معرفی عرصه های خدمت بسیج؛

«آبخیز تا جالیز» بزر‌گ‌ترین طرح آب و خاک کشور

در طرح آبخیز تا جالیز با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بسیج ۱۹ میلیون هکتار از مزارع کشور به همت جهادگران بسیجی با احیای ۱۰ هزار قنات، ایجاد ۱ هزار استخر بزرگ و ۲۰۰ هزار کیلومتر کانال کشی تحت آبخیزداری قرار خواهد گرفت.
کد خبر: ۹۶۱۶۳۰۹
|
۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳

به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام، طرح ملی «آبخیز تا جالیز»با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان بسیج ۱۹ میلیون هکتار از مزارع کشور به همت جهادگران بسیجی با احیای ۱۰ هزار قنات، ایجاد ۱ هزار استخر بزرگ و ۲۰۰ هزار کیلومتر کانال کشی تحت آبخیزداری قرار خواهد گرفت.

سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در مورد اجرای طرح آبخیز تا جالیز گفته است :  ۸۰ درصد آب استحصالی کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و باتوجه به مشکل کم آبی در ایران و منطقه غرب آسیا، با اجرای طرح آبخیز تا جالیز امیدواریم از مصرفه بی‌رویه آب جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه آبرسانی به ۴ هزار روستای کشور توسط بسیج هدف گذاری شده است، گفته است: در طول مدت چهار سال بنا داریم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی ۱۹ میلیون هکتار از مزارع کشور به همت جهادگران بسیجی با احیای ۱۰ هزار قنات، ایجاد یک هزار استخر بزرگ و ۲۰۰ هزار کیلومتر کانال کشی تحت آبخیزداری قرار خواهد گرفت

به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام،قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) از ابتدای آغاز طرح از آبخیز تا جالیز و پس از انعقاد قرارداد‌ها با قرارگاه تحول جهاد کشاورزی با تمام توان و ظرفیت پای کار آمده و با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود و حتی در بسیاری پروژه‌ها بدون دریافت اعتبار- تا زمان نهایی‌شدن و تخصیص و تزریق منابع مالی- از ظرفیت جهادی کارکنان قرارگاه در راستای تحقق اهداف پروژه آب و خاک در استان‌ها بهره برده و در جهت عملیاتی‌کردن آن‌ها اقدامات گسترده‌ای انجام داده است.

پروژه آبخیز تا جالیز بزر‌گ‌ترین طرح وزارت جهاد کشاورزی از نظر حجم اعتبار و سطح زیر پوشش کشوری است که دغدغه‌های کشور در موضوعات آبخیزداری و مطالبات رهبر معظم انقلاب در موضوع آب را برطرف می‌کند. این طرح عظیم از موضوعات اساسی و مهم برای آب و خاک کشور است که به خصوص در مراحل اجرایی و عملیاتی آن نیازمند حضور پرشور و مشارکت بالای مردمی هستیم تا اجرایی موفق از این الگو را در توسعه پایدار کشاورزی کشور شاهد باشیم.

در دو موضوع آب و خاک عقب‌ماندگی زیادی در عرصه‌های اجرایی داریم. اگر در هر مقوله‌ای از حوزه‌های آبخیزداری ورود کنیم، موضوع تولید آب و جلوگیری از فرسایش خاک مطرح است و می‌توانیم در این شرایط کمبود آب ۵۰۰مترمکعب در طول سال آب ذخیره کنیم که کاری مناسب در جهت تأمین آب برای تولید است. قرارداد‌های اجرایی این طرح در همه استان‌ها باید به مرحله نهایی و عملیاتی‌شدن برسد که در ۹ استان هم عملیات وارد فاز اجرایی شده و باید حداکثر تا پایان بهمن ماه جاری مابقی قرارداد‌ها نیز از هر حیث نهایی و آماده اجرا شود.

.

اخبار مرتبط
ارسال نظرات
آخرین اخبار