222 باب منزل مسکونی در دو روستای زلزله زده کاشمر در دست احداث است/ پرداخت تسهیلات را تسریع کردیم
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از کاشمر؛ حجتالله شریعتمداری، فرماندار شهرستان کاشمر همراهی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج کاشمر و مسئولین ستاد بازسازی مناطق زلزله زده از روستاهای زلزله زده محمدیه و زنده جان بازدید کرد.
فرماندار کاشمر طی بازدید در جمع خبرنگاران گفت: زلزله ای با قدرت 5/2 دهم ریشتر در 29 خرداد سال جاری در شهرستان کاشمر به وقوع پیوست که از همان ساعات اولیه به همت ستاد بحران و مشارکت مردم، کار امداد و نجات را تسریع دادیم.
فرماندار کاشمر افزود: متأسفانه چهار نفر از شهروندان ما بر اثر این زلزله، جان باختند و حدود 150 نفر مجروح و مصدوم داشتیم که بعد از انتقال به بیمارستان، تمام مصدومین مداوا و ترخیص شدند.
وی بیان داشت: در مرحله اول بعد از امداد و نجات، حدود یک ماه خدمت رسانی به مردم از جمله اسکان اضطراری و موقت و تدمین غذای گرم برای دو وعده در روز توسط نیروهای هلال احمر انجام شد و بعد از اطمینان از اسکان موقت مردم زلزله زده شهرستان به مرحله آواربرداری رسیدیم.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: در مرحله آواربرداری با توجه به اینکه خانه ها خشت و گلی قدیم بود، حجم وسیعی از خاک و نخاله و آوار را از روستاها خارج کردیم و به نقاط ایمن خارج از روستاها که پشه سالک تولید نشود انتقال دادیم.
وی گفت: عملیات بازسازی در روستاها شروع شده و تا امروز که بازدید کردیم تعداد قابل توجهی از منازل روستایی به مرحله سفتکاری و سقف زنی رسیده و برخی از منازل مسکونی در مرحله فونداسیون قرار دارند.
فرماندار شهرستان کاشمر تصریح کرد: به عنوان نمونه در روستای محمدیه تعداد 101 واحد مسکونی در دست احداث است که تعداد 92 واحد در مرحله فونداسیون یا پی سازی است و پیشرفت ساخت خانهها از سرعت خوبی برخوردار است.
شریعتمداری افزود: در روستای زنده جان نیز تعداد 121 واحد مسکونی در دست احداث داریم که با مشارکت بسیار خوبی که مردم داشتند و همکاری نهادهای مربوطه امروز که خبرنگاران هم شاهد هستند همچنان سرعت خوب ساخت و ساز را مشاهده میکنیم.
وی ادامه داد: تا کنون تسهیلات بازسازی به شهرستان ابلاغ نشده اما با تدبیر استاندار خراسان رضوی و در نتیجه کار تیمی که در استان انجام شد از محل تسهیلات مسکن روستایی با همان شرایط تسهیلات بازسازی روستایی، پرداخت تسهیلات به مردم در حال انجام است.
شریعتمداری بیان کرد: بازسازی منازل زلزله زده به جد در مرحله پیگیری است و تلاش داریم تا قبل از اینکه هوا به برف باران و سرما برسد، حداقل سقف و سرپناهی برای مردم آماده کنیم و تا کنون جلسات متعددی با بانک های شهرستان انجام شده و پرداخت تسهیلات از محل بهسازی مسکن روستایی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه همه مسئولین مربوطه به جد پای کار هستند گفت: این زلزله علیرغم اینکه برای شهرستان و روستائیان ما زحمت ایجاد کرد و تعداد چهار نفر از همشهریان عزیزمان را از دست دادیم و تعدادی هم مجروح شدند و خانه های زیادی خراب شد اما این حادثه، تلنگری بود به ما و مردم ما که ساخت منازل ضد زلزله با جدیدت بیشتری در دستور کار قرار بگیرد.
فرماندار کاشمر خاطرنشان کرد: منازل بافت فرسوده روستاها که عمدا خشت و گلی بود چنانچه زلزله 5/2 دهم ریشتری 6 ریشتری می بود و در شب اتفاق می افتاد طبق برآوردهای اولیه حدود 5000 کشته داشتیم و این خود دلیل دیگری است که با مشارکت مردم و مسئولین مربوطه ساخت منازل ضد زلزله و با ایمنی بالا را در اولویت قرار دهیم.
وی تصریح کرد: ما منکر وجود مشکلات و کمبودها نیستیم ولی سعی میکنیم با توجه به بضاعت شهرستان و استان مشکلات و کمبودها را رفع کنیم و خدمات مطلوبی به مردم ارائه دهیم.
شریعتمداری با بیان اینکه همچنان پیگیر هستیم که تسهیلات بازسازی مناطق زلزله زده هر چه سریعتر به بانکهای شهرستان ابلاغ شود بیان کرد: بر اساس اعلام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منازلی که با نظارت این نهاد احداث میشوند توان تحمل زمین لرزه ۷ ریشتری را دارند.
وی یادآور شد: در خصوص ۱۰ درصد باقی مانده منازل غیر مقاوم روستایی در شهرستان، ساکنین باید رغبت داشته و متقاضی باشند و با استفاده از تسهیلات، نسبت به ایمن کردن منازل در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله اقدام کنند تا روستاهای ما در مقابل حوادث و بلایای طبیعی ایمن شوند.
خبرنگار افتخاری بسیج: حوریه صادقی زیرک آباد