به گزارش خبرنگار بسیج، محمدرضا باقری معاون فرهنگی، ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست شورای فرهنگ عمومی شاهرود با بیان اینکه مسائل نقشه فرهنگی شهرستان شاهرود جزئی و دقیق اعلام شده و اولین بُرش شهرستانی نقشه فرهنگی است که قبال توجه است، گفت: با ابلاغ معاون رئیس جمهور در تهیه نقشه فرهنگی استانی تاکنون ۱۳ استان نقشه را تهیه و در ۳ استان فارس، همدان و آذربایجان شرقی با حضور رئیس جمهور شهید رونمایی شد و در بقیه استانها توسط دبیر شورای انقلاب فرهنگی رونمایی شد.
وی با اشاره به پتانسیل استان سمنان در تهیه نقشه فرهنگی افزود: شهرستان شاهرود نشان داد که نقشه فرهنگی حائز اهمیت است و یکبار سند شهرستان را در کمیته راهبری ملی مطرح کردیم و با اعمال اصلاحات ابلاغ شد و با کلیات موافق بودیم و خود استان هم باید سریعتر سند استانی را به اتمام برساند و پیشنهادی خدمت نماینده ولی فقیه و معاونت سیاسی استانداری دادیم که این سند کفایت شهرستان دارد و تعمیم پذیری استانی برای سایر شهرستانها دارد تا رونمایی برش استانی انجام شود.
باقری تصریح کرد: بدون وقت گذاری بیشتر در کارگروه استان، پنج مسأله اعلام شده بود و بعد از آن اقدام عملی انجام نشد که مسائل را واکاوی کنند در سطح استان و راهکارهای کلی را بیاورند و الان نقشه فرهنگی شاهرود میتواند استانی پیگیری شود.
باقری با اشاره به اینکه شهرستان با توجه به سبقه فرهنگی و تمدنی، برش شهرستانی را انجام داده افزود: این سند کوتاهتر شود که در بازه زمانی پنج ساله اجرای بیش از ۳۰۰ کار فرهنگی زمان میخواهد و ما در استان نصف این را مورد توجه قرار داده ایم و اینها را میتوان در پنج محور مهم ابلاغی اقدام کرد و پیشنهاد به استان با تعمیم پذیری نقشه شهرستان انجام دهند برای استان، اگر به چیز دیگری رسید تطبیق با سند استانی کنند و چیز بهتری را اجرا نمایید.
معاون فرهنگی، ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بیش از دو دهه شورای فرهنگ عمومی شکل گرفته و تاثیر گذاری که انتظار بود در برخی استانها و شهرها رخ نداده است، افزود: علت هم نداشتن بودجه بود و فلسفه برشهای استانی این است که قرارگاه فرهنگی اجرای سند برش استانی تشکیل و بودجه فرهنگی دقیق اجرا شود.
وی با اشاره به اضافه شدن فعالین مردمی و خیرین به شورای فرهنگ عمومی گفت: این مهم در راستای توجه به فعالیتهای اجتماعی است و شهرداری یک نهاد اجتماعی است که بیشترین کنشهای اجتماعی را با مردم دارد و نقشه مهندسی فرهنگی با برنامههای اجتماعی به خروجی فرهنگی میرسد و تبدیل شدن کنشهای اجتماعی به محصولات فرهنگی باید دیده شود.
باقری تاکید کرد: تدوین شناسنامه برنامه برای هر پروژه بسیار مهم است که شورای فرهنگ عمومی اولویت را مورد بررسی قرار دهد و این شناسنامه تشکیل شود.
معاون فرهنگی، ستاد فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: پس از ابلاغ برش استانی هیچ دستگاهی نمیتواند مبادله موافقت نامه کند مگر در برش فرهنگی باشد و کنترل این بودجه فرهنگی را دولت به شورای فرهنگ عمومی میدهد و دستگاهها باید فعال شوند.
وی ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی هیأت رئیسه دارد که برش فرهنگی اولویت دار استان را مورد تأیید قرار میدهند و صورتجلسه را به شورای عالی میفرستد تا کارسازی بودجه شود و ۱۲ استان کشور این مهم را انجام داده اند.