به گزارش روز شنبه بسیج، محصول تابستانه سیب زمینی که در حدود ۲۰۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان اردبیل کشت شده، حدود یک ماه زودتر از فصل برداشت گسترده این محصول روانه بازار می شود.
بر اساس مشاهدات میدانی برداشت محصول سیب زمینی در مزارع روستای "نیار" شهرستان اردبیل آغاز شده و محصول برداشت شده روانه بازار مصرف استان شده است.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل برداشت سیب زمینی اغلب در ۲۰۰ هکتار از مزارعی آغاز شده که محصول آنها در اواخر فصل زمستان و به صورت زودهنگام کشت شده است.
غفور آقایی، کشت و برداشت زودهنگام محصول سیب زمینی را موجب تعدیل بازار و به نفع تولیدکننده و مصرفکننده دانست و بیان کرد: ورود تدریجی محصول به بازار موجب میشود که کشاورزان محصول خود را به قیمت مناسبتتری بفروشند و خریداران نیز با قیمتهای پایینتری سیب زمینی را تهیه کنند.
وی افزود: در سالهای گذشته به علت برداشت همزمان سیب زمینی در محدوده زمانی چند هفته در همه نقاط استان اردبیل و افزایش عرضه، قیمت این محصول به شدت افت میکرد و کشاورزان متضرر میشدند ولی با کاشت و برداشت زودهنگام، بازار خرید و فروش سیب زمینی در اردبیل تعدیل میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین میزان تولید محصول سیب زمینی تابستانه در واحد سطح در استان اردبیل را تقریبا نصف متوسط تولید گسترده این محصول ذکر کرد و گفت: متوسط عملکرد سیب زمینی تابستانه در اردبیل ۲۰ تا ۲۵ تن در هر هکتار است.
وی اضافه کرد: همه ساله برداشت گسترده محصول سیب زمینی در استان اردبیل از نیمه شهریور ماه آغاز شده و تا یک ماه بعد ادامه می یابد.
آقایی از کشت محصول سیب زمینی در حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی شهرستانهای اردبیل، نمین، سرعین و نیر در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: پیشبینی می شود که از این میزان سطح زیر کشت، حدود ۸۰۰ هزار تن محصول تولید و روانه بازار شود.
به گزارش بسیج، ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل در سال زراعی جاری از رقم آگریا و مابقی از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا بوده است.
میانگین تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار از اراضی استان اردبیل ۴۰ تن است.
به علت استفاده از آبیاری به روش نوار طیف و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار طیف و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.
نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ هزار تن است و مازاد نیاز استان به استانهای دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر میشود.
استان اردبیل با تولید حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی معادل ۲۰ درصد تولید این محصول ایران، مهمترین قطب تولید سیب زمینی در کشور محسوب میشود.
سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و سیب زمینی اردبیل جزو محصول پاک به شمار میرود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.