هاشم علایی در گفتوگو با خبرنگار بسیج در اردبیل اظهار داشت: یک چهارم از قراردادهای واگذار شده به سرمایهگذاران در شهرکها و نواحی صنعتی استان در زون غذایی، دارویی و بهداشتی قرار دارند که این موضوع نشان از نیاز استان به توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی و غذایی است.
وی با بیان اینکه بیشترین سهم واگذاریهای انجامی در شهرکهای استان مربوط به صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی با 25 درصد و کمترین آن مربوط به صنایع برق و الکترونیک با سه درصد است، تصریح کرد: این آمار نشان از نیاز استان به توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی و برنامهریزی برای حمایت از این نوع صنایع است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل با بیان اینکه شرایط واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی بر اساس رعایت زونبندی و ملاحظات زیست محیطی است، گفت: زونهای شیمیایی با 21 درصد، فلزی با 21 درصد، سلولزی با 15 درصد، کانی غیرفلزی با هفت درصد، خدماتی با 6 درصد و نساجی با پنج درصد به ترتیب سهم هر زون در شهرکهای صنعتی بوده است.
علایی افزود: تاکنون بیش از یکهزار و 550 قرارداد حق بهرهبرداری زمین در شهرکها و نواحی صنعتی استان با سرمایهگذاران منعقد شده است که از این بین، 735 واحد دارای پروانه بهرهبرداری و مابقی قراردادها از مرحله تخصیص زمین تا نصب ماشینآلات در حال اجرای ساخت و ساز طرح تولیدی خود قرار دارند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به مشوقهای ارائه شده، شاهد استقبال سرمایهگذاران برای حضور در شهرکهای صنعتی هستیم که واگذاری زمین به صورت شرایط نقد و اقساط، تخفیف تا 50 درصدی حق بهرهبرداری زمین در مناطق محروم و ارائه بستههای حمایتی به واحدهای تولیدی از جمله مشوقاتی است که برای ایجاد رونق اقتصادی، اشتغال پایدار و حمایت از تولید انجام شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل از واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی از طریق سامانه الکترونیکی خبر داد و اضافه کرد: برای شفافسازی امور و کاهش بروکراسیهای اداری، فرآیند واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی به صورت الکترونیکی انجام میشود تا با شفافسازی، تسهیل امور و کاهش مراجعات حضوری متقاضیان بتوانند بدون مراجعه به شرکت شهرکهای صنعتی، با مشاهده قطعات خالی نسبت به ثبت درخواست دریافت زمین صنعتی اقدام کنند.