سرعت اینترنت در گردنه حیران

نوسان و کندی سرعت اینترنتِ این روزها برخی از مردم را به دردسر انداخته است؛ حملات سایبری یکی از عللی است که کارشناسان برای این موضوع مطرح می‌کنند.
کد خبر: ۹۶۳۶۹۹۸
|
۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵
سرعت اینترنت در گردنه حیران
خبرگزاری بسیج- خراسان‌شمالی: «کندی سرعت اینترنت در کنار استفاده از فیلترشکن بعضا ما را به یاد استفاده از اینترنت دایال‌آپ می‌اندازد!» این را علیرضا، دانشجوی دانشگاه بجنورد زمانی که از وضعیت اینترنت از او سؤال شد می‌گوید.بررسی میدانی خبرنگاران فارس در استان‌های مختلف نیز از گلایه‌های مردم نسبت به کندی و نوسان سرعت اینترنت خبر می‌دهد، برخی حتی نسبت به قطع موقتی اینترنت نیز معترض‌اند و از این وضعیت حیران!این موضوع را برخی صرفاً برای دیروز و امروز نمی‌دانند و کندی و نوسان سرعت اینترنت را موضوعی دائمی تلقی می‌کنند.کارشناسان علت نوسان سرعت اینترنت در کشور را مواردی زیرساخت‌های محدود، پهنای باند ناکافی، تحریم‌ها، مشکلات فنی و در نهایت حملات سایبری عنوان کرده‌اند.با بررسی که در سرعت اینترنت با استفاده از سایت تست سرعت speedtest در نقاط مختلف کشور انجام شد اعداد و ارقام مختلفی به دست آمد، از پینگ ۴ مگابیت بر ثانیه تا ۶۰ مگابیت بر ثانیه، نمایشی از نوسان سرعت در اینترنت موبایلی در هر دو شرکت ایرانسل و همراه اول بوده است.این روند درگذشته نیز رخ‌داده بود که نهادهای مربوطه این مسئله را به حملات سایبری شدید بر بستر اینترنت کشور می‌دانند که موضوعی دورازذهن در این روزهای کشور نیز نیست.
برای صحت‌سنجی این موضوع که آیا نوسال سرعت اینترنت در کشور وجود دارد یا خیر، سرعت اینترنت همراه اول و ایرانسل در برخی از استان‌های کشور توسط خبرنگاران فارس مورد بررسی قرار داده شد که نتایج آن را مرور می‌کنیم.سرعت اینترنت در ارومیه شرکت همراه اول برابر با ۵.۵۵ مگابیت بر ثانیه، اصفهان شرکت ایرانسل سرعت ۴۰.۹۸ مگابیت بر ثانیه، مشهد شرکت ایرانسل سرعت ۴.۷۴ مگابیت بر ثانیه، رشت سرعت ۱۰.۹۳ مگابیت بر ثانیه، کرمانشاه سرعت ۳۴.۷۱ مگابیت بر ثانیه، گرگان شرکت ایرانسل ۵۰.۶۱ مگابیت بر ثانیه، بندرعباس ۴.۳۲ مگابیت بر ثانیه، ایلام شرکت همراه اول سرعت ۶۰.۶۲ مگابیت بر ثانیه، ساری شرکت همراه اول سرعت ۲۶.۹۲ مگابیت بر ثانیه، بجنورد شرکت همراه اول سرعت ۱۱.۶۲ مگابیت بر ثانیه ثبت شده است.
شانزدهم مهرماه بود که ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به علت کاهش سرعت اینترنت گفت که «شرایط موجود این روزها باعث افزایش حجم محتواهای تولیدی شده که به بروز اختلالات شبکه اینترنت در سراسر دنیا منجر شده است». موضوعی که تاکنون هیچ یک از شرکت‌های فناوری دنیا و صاحبان شبکه‌های اجتماعی گزارشی از آن ارائه ندادند!اما طبق بررسی کارشناسان از زمان عملیات وعده صادق ۲ تا امروز حدود ۴ هزار تلاش برای حمله به زیرساخت‌های ارتباطی کشور انجام شده است. بررسی‌های کارشناسان نشان‌ می‌دهد که بیشتر این حملات سایبری سازمان‌یافته از مسیر ارتباطی کشورهای عربستان، آمریکا، هلند و اندونزی صورت‌گرفته است.همچنین یکی از سایت‌های فناوری اطلاعات در بررسی که از یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده اینترنت انجام داده است، ارائه‌دهندگان سرویس‌های اینترنتی و تأمین‌کنندگان اینترنت را اصلی‌ترین منشأ افت سرعت اینترنت در حملات سایبری گسترده به زیرساخت‌های اینترنت کشور اعلام کردند.
حملاتی که عمدتاً از نوع حملات DDoS است و بخش قابل‌توجهی از پهنای باند شبکه را اشغال کرده است. در نتیجه اشغال‌شدن پهنای باند است که سرعت پایین می‌آید و اینترنت با کندی در دسترس قرار می‌گیرد.یکی از تأمین کنندگان اینترنت نیز دراین‌خصوص صراحتاً اعلام کرده:«ما در تیم پشتیبانی با بسیاری از تأمین‌کنندگان اینترنت در ارتباط هستیم و مشاهداتمان نشان می‌دهد که در روزهای اخیر یک سری حمله سایبری خارجی به سمت شبکه زیرساخت کشور به‌صورت گسترده وجود داشته و دارد که تقریباً همه تأمین‌کننده‌های کشور هم با آن مواجه هستند. این حملات باعث می‌شود پهنای باند شبکه با این حملات اشغال شود.»حمله DDoS (Distributed Denial of Service) یک نوع حمله سایبری است که با استفاده از برنامه‌های کامپیوتری خودکار، تعداد زیادی درخواست به یک سرور یا شبکه ارسال می‌کند تا باعث اشباع منابع سرور شود و سرویس به کاربران ارائه نشود. این حملات معمولاً از طریق شبکه اینترنت صورت می‌گیرند و با تحریک دستگاه‌ها به ارسال ترافیک بیش از حد، باعث کندی و خروج سرویس‌ها از میان می‌شود. درصورتی‌که حمله DDoS به سطح کلان و مرکزی شبکه‌های ارتباطی یک کشور انجام شود، می‌تواند منجر به کاهش قابل‌ملاحظه‌ سرعت و دسترسی به اینترنت در سراسر کشور شود.
 
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار