۰۱ / مرداد / ۱۴۰۴ - 23 July 2025
00:37
کد خبر : 9699580
۱۴:۰۶

۱۴۰۴/۰۴/۳۱

مدیریت مصرف کود؛ افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی

 مدیر بازاریابی و امور مشتریان شرکت خدمات کشاورزی کشور گفت: مدیریت مصرف کود نه‌تنها باعث مدیریت و کاهش هزینه‌ها می‌شود، بلکه به افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی نیز کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهدمقدس، محمدمهدی سعیدی در هفتمین همایش سبد کودی خراسان رضوی اظهار کرد: در راستای افزایش بهره‌وری کشاورزی و مدیریت بهینه منابع، استفاده از کودهای شیمیایی، عالی و زیستی به‌عنوان یکی از محورهای اصلی در تأمین امنیت غذایی و پایداری تولید محصولات کشاورزی موردتوجه قرار گرفته است. به‌ویژه در شرایط چالش‌برانگیزی نظیر تهدید شوری، خشکسالی و ناترازی‌های انرژی، استفاده بهینه از کودها می‌تواند نقش کلیدی در کاهش مخاطرات و افزایش عملکرد کشاورزی ایفا کند.
 
 وی افزود: در این راستا یکی از سیاست‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی، حمایت از کشاورزان در مصرف بهینه کودها است. بر اساس آزمون خاک و نیاز غذایی گیاه، کودهای مختلف شیمیایی و زیستی متناسب با نوع محصول، اقلیم منطقه و مرحله رشد گیاه توصیه می‌شود. این مدیریت مصرف نه‌تنها باعث مدیریت و کاهش هزینه‌ها می‌شود، بلکه به افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی نیز کمک می‌کند.
 
 سعیدی با اشاره بر اهمیت استفاده از کودهای تخصصی و بسته‌های مخصوص برای هر محصول تصریح کرد: باتوجه‌به شرایط خاص اقلیمی و خاکی خراسان رضوی کودهایی که تولید می‌شوند، به طور ویژه برای محصولات کشاورزی استان طراحی شده‌اند. به‌عنوان‌مثال، در محصولات زراعی بسته به نیاز خاک و نوع محصول، میزان کودها از ۳۰۰ کیلوگرم تا ۴۰۰ کیلوگرم برای هر هکتار متغیر است. همچنین برای برخی از محصولات مانند غلات، نیاز به کود پتاسه از ۱۵۰ کیلوگرم تا ۲۵۰ کیلوگرم تغییر می‌کند.
 
 استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری در راستای کاهش مصرف آب
 
 وی ادامه داد: در این همایش بر لزوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری و تلفیق کودهای شیمیایی و زیستی در کنار آب آبیاری تأکید شد. استفاده از این سیستم‌ها می‌تواند به طور مؤثری مصرف آب را کاهش و درعین‌حال بهره‌وری را افزایش دهد. همچنین باتوجه‌به نیاز به تأمین کودهای شیمیایی یارانه‌ای، توجه به تأمین این نهاده‌ها در زمان‌های بحرانی و مدیریت ذخایر استانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
 مدیر بازاریابی و امور مشتریان شرکت خدمات کشاورزی کشور اذعان کرد: بخشی از چالش‌های اساسی در تأمین کودهای موردنیاز کشاورزان به‌ویژه در بخش خرد مالکین است که حدود ۷۰ درصد بهره‌برداران خراسان رضوی را تشکیل می‌دهند. این بخش به دلیل محدودیت‌ها در تأمین نقدینگی و عدم برخورداری از سیستم‌های مکانیزه به طور کامل از استفاده بهینه از کودهای شیمیایی و زیستی بهره‌مند نمی‌شود؛ بنابراین لازم است تا در کنار تأمین نهاده‌ها، به ارتقا زیرساخت‌ها و سیستم‌های مکانیزه آبیاری توجه ویژه‌ای صورت گیرد.
 
 وی خاطرنشان کرد: بااین‌حال خوشبختانه در بخش مالکین عمده که مساحت زمین‌های کشاورزی آنها بیش از ۵ هکتار است، توسعه سیستم‌های نوین آبیاری و گرایش به سمت استفاده از کودهای عالی زیستی روند مثبتی داشته است. این کشاورزان با استفاده بهینه از منابع موجود، می‌توانند در راستای کاهش هزینه‌های تولید و افزایش عملکرد، به پایداری کشاورزی کمک کنند.
 
 خبرنگار: مریم مزاری

شوکت سالاری
خبرنگار: شوکت سالاری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
یادداشت
x

عضو کانال روبیکا ما شوید