به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمان ، سرهنگ پاسدار محمود مهدویفرد در جمع خبرنگاران گفت: از سال ۱۳۶۲ تا ۱۴۰۳ پیکر مطهر ۳۲۴ شهید گمنام در ۱۴۷ یادمان در استان تدفین شده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان کرمان افزود: از این تعداد ۲۳ یادمان در مجموعه دانشگاهی با ۴۲ شهید که از سال ۱۳۸۷ تا ۱۴۰۲ تدفین شدند و ۱۵ یادمان در مجموعه روستایی با ۲۲ شهید از سال ۶۷ تا ۱۴۰۳؛ ۱۴ یادمان در مجموعه پادگانها و مجموعههای نظامی با ۱۸ شهید از سال ۸۵ تا سال ۱۴۰۲ و ۹۵ یادمان در شهرها با ۲۴۲ شهید از سال ۶۲ تا ۱۴۰۳ است.
وی ادامه داد: بیشترین یادمان و شهید گمنام به ترتیب در شهرستانهای کرمان با ۴۹ یادمان و ۱۲۱ شهید، رفسنجان با ۱۹ یادمان و ۳۱ شهید، سیرجان ۱۱ یادمان و ۲۱ شهید و جیرفت هم ۱۱ یادمان و ۲۱ شهید است.
مهدویفرد با بیان اینکه از سال ۱۳۸۳ تا دوم مردادماه امسال ۲۳۱ درخواست تدوین شهید گمنام موجود داریم؛ اظهار کرد: آن دسته از درخواستهایی که با آن موافقت میشود، باید در مدت زمان ۵ تا ۶ ماه بر اساس نقشهای که در اختیار آنان قرار میگیرد، ۷۰ درصد ساخت یادمان را انجام داده باشند.
وی تصریح کرد: از تعداد ۱۴۷ یادمان موجود تقریباً ۸۵ درصد یادمانها تکمیل شده و ۱۵ درصد باقیمانده و در حال حاضر یادمان زیر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در استان نداریم.
وی بیان کرد: برخی از نماد یادمانها با توجه به فرهنگ، بوم، ادبیات و تاریخ منطقه ساخته میشود اما در مجموع ساخت یادمان شهدای گمنام دوران دفاع مقدس و توجه دادن به فرهنگ ایثار و شهادت کار ارزشمندی است.
این مقام مسئول تصریح کرد: شهید گمنام، یاد و یادگاری از دفاع مقدس است، زمانی که کشورمان سختیهای زیادی کشید و مردم و رزمندگان ما از جانشان گذشتند تا کشور حفظ شود و حتی ذرهای از خاک ایران را به دشمن ندادند.
مهدوی فرد خاطر نشان کرد: بنابراین یادمانهای شهدای گمنام هم یادگار دوران ارزشمند کشورمان و هم دارای ارزش معنوی و مذهبی است که به مراجعانش آرامش میدهد.