دومین کارگروه تخصصی پدافند زیستی در گناباد برگزار شد
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از گناباد، دومین کارگروه تخصصی پدافند زیستی با مشارکت چند جانبه فرمانداری گناباد، معاونت بهداشتی دانشگاه و کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی و با دعوت از مدیران ادارات شهرستان در محل سالن اجتماعات شهدای فرمانداری برگزار شد.
شاکری معاون فرماندار در این جلسه ضمن بیان ضرورت و جایگاه پدافند غیرعامل، دستورالعمل مقابله با تهدید پشه آئدس ابلاغ شده توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور را بعنوان تکلیفی لازم الاجرا برای تمامی دستگاه خطاب کرد.
صادقی نسب معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با ارائه گزارشی مختصر از اقدامات انجام شده توسط همکاران آن معاونت به تشریح تکالیف و وظایف هر يک از دستگاه ها پرداخت و افزود: بیماری های منتقله با بندپایان 17% از بیماری های عفونی در دنیا را شامل می شود که یکی از این بیماریها، بیماری ویروسي تب خونریزی دهنده دانگ می باشد که توسط 2 گونه مهم پشه آئدس يعني آئدس اجيپتي و آئدس آلبوپيکتوس در دنیا منتقل می شود و حدود 125 کشور تاکنون این بیماری را تجربه کرده اند.
وی ادامه داد: در کشور ایران از اردیبهشت ماه 1403مورادی از بیماری در بين مسافرین که سابقه سفر به کشورهای عربی حوزه خلیج همیشه فارس داشته اند شناسایی شده است و تا شهریور ماه سال جاري موارد بومی بیماری تب دانگ در شهر بندر لنگه استان هرمزگان و چابهار در استان سيستان و بلوچستان گزارش شده است. همچنین ناقل بیماری، پشه های آئدس اجيپتي و آئدس آلبوپيکتوس از استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گيلان، مازندران، اردبیل و آذربایجان غربی صيد شده است.
صادقی نسب بیان کرد: ورود کالاهای خارجی همچون لاستیک نو و فرسوده و گل هاي بامبو می توانند مهمترین عامل انتشار پشه آئدس در سطح کشور باشد.
شهرستان گناباد با توجه به داشتن حدود 3000 راننده خودرو سنگین که روزانه به بنادر جنوب کشور سفر دارند در معرض گزش و انتشار این پشه ها قرار دارند بنابراين نیاز به برنامه ریزی و آمادگی در دستگاه های دولتی قبلی از انتشار این پشه ها یک ضرورت محسوب می شود.