رحیم یوسفی، مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در اردبیل، اظهار کرد: در سطح استان ۲۰ واحد فرآوری گیاهان دارویی وجود دارد که دو مورد از آن به صورت صنعتی و ۱۸ مورد آن به صورت سنتی و نیمه صنعتی فعالیت میکنند و بیشتر این واحدها به خشک کردن و عرقگیری گل محمدی مشغول هستند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان اردبیل، با اشاره به صادرات عمده گیاهان دارویی به صورت خام، تصریح کرد؛ اگرچه مجوز صادرات گیاهان دارویی مانند نسترن، همیشه بهار و گل گندم به کشورهای ترکیه و عراق صادر شده است، اما متاسفانه بخش عمده این محصولات به صورت خام و بدون فرآوری صادر میشود.
یوسفی، با بیان اینکه صادرات محصولات به صورت خام، ارزش افزوده کمتری برای استان دارد، بر ضرورت توسعه صنایع فرآوری گیاهان دارویی تأکید کرد و گفت: با توسعه صنایع فرآوری، میتوان محصولات با ارزش افزوده بالاتر تولید و صادر کرد و در نتیجه، درآمد کشاورزان افزایش یابد.
صنایع تبدیلی؛ حلقه مفقوده توسعه گیاهان دارویی در اردبیل
وی با تاکید بر اهمیت فرآوری گیاهان دارویی، اظهار داشت: اساسیترین مشکل در بخش گیاهان دارویی استان، نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی است و جهاد کشاورزی تلاش میکند تا با ارائه آموزشها و اطلاعات لازم، تولیدکنندگان را در این زمینه حمایت کند، اما برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر و توسعه این بخش، نیازمند همکاری سایر ارگانها در ایجاد صنایع فرآوری هستیم.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان اردبیل، افزود: در حال حاضر جهاد کشاورزی بیشتر در حوزه تولید و آموزش به کشاورزان فعالیت میکند و اطلاعات ترویجی و آموزشی لازم را در اختیار آنها قرار میدهد. امیدواریم سایر ارگانهای مسئول نیز در ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی به ما کمک کنند تا استان اردبیل در این زمینه پیشرفت چشمگیری داشته باشد.