مثبت سوژه|

سمقاور؛ روستایی در کمیجان که بیکاری را به زانو درآورد/ شهیدی که زمینه‌ساز کارآفرینی در روستا شد

سمقاور یکی از روستاهای شهرستان کمیجان در استان مرکزی است که جوانانش راهکار ماندگاری در روستا را پیدا کرده‌اند و هر کدام برای خودشان تولیدکنندگان موفقی هستند.
کد خبر: ۹۶۲۷۲۸۷
|
۲۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ سمقاور، روستایی است که نامش این روزها بر سر زبان‌ها افتاده و همه آن را به عنوان قطب منبت ایران می‌شناسند.

روستایی که نه‌تنها هیچ بیکاری ندارد، بلکه برای روستاها و حتی شهرهای دور و نزدیک نیز اشتغال‌زایی کرده و جوانان بیکار روستاهای اطراف را نیز در کارگاه‌های مبل و منبت، مشغول به کار کرده است.

در این روستا که یکی از روستاهای خوش آب و هوای شهرستان کمیجان است، جوانانش راهکار ماندن در روستا را در تولید یافته‌اند، تولیدی که آوازه‌اش در جای‌جای تهران، مشهد، تبریز، قم، اصفهان و اراک و بسیاری دیگر از شهرهای کشور پیچیده است.

این روستا دارای بیش از یک‌صد کارگاه و ۳۵۰ هنرمند فعال در رشته منبت چوب است و تداوم راه شهیدی که ماهیگیری را یاد اهالی روستا داد. امروز این روستا به قطب منبت ایران تبدیل شده است.

مننبت

حدود دو دهه قبل بود که علی اروجلو، شهید رجبعلی شاه‌میرزالو به همراه یکی دیگر از دوستانشان در جستجوی کار از روستای آبا و اجدادی‌شان مهاجرت و راهی تهران شده و بعد از جستجوی کار، هر کدام در یک کارگاه نجاری مشغول به کار شدند.

این دو جوان سمقاوری ماه‌ها و سال‌ها در غربت مشغول به کار شدند تا یاری‌رسان پدر خانواده در تأمین معیشت زندگی باشند، اما بعد از سال‌ها تحمل دوری از خانه و کاشانه در حالیکه در نمایشگاه مبل پاسداران و دلاوران مشغول به کار بودند، با کلید خوردن طرح حمایت از مشاغل روستایی و زمانی که رهبر معظم انقلاب مردم را به حضور در روستاها و آبادانی روستاها فرا خواندند، با هدف ایجاد اشتغال برای جوانان، به سرزمین پدری خود بازگشتند و چراغ رونق اقتصاد در آبادی‌شان را روشن کردند.

اروجلو در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: چندین سال در تهران زندگی و کار کردیم، غربت و دوری از روستا دیگر برایمان غیرقابل تحمل بود، بعد از اینکه رهبر معظم انقلاب مردم را به حضور در روستاها و آبادانی روستاها فرا خواند، تصمیم گرفتیم به زادگاهمان بازگردیم و حرفه منبت و تولید مبل را در روستای خودمان راه‌اندازی و جوانان را جذب به کار کنیم.

الگوی موفق اقتصاد مقاومتی استان مرکزی بیان می‌کند: قبل از مهاجرت به روستا در نمایشگاه مبل دلاوران و پاسداران فعالیت داشتیم، اما پس از مهاجرت به سمقاور ۲۰۰ متر فضای کارگاهی را اجاره و با خرید ماشین‌آلات مورد نیاز و سرمایه‌گذاری شخصی کارگاه تولید مبل و منبت را به همراه شهید شاه‌میرزالو راه‌اندازی کردیم.

منبت

علی اروجلو با بیان اینکه به همراه شهید فوت و فن این حرفه را به اهالی روستا آموزش داده و جوانان را مشغول به کار کردند، افزود: بعد از اینکه از تهران به روستا آمدیم، اقدام به آموزش حرفه نجاری و منبت به جوانان کرده و به همت اهالی کارگاه‌ها را یکی پس از دیگری راه‌اندازی کردیم به گونه‌ای که هم‌اکنون بیش از ۱۰۰ کارگاه منبت و نجاری در روستا دایر شده است.

وی با بیان اینکه شهید رجبعلی پس از آموزش این حرفه به جوانان و با آغاز جنگ تحمیلی راهی جبهه‌ها شد و در جنگ به درجه رفیع شهادت نائل آمد، ادامه داد: در حال حاضر حدود ۸۰۰ خانوار در روستا ساکن هستند و از هر خانه بیش از یک نفر در این کارگاه‌ها مشغول به تولید است.

این کارآفرین استان مرکزی تصریح کرد: تولیدات کارگاه به شهرهای اراک،‌ قم، تهران، اصفهان، تبریز، مشهد و دیگر شهرها ارسال و به فروش می‌رسد، ضمن اینکه این حرفه علاوه بر روستای سمقاور به چندین روستای کمیجان بسط و گسترش یافته و بساط بیکاری را از روستاهای اطراف برچیده است.

مشعلی که به همت علی و شهید رجبعلی شاه‌میرزالو روشن شد و همچنان روشنی‌بخش خانه‌های روستاهای شهرستان کمیجان است.

اروجلو با بیان اینکه زادگاهش امروز به عنوان قطب منبت ایران شناخته می‌شود، گفت: با وجود اینکه این منطقه توانسته ظرفیت خوبی برای اشتغال جوانان روستایی ایجاد کند، اما حمایتی از تولیدکنندگان نمی‌شود. مسئولان بایستی نگاه ویژه‌ای به این منطقه داشته باشند و برای حل مشکلات و رونق بیشتر این حرفه چاره‌اندیشی کنند.

این کارآفرین ادامه داد: ثبت ملی منبت سمقاور اقدام ارزشمندی بود که توسط میراث فرهنگی صورت گرفت که باعث انگیزه بیشتر در بین تولیدکنندگان این پیشه و همبستگی بیشتر آنان شد.

وی افزود: جریان اقتصادی منبت و مبل در سمقاور سالانه ۱۵ میلیارد تومان گردش اقتصادی دارد، اما مهم‌ترین مشکل فعالان این عرصه فروش و بازاریابی و نبود سرمایه در گردش به میزان کافی است.

این کارآفرین برتر استان مرکزی با اشاره به چالش‌های پیشروی فعالان این هنر بیان کرد: فروش تولیدات این منطقه به نام استان‌های صاحب‌نام در منبت و مبل، نبود منابع مالی برای توسعه کارگاه‌ها، نبود مکان مشخص برای فروش و عرضه محصولات تولیدی، نبود زنجیره محصولات نهایی صنعت چوب، افزایش قیمت چوب از دیگر چالش‌های این صنعت است.

اروجلو یادآور شد: با آغاز به کار تعاونی منبت‌کاران سمقاور، پیش‌بینی می‌شود بخش اعظمی از چالش‌های پیشروی تولیدکنندگان در تأمین مایحتاج مورد نیاز تولید برطرف شود.

الگوی موفق اقتصاد مقاومتی با اشاره به حمایت‌های سپاه و پرداخت تسهیلات در قالب اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: این حمایت‌ها تا حدودی، بخشی از مشکلات فعالین این عرصه را کاهش داده که جای تقدیر دارد.
انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار