیلیارد ریال بوده است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار