۲۲ / تير / ۱۴۰۴ - 13 July 2025
07:23
کد خبر : 9697921
۱۷:۲۳

۱۴۰۴/۰۴/۲۱

روایت خونین حجاب در تاریخ معاصر

سالروز کشتار خونین مردم در مسجد گوهرشاد به‌دست نیروهای رضاخان در تیر ۱۳۱۴، یادآور نخستین قیام مردمی در دفاع از حجاب و هویت دینی ملت ایران است؛ قیامی که نقطه عطفی در تاریخ عفاف و غیرت ملی به‌شمار می‌رود.

روایت خونین حجاب در تاریخ معاصر؛ فاجعه گوهرشاد نقطه آغاز ایستادگی ملت در برابر بی‌هویتی رضاخانیبه گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، هم‌زمان با ۲۱ تیرماه، روز عفاف و حجاب، نگاهی دوباره به حادثه خونین مسجد گوهرشاد مشهد در سال ۱۳۱۴، نشان می‌دهد که ملت ایران، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در برابر سیاست‌های هویت‌ستیزانه رضاخان پهلوی ایستادگی کرده‌اند.

در تیرماه همان سال، مسجد گوهرشاد مشهد، شاهد یکی از تلخ‌ترین و خون‌بارترین وقایع تاریخ معاصر ایران بود؛ فاجعه‌ای که در آن، صدها تن از مردم متدین، علما، طلاب و زنان و مردان انقلابی تنها به جرم دفاع از حجاب و اعتراض به سیاست‌های کشف حجاب رضاخانی، با گلوله‌های نیروهای ارتش سرکوب شدند.

این جنایت بی‌پاسخ، نه‌تنها لکه ننگی بر دامن حکومت پهلوی بود، بلکه زمینه‌ساز شکل‌گیری جریانی از آگاهی و مقاومت مذهبی شد که در سال‌های بعد، به بیداری اسلامی در سراسر کشور انجامید.

حمله به گوهرشاد، یک حادثه نبود، بلکه پروژه‌ای هدفمند بود برای حذف هویت اسلامی از جامعه ایرانی؛ پروژه‌ای که با ممنوعیت حجاب، تغییر لباس روحانیت، تعطیلی حوزه‌ها و مقابله با نمادهای دینی، در پی سکولار‌سازی تمام‌عیار ایران بود.

امروز و در طلیعه تمدن نوین اسلامی، گرامی‌داشت یاد شهدای گوهرشاد، تجدید میثاقی است با همه زنانی که در طول تاریخ، پرچم حجاب و عفاف را با ایستادگی و خون خود نگاه داشتند. حجاب، امروز تنها یک پوشش نیست؛ بلکه نشانه‌ای از هویت، غیرت، استقلال فرهنگی و مقابله با سلطه فرهنگی غرب است.

۲۱ تیر، نماد بیداری تاریخی زنان ایرانی و اعلام پیوند آنان با سیره زینبی است؛ زنانی که نه در برابر رضاخان ایستادند، بلکه امروز نیز در برابر هجمه‌های رسانه‌ای، فرهنگی و روانی دشمنان انقلاب اسلامی با همان ایمان و غیرت مقاومت می‌کنند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید