نوشیدنی‌های خنک؛ ضرورت تابستانی برای حفظ سلامتی و شادابی

اگر به دنبال یک نوشیدنی طبیعی هستید که همزمان هم دمای بدنتان را متعادل کند و هم سلامت بدن را بهبود بخشد، تا اخر این گزارش با ما باشید.
کد خبر: ۹۶۱۷۵۹۴
|
۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۲
نوشیدنی‌های خنک؛ ضرورت تابستانی برای حفظ سلامتی و شادابی
به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، هرسال که فصل گرما از راه میرسد، شربت‌های خنک کننده مادرم بعد از یک ظهر طولانی، گرم و خسته کننده مثل یک معجون ناب دلمان را خنک و تحمل گرمای تابستان را آسان‌تر میکرد.در طب سنتی، تابستان به عنوان فصل "گرم و خشک" شناخته می‌شود که ممکن است موجب عدم تعادل در بدن و ایجاد مشکلاتی مانند گرمازدگی، عطش شدید و بی‌حالی شود.فصل تابستان و نیم سال گرم سال، موجب بالا رفتن حرارت بدن و اذیت عموم مردم از هوای گرم می‌باشد و شربت‌های خنک‌کننده در فصل تابستان نوشیدنی‌هایی هستند که برای رفع عطش و خنک کردن بدن استفاده می‌شوند. این شربت‌ها معمولاً از ترکیب آب، شکر، میوه‌ها، و گاهی سبزیجات یا گیاهان معطر تهیه می‌شوند. انواع رایج آن شامل شربت نعناع، شربت سکنجبین، شربت آلبالو و شربت زعفران است. این نوشیدنی‌ها علاوه بر طعم دلپذیر، به تنظیم دمای بدن کمک کرده و حس تازگی و انرژی‌بخشی را در روزهای گرم تابستان به ارمغان می‌آورند.
گرمای تابستان می‌تواند باعث اذیت و کلافگی مردم شده و مشکلاتی مانند گرمازدگی، خستگی و کم‌آبی بدن ایجاد کند. برای مقابله با این مشکلات، تدابیری مانند نوشیدن مقدار کافی آب، استفاده از لباس‌های سبک و روشن، اجتناب از قرارگیری در معرض آفتاب در ساعات اوج گرما و مصرف غذاها و نوشیدنی‌های خنک‌کننده مانند شربت‌ها و میوه‌های آبدار توصیه می‌شود. این اقدامات به حفظ سلامتی و راحتی در روزهای گرم کمک می‌کنند.فصل گرما با افزایش ناگهانی دما، در شهری که بیش از نیم سال خود را در هوای سرد و کوهستانی سپری میکند، ما را به چالشی جدید فرا می‌خواند و گرمای نامنتظر، آرامش زمستانی را در هم می‌شکند.
بهروز جاهد، کارشناس طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس بیان کرد: تابستان از لحاظ طب سنتی به دو خلط گرمی و خشکی تقسیم میشود که تک‌تک فصل‌های سال از ترکیب گرمی، سردی، خشکی و ترعی است که تابستان ترکیبی از خشکی و گرمی است و باعث میشود به تمام طبیعت و موجودات زنده از جمله انسان و حیوانات، هم عارضه گرمی و هم عارضه خشکی بوجود بیاورد، به همین سبب فردی که دارای بدنی با طبع گرم است در فصل گرما اذیت می‌شود.
وی افزود: ترکیب سنین از طباعی شروع میشود و سن جوانی از ۱۵ سالگی (سن بلوغ) تا ۴۰سالگی ترکیب خشکی و گرمی است که به اصطلاح به آن مزاج صفرا گفته میشود و درنتیجه باعث اذیت افراد در فصل تابستان میشود و عموم مردم علی‌الخصوص جوانان باید تدابیری در این‌باره رعایت کنند تا عارضه‌ای برایشان پیش‌نیاید، لذا فصل تابستان برای افراد ۴۰ سال به بالا نه تنها اذیت کننده نخواهد بود، بلکه به دلیل بالا رفتن سن و سرد مزاج شدن بدنشان، فصل گرما برایشان راحت تر خواهد بود‌.
جاهد، کارشناس طب سنتی ادامه داد: طبیعت، درمان گرمی را دارد و خود درمانگر مزاج انسان است و استفاده از میوه‌های سرد و خنک مانند هندوانه، خربزه، آلو، آلوچه، صیفی‌جات و سبزیجات که مزاج سرد و تر دارند و استفاده از آن‌ها در فصل تابستان میتواند دمای بدن را به تعادل برساند‌، به همین دلیل بهتر است که هر میوه در فصل و منطقه‌ خاص خودش مصرف شود. استفاده از شربت‌هایی نظیر خاکشیر، تخم‌ریحان و شربت آبلیموعسل و هر نوع شربتی که اعتدال در رطوبت داشته باشد نیز گزینه های مناسبی برای فصل تابستان و هوای گرم هستند.
جاهد در ادامه گفت: مسئله بعدی، موضوع مهم حجامت است، اول تابستان یا به اصطلاح ماه حزیران، یک فصل مهم برای حجامت بشمار می‌آید که این موضوع باعث کنترل حرارت بدن میشود. افرادی که دچار کم‌خونی و یا چربی خون هستند، فصل گرما باعث اذیت آن‌ها خواهد بود که با حجامت در اوایل فصل حزیران میتوانند تا حد قابل توجهی از مشکلاتی که در فصل گرما برایشان بوجود می‌آید بکاهند.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار