معاون هماهنگ کننده نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین؛

بسیج، از تقویت فرهنگ دفاعی تا گره گشایی تنگناهای علمی و فناوری در جنگ

بسیج، از تقویت فرهنگ دفاعی تا گره گشایی تنگناهای علمی و فناوری در جنگ
سرهنگ همتی گفت: نیرو‌های مسلح ما در جبهه با حضور نیرو‌های بسیج، خود را پشت گرم به حمایت یک ملت یافتند و همین امر قدرت دفاعی و روحیه مبارزه و مقاومت را چندین برابر کرد و همچنین بسیاری از تنگنا‌های علمی و فناوری در جنگ را همین نیرو‌های مردمی گره‌گشایی کردند.
کد خبر: ۹۶۳۱۳۰۵
|
۰۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷

 

قزوین_به گزارش بسیج، نگاهی به ساختار بسیج نشان می‌دهد اعضای این نیرو بر اساس اعتقادات دینی، باور‌های فرهنگی، انقلابی و علایق شخصی در این سازمان گرد آمده‌اند و نه تنها بابت حضور و فعالیت خود حقوق و مزایایی دریافت نمی‌کنند، بلکه در مواقعی علاوه بر هزینه‌کرد وقت خود، متحمل هزینه‌های اقتصادی نیز می‌شوند.

 

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد تبلور و تکامل فرهنگ دفاعی کشور با باور‌های جدید در کشور بودیم. این فرهنگ نمود عینی خود را با حضور بهترین فرزندان این مملکت به صورت داوطلبانه در دفاع مقدس و سایر میدان‌های نیاز انقلاب اسلامی نشان داده است و امروز باید به عنوان یک تکیه گاه و ذخیره انقلاب اسلامی همچون دردانه‌ای مورد مراقبت قرار گیرد. 

 

سرهنگ اکبر همتی معاون هماهنگ کننده نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحب الامر عجل الله تعالی فرجه الشریف استان قزوین، در گفتگو با خبرنگار بسیج با اشاره به نقش بسیج در دوران دفاع مقدس بیان کرد: مرور تاریخ دفاع مقدس نشان می‌دهد برتری ایران اسلامی در برابر نیرو‌های تا دندان مسلح رژیم بعثی عراق، در کنار رشادت‌های نیرو‌های ارتش و سپاه، به واسطه حضور داوطلبان بسیجی بود. 

 

بسیجیان از یک سو، به علت روحیات خاص خود، فضای سخت جنگ را تلطیف و نزدیک به فضای جامعه کردند، از طرف دیگر تمام اقشار جامعه را تمام‌قد به پشتیبانی از فرزندان رزمنده خود کشاندند که باعث افزایش روحیه رزمندگان حاضر در جبهه‌ها گردید. این بخش، کارآمدی نظامی و راهبردی بسیج در کنار سایر ظرفیت های بسیج است.

 

وی با اشاره به شاخصه های موثر بسیج در دوران دفاع مقدس گفت: تقویت فرهنگ دفاعی در میان نیرو‌های نظامی یکی از این شاخصه هاست. در ابتدای جنگ، ارتش جمهوری اسلامی ایران، به علت شرایط انقلاب، ساختار خود را به طور کامل بازیابی نکرده بود و با تمام توان در جبهه حاضر نبود و سپاه هم که یک نیروی تازه متولد شده بود، از نظر تعداد نیرو و قدرت دفاعی به مطلوبیت‌های لازم دست نیافته بود، لذا از لحاظ برآورد قدرت دفاعی و نتیجه جنگ، نیرو‌های مسلح حاضر در میدان نبرد تصویر روشنی از پیروزی در برابر دشمن تا دندان مسلح و مورد حمایت قدرت‌های بزرگ نداشتند.

 

معاون هماهنگ کننده نمایندگی ولی فقیه در سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین اضافه کرد: در چنین شرایطی حضور نیرو‌های مردمی در جبهه‌ها، علاوه بر تقویت قدرت دفاعی، پیام مهم دیگری داشت که نشان از فرهنگ قوی دفاعی در بین عموم مردم داشت. نیرو‌های مسلح ما در جبهه با حضور نیرو‌های بسیج، خود را پشت گرم به حمایت یک ملت یافتند و همین امر قدرت دفاعی و روحیه مبارزه و مقاومت را چندین برابر کرد.

 

همتی اضافه کرد: تزریق اعتماد به نفس مضاعف به رزمندگان اسلام از دیگر شاخصه های بسیج در دوران دفاع مقدس است. مرور تاریخ ملت‌ها نشان می‌دهد بین قدرت نبرد رزمندگان و روحیه سلحشوری آن‌ها و حمایت مردم و نوع نگاه جامعه به سربازان و رزمندگان ارتباط مستقیمی وجود دارد. وقتی که در دفاع مقدس، مردم ما پا را از تشویق و حمایت مالی و معنوی فراتر گذاشتند و دوشادوش مدافعان خود، به میدان نبرد ورود پیدا کردند، طبیعتاً این اتفاق اعتماد نیرو‌های مسلح به مردم و متقابلاً اعتماد مردم به نیرو‌های مسلح را به یک باور واقعی تبدیل کرد و این اعتماد متقابل نقشی اساسی در ساخت اراده نبرد و پیروزی در دفاع مقدس ایفا کرد.

 

این مسوول اظهار کرد: حضور بسیج در جنگ، باعث شد از تمامی طیف‌های جامعه در صحنه‌های دفاع مقدس حاضر شوند. طبیعتاً افراد جامعه هر کدام استعداد‌های خاص خود را دارند که دفاع مقدس فرصت بروز این استعداد‌ها را فراهم کرد، لذا از بین همین نیرو‌های بسیجی و مردمی که سابقه نظامی‌گری و حضور در سپاه و ارتش را نداشتند، فرماندهان بزرگی، چون شهید باقری‌ها ظهور کردند که با کسوت خبرنگاری به جبهه‌های نبرد اعزام شد و در طول جنگ تبدیل به یکی از نابغه‌های عملیات رزمی گردید. همچنین بسیاری از تنگنا‌های علمی و فناوری در جنگ را همین نیرو‌های مردمی گره‌گشایی کردند. بی‌شک می‌توان گفت که نسلی از نیرو‌های خدوم، متعهد و کارآمد کشور نیز در این بستر زمانی تربیت شدند و آینده کشور را تضمین کردند.

 

سرهنگ همتی در پایان، ظهور و تثبیت فرهنگ ایثار و شهادت را از دیگر شاخصه های حضور بسیج در دوران دفاع مقدس عنوان کرد و افزود: اگر چه فرهنگ ایثار و شهادت طی مبارزات انقلابی امام خمینی(ره) علیه نظام استبدادی، به عنوان یک فرهنگ اصیل و موجد حرکت انقلاب نضج یافته بود، اما دفاع مقدس، امکان ظهور و تعالی آن در کلیت جامعه را به صورت بسیار شفاف و آشکار فراهم کرد. یکی از آثار عینی آن تبدیل شدن به یک قدرت جهانی، بدون اتکا به قدرت های دیگر است. دفاع مقدس سبب شد تا ما جهانی شویم. دست برتر منطقه و جهان شویم، انقلابمان را صادر کنیم و به کشوری تبدیل شویم که سرشار از مصادیق و مثال ها در کرسی های دانشگاهی است. با فرهنگ دفاع مقدس، «ما می توانیم» را معنا بخشیدیم و از هیچ به همه چیز رسیدیم.

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار