در اجلاسیه مجمع جهادگران استان مرکزی مطرح شد؛

فعالیت ۶۲ هزار گروه جهادی سازمان‌یافته در کشور/ توسعه کیفی حرکت‌های جهادی در دستور کار بسیج سازندگی

مسئول مرکز مطالعات حرکت‌های جهادی گفت: در حال حاضر بیش از ۹۷ هزار گروه جهادی در كشور ارائه خدمات دارند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۶۲۶ گروه جهادی تازه تأسیس داریم که طی یک سال اخیر شکل گرفته و ۶۲ هزار و ۷۵۴ گروه جهادی فعال هستند که ۳۱ درصد این گروه‌های جهادی خدمت رسان هستند.
کد خبر: ۹۶۳۶۰۴۶
|
۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۹

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ اجلاسیه مجمع جهادگران استان مرکزی صبح امروز با حضور مسئولین کشوری و استانی در سالن غدیر استانداری مرکزی برگزار شد.

محمدرضا كریمی مسئول مركز مطالعات حركت‌‌های جهادی سازمان بسیج سازندگی با اشاره به مأموریت‌های گروهای جهادی گفت: بسیج کردن برای پیشرفت و آبادانی؛ توانمندسازی عمومی در عرصه‌های مختلف معرفتی، بصیرتی، مهارتی و سبک زندگی، نقش‌آفرینی و خدمت‌رسانی که عموماً هم در عرصه محرومیت‌زدایی از جمله ساخت خانه محرومین و توزیع بسته‌های معیشتی است و در نهایت کادر سازی از جمله مأموریت‌های گروه‌های جهادی است؛ تمامی اقدامات در عرصه سازندگی و گروه‌های جهادی به تربیت مدیر و نیروی انسانی توانمند بایستی منتج شود.

وی درباره نقش مركز مطالعات حرکت‌های جهادی افزود: هدف اصلی که در این مرکز دنبال می شود، پیشبرد اهداف گروه‌های جهادی و حل مسائل مناطق محروم و روستایی است. این مرکز وظیفه بسترسازی، كمک و تسهیل در كار و خدماتی را دارد كه به مردم در سطح كشور و مناطق روستایی ارائه می‌‌شود.

مسئول مرکز مطالعات حرکت‌های جهادی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۹۷ هزار گروه جهادی در كشور ارائه خدمات دارند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۶۲۶ گروه جهادی تازه تأسیس داریم که طی یک سال اخیر شکل گرفته و ۶۲ هزار و ۷۵۴ گروه جهادی فعال هستند که ۳۱ درصد این گروه‌های جهادی خدمت رسان هستند و در عرصه‌های مختلف جهادی ارائه خدمت می‌کنند.

تخصصی شدن گروه‌های جهادی راهکار حل مسائل

کریمی با تاکید بر اینکه حرکت‌های جهادی به سمت تخصصی شدن برای حل مسائل مناطق محروم و روستایی است، گفت: گروه های جهادی در پروژه‌های كلان اقتصاد مقاومتی و محرومیت‌زدایی فعالیت دارند و نقش بسیج سازندگی و مركز مطالعات در این میان هدایتگری، پشتیبانی و آموزش است.

وی با بیان اینکه کیفی‌سازی گروه‌های جهادی در دستور کاراست و برای رسیدن به این مطلوب فرایند آموزش را مد نظر قرار دارد، به اقدامات «مدرسه جهاد» نیز اشاره و تصریح کرد: محتوای آموزشی تهیه شده در این مدرسه در بستر برخط در اختیار گروهای جهادی و مخاطبان قرار خواهد گرفت و استراتژی‌مان در حوزه آموزش این است که گروه جهادی در یک عرصه تخصصی آموزش لازم را کسب و به توانمندی لازم دست پیدا کند تا بتواند به واسطه رشدی که در این عرصه پیدا می‌کند شتابدهی پیدا کند؛ که در این بخش نیز سطح بندی تخصصی در نظر گرفته شده و برنامه‌ریزی لازم انجام شده و این مدرسه مرجع آموزش و توانمندسازی جهادگران است.

توسعه کیفی حرکت‌های جهادی در دستور کار بسیج سازندگی

مسئول مرکز مطالعات حرکت‌های جهادی تصریح کرد: به دنبال کیفی سازی گروه‌های جهادی هستیم تا هم سطح کیفی اقدامات افزایش پیدا کند و هم بستری برای شناسایی و جذب افراد متخصص و نحبگان در عرصه‌های مختلف اقدامی فراهم گردد.

کریمی درباره صدور گواهی صلاحیت فنی با مشارکت وزارت راه و شهرسازی گفت: براساس این تفاهم‌نامه سازمان بسیج سازندگی گواهی صلاحیت تخصصی را می‌تواند برای گروه‌ها صادر کند و در ازای آن مأموریت به افراد ابلاغ می‌شود.

تبیین و روشنگری مهم‌ترین عرصه جهاد

سردار محمدرضا عسگری جانشین فرمانده سپاه حضرت روح‌الله استان مرکزی نیز در این اجلاسیه با تاکید بر اینکه بسیج سازندگی با انگیزه‌ای الهی و مبتنی بر تفکر انقلابی و ولایی به دنبال توانمندسازی مردم و جامعه است، گفت: اقداماتی که جهادگران بسیجی با همه توان و ظرفیت انجام می‌دهند برگرفته از ایمان، اعتقاد و دین ما است، زمانی که کار برای خدا انجام شود با نصرت‌ها و عنایات خداوند همراه می‌شود.

وی تبیین و روشنگری را مهم‌ترین عرصه جهاد عنوان کرد و افزود: عرصه برای کار جهادی بسیار است؛ نیروهای جهادگر با همان روحیه جهادی درباره خدمات انقلاب اسلامی نیز روشنگری کنند و برای اعتماد سازی موضوعات متعدد را در نظر داشته باشند. 

جانشین فرمانده سپاه حضرت روح‌الله استان مرکزی تصریح کرد: وظیفه گره‌های جهادی در کنار انجام اقدامات، حفظ دستاوردها، ارزش‌ها و تبیین دستاوردهای نظام، به حداقل رساندن ریزش‌ها است؛ تربیت نیروی انسانی به عنوان آینده سازان نظام مهم بوده و در این زمینه گروه‌های جهادی نقش آفرین هستند.

سردار عسگری بر لزوم تعامل و هم‌افزایی با دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد و گفت: کار قرارگاهی بایستی مد نظر باشد؛ و دقت داشته باشید که گروه‌ها بهانه‌ای برای ارتباط با مردم و حضور در بین آنان است تا بتوانیم پیام انقلاب، ولایت و دین را به عموم جامعه برسانیم؛ کسانی که خدمات شما را دریافت می‌کنند خود بهترین سفیران برای نظام در این عرصه هستند. تبیین، تربیت و جذب را بایستی توجه داشته باشیم.

ضرورت ترویج گفتمان جهادی در جامعه

فرزاد مخلص‌الائمه استاندار مرکزی نیز در این اجلاسیه نیز با اشاره به کارهای جهادی‌ای که تاکنون صورت گرفته گفت: گروه‌ها و نیروهای جهادی می‌توانند گام‌های بزرگتری را بردارند. هرکجا گفتمان حرکت جهادی شکل گرفته موفق بوده‌ایم؛ رسیدن استان به کمترین نرخ بیکاری ناشی از مجموعه‌ای از فعالیت‌ها بوده که با سیاست و راهبرد دستوری حاصل نشده  بلکه رسیدن به چنین نتایجی به واسطه حضور مدیران و مسئولین در کنار مردم و در میدان عمل است؛ هر کجا در مسئولین و مردم در میدان عمل حضور داشتند، دستاوردهای خوبی حاصل شده است.

وی افزود: گروه‌های جهادی بازوی دولت در پیشبرد امور کشور هستند؛ در همه عرصه‌ها این گروه‌ها فعالیت دارند؛  اقدامات زیادی با کمک مردم انجام شده و به نتیجه رسیده است؛ ما و دولت برای رسیدن به موفقیت باید این مسیر را ادامه دهیم؛ ما و شما به عنوان بسیجی باید در این راستا کمک دولت باشیم.

گفتنی است در این اجلاسیه تعدادی از اعضای شوراهای جهادگران شهرستان‌های استان نیز به بیان پیشنهادات و نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار