به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام،جایگزینی اقتصاد دانشبنیان و صادرات محور بهجای اقتصاد نفتی از محورهای اصلی سیاست اقتصاد مقاومتی است که در تحقق آن، توسعه و تجاریسازی فناوری، افزایش توان دیپلماسی فناوری، توسعه فرهنگ اقتصاد دانشبنیان و مشارکت فعال در سیاستگذاری و فرهنگسازی حوزه علم و فناوری و نوآوری محورهای کلیدی در بحث اقتصاد مقاومتی است.
دولت باید در حوزه تجاریسازی و کاربردیکردن علم و فناوری بنا به رشد قابلتوجه کشور در حوزه دانشبنیان که دستاوردهای بسیار چشمگیری نیز به همراه داشته است بیشتر تلاش کند و از این ظرفیت موجود در راستای اقتصادی پویا و داخلی و باتکیهبر تولیدات بومی و صنایعدستی حرکت نماید.
«مهناز بادپره» متولد 1364 دیپلم رایانه، صنعتگر ایلامی و مدیرعامل شرکت «آلامتو نقش ساز» از واحدهای فناور مستقر در پارک علم و فن آوری استان ایلام است که توانسته است با تلاش و پشتکار و باتکیهبر استعدادهای فردی و ایجاد اشتغال با تأسیس شرکت و به مرحله اقتصادی رساندن آن نقش غیرقابلانکاری در اقتصاد استان و اشتغالزایی داشته باشد.
اشتغالزایی برای 17 نفر در قالب کارگاه فرش و گلیم
وی با بیان فعالیتهای اقتصادی خود در حوزه صنایعدستی به ایجاد کارگاه فرش و گلیم اشاره کرد و گفت: در مدت سه سالی که از آغاز فعالیت کارگاه میگذرد توانستهام برای پنج نفر از بافندگانی که آموزشهای لازم را از بنده فراگرفتهاند اشتغالزایی نموده و در حدود 12 بافنده حرفهای نیز در کارگاه فرش و گلیم با بنده همکاری میکنند.
بدون حمایت دولت و با سرمایه اندک خود اشتغال ایجاد کردهام
بادپره با بیان اینکه بدون حمایت نهاد خاصی و با سرمایه اندک خود در این مسیر ورود پیدا کردهام، اظهار داشت: بدون کمترین حمایت از طرف دولت و تنها با سرمایه اندک خود اقدام به اشتغالزایی خانگی نمودهام که علاوه بر اداره کارگاه قالیبافی، طراحی را به شیوه سنتی و رایانهای نقشه فرش و گلیم که بهصورت نرمافزاری است و کاربردهای آن علاوه بر زمینه فرش و گلیم در دیگر حوزههای صنایعدستی از جمله سفال و معرق و تابلوفرش نیز است فعالیت دارم و به ثبت شرکت در این زمینه با نام شرکت «آلامتو نقش ساز» اقدام کردهام که با حمایت و پشتیبانی پارک علم و فن آوری و استقرار در این مکان، از حمایتهای این مرکز برخوردار شدهام.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه طراحی نقشه گلیم در استان ایلام نوپا است، تصریح کرد: باتوجهبه اینکه گلیم نقشبرجسته استان ایلام، شهرت جهانی داشته؛ اما همواره در موضوع طراحی نقشه و تولید طرحهای نو و متناسب با آیینها و سنن ایلامی با مشکل مواجه بوده و برای رفع آن همواره از خارج استان نقشه وارد و بافته میشدند که اغلب هم طرحهایی تکراری و از رونق افتاده بودند، لذا طرح تولید نقشه علاوه بر اینکه استان را در سطح کشور مطرح میکند از تولید گلیمهایی با طرح تکراری جلوگیری میکند و در صورت حمایت مالی نیاز استان به خارج را کاهش داده و کمک شایان توجهی به بافندگان استان خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان «آلامتو نقش ساز» به حمایت بسیار خوب پارک علم و فن آوری تأکید کرده و گفت: پارک نسبت به استقرار این شرکت همکاریهای لازم را انجام داده است و ازآنجا که طراحیهای صورتگرفته نرمافزاری و بر طبق آموزشهای روز دنیا انجام میگیرد، بر پایه دانش و فناوری بوده و مورد حمایت پارک علم و فن آوری استان ایلام که این کار علاوه بر ایجاد اشتغال با سرمایه اندک برای افرادی که علاقهمند به این حرفه هستند میتواند درآمدزایی مناسبی هم داشته باشد.
راهاندازی واحدهای فناور و زودبازده راهی عملی در تحقق اقتصاد مقاومتی است
وی با بیان اینکه راهاندازی این واحدهای تجاری زودبازده در راستای اقتصاد مقاومتی و بهکارگیری نیرو و استعداد داخلی است، اضافه کرد: دولت باید با حمایتهای مالی و هموارکردن مسیر جهت تولید و فعالیت مستمر این شرکتهای تولیدی در جهت عملیکردن اقتصاد مقاومتی باتکیهبر توان داخلی اقدام کند.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه این شرکت علاوه بر تولید فرش و گلیم برجسته در جهت تولید نقشه موردنیاز بافندگان ایلامی نیز فعالیت دارد، ادامه داد: در صورت رونق کسبوکار و اعتماد به تولید داخلی میتوانیم فرش و گلیم این برجستهترین صنایعدستی استان را با نقشهها و نگارههای جدید و باب روز تولید و رونق این حرفه را در استان بیش از گذشته کنیم.
بادپره با ابراز نارضایتی از نهادهایی که به نحوی در ارائه خدمات به واحدهای تولیدی و همچنین دادن وام به این تولیدگران سهم دارند، تصریح کرد: از مسئولین دولتی تقاضامندم که نسبت به گماردن افرادی امین و عادل و مردمدار در منصبهای گوناگون دقت بیشتری داشته و ایمان و تعهد را شرط اساسی تصاحب این منصبها قرار دهند.
مدیریت امین و متعهد در نهادها لازمه تداوم فعالیتهای اقتصادی است
وی با گریزی به فعالیت مؤسساتی که بهمنظور ارائه وام و حمایتهای مالی به صنعتگران و تولیدگران استانی دایر شده است، اظهار داشت: متأسفانه عدم وجود مدیریت مناسب و متعهد و امین در این مؤسسات مشکلات بسیاری را برای تولیدگران و واحدهای صنعتی به وجود آورد که باعث توقف فعالیت بسیاری و ورشکستگی آنان شد.
بادپره در ادامه یادآور شد: باتوجهبه تأکیدات رهبری، و در تحقق شعار سال همکاری مسئولین تمامی ارگانها و سازمانها در توجه به سرمایههای انسانی و دانشی و شرکتهای تولیدی و حمایت عملی از آنها و اقدام بهموقع ضروری است.
وی رفع موانع رشد شرکتها و تولیدگران داخلی را از دیگر اقدامات عملی در تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و بیان داشت: توجه ویژه به تحریک تقاضا و بازارسازی برای این شرکتها، تکمیل زنجیرههای مختلف تجاریسازی مانند تأمین مالی، مالیات، گمرک، بیمه، استاندارد و خدمات صادراتی و استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان در اجرای پروژههای تولیدی از سوی بخشها و وزارتخانههای مختلف مواردی است که باید در حمایت از تولیدگران داخلی از سوی مسئولین موردتوجه قرار گیرد.