به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، عمران احمدی عصر سهشنبه در جمع تجار و بازرگانان در اردبیل گفت: در یک سال اخیر میزان صادرات استان از مرز 156 هزار تن عبور کرده و این ظرفیت تا 200 هزار تن قابل افزایش است.
وی تصریح کرد: میزان صادرات محصولات متنوع استان در نیمه اول امسال نسبت به مدت مشابه از نظر ارزش 54 درصد و از نظر وزن 42 درصد رشد نشان میدهد.
مدیرکل گمرکات استان اردبیل با بیان اینکه ارزش صادرات استان بالغ بر 79 میلیون دلار بوده است، گفت: عمده محصولات صادراتی استان در بخش محصولات کشاورزی، صنایع پلاستیکی، ام.دی.اف و همچنین فولاد و آهن بوده که نسیت به سالهای گذشته در تنوع بخشی به صادرات محصولات شرایط بهتری را شاهد هستیم.
احمدی افزود: مقاصد صادراتی تجار استان عمدتا جمهوری آذربایجان، گرجستان، روسیه، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده که با توانی مضاعف صادرات محصولات در سالجاری ادامه دارد.
وی عمده مشکل تجار را رفع تعهدات ارزی عنوان کرد و ادامه داد: برای حل این مشکل اقدام به اجرای طرح واردات در مقابل صادرات کردیم تا دغدغههای فعالان این حوزه رفع شود.
مدیرکل گمرکات استان اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: در همین راستا 817 دستگاه کشنده از کشورهای اروپایی وارد گمرکات اردبیل شده که بخشی از آنها تاکنون ترخیص و بخش دیگری نیز با همت تجار و بازرگانان ترخیص خواهد شد.
احمدی اضافه کرد: تعهدات ارزی با قول مساعدی که دولت چهاردهم در گرهگشایی از مشکلات صادراتی و افزایش تراز تجاری داده، امیدواریم در سریعترین زمان برطرف شده و دغدغه تجار و بازرگانان استان اردبیل نیز رفع شود.
وی بیان کرد: گمرکات استان اردبیل تمام تلاش خود را به کار گرفته تا بستر صادرات کیفی و با ارقام بالاتر را فراهم کند که قطعا در این زمینه فعالیت گمرک اردبیل، بیلهسوار و گمرک فرودگاه آثار پرخیر و برکت را نیز به همراه خواهد داشت.
مدیرکل گمرکات استان اردبیل از تجار و بازرگانان خواست تا در افزایش ظرفیت صادراتی با انگیزه و توان مضاعف ورود پیدا کرده و برنامهریزیهای درستی را در نیمه دوم سال در مسیر افزایش صادرات داشته باشند.
احمدی به فعالیت یکهزار و 124 واحد تولیدی در استان با تنوع تولید محصولات اشاره کرد و یادآور شد: عمده این واحدها با واردات مواد اولیه سعی میکنند تا محصولات با ارزش افزوده تولید و صادر کنند.
مدیرکل گمرکات استان اردبیل تصریح کرد: این استان در تولید محصولاتی نظیر ام.دی.اف، لاستیک، باتری، توپهای ورزشی، اسباب بازی و سایر محصولات معدنی پیشقدم بوده و در این زمینه میتواند فرصتهای صادراتی خوبی را نیز فراهم کند.