«تو کی ما» ورزشی با روحیه ولایتمداری و شجاعت و بستری برای نشر ارزشهای اسلامی
قزوین_مهدی روحی زهرایی؛ عضو شورای فنی هنرهای رزمی «توکی ما» کشور، در گفتگو با بسیج به واژه «توکی ما» در هنرهای رزمی اشاره کرد و گفت: اين واژه به تنهايی بي معناست اما از سه كلمه دو حرفي تشكيل شده تو ، كي و ما كه هركدام به تنهايي داراي معناي مستقل می باشند. تو يعنی شما، كی يعنی هر كسی كه باشد و ما يعنی همه، كه از دل جمله پر محتوای( تو هرکی هستی بیا ما شویم) ایجاد شده است.
وی گفت: در واقع فلسفه معنايی تو كی ما دعوت همگان به وحدت و همبستگي می باشد كه انشاالله در سايه پروردگار يكتا و دين مبين اسلام و بركات قرآن كريم زير پرچم پر افتخار نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران با پيروي از رهنمودهاي مقام معظم رهبري در چهارچوب قانون اساسي ايران بتوانيم از طريق هنرهای رزمي پهلوانی ايراني گامي موثر در راستاي فرهنگ سازي اسلامي و بي نيازي جوانان از فراگيري رزم هاي خارجي برداريم و با تهاجم فرهنگي بيگانگان مبارزه نماييم و فرهنگ غني ايران اسلامي را از طريق اين هنر ارزشمند به دنيا صادر نماييم.
وی در ادامه افزود: تو كی ما، با ساختاري منظم و از پيش تعيين شده رشته ورزشی است مستقل و داراي شخصيت حقوقي كه كليه عمليات خود را منطبق با موارد مندرج در اين اساسنامه مدون شده برابر با مقررات داخلي و بين المللي و هماهنگ با وزارت ورزش وجوانان جمهوری اسلامی ایران، با رعايت كامل قوانين جمهوري اسلامي ايران عمل خواهد نمود كه در اين راستا آئين نامه اجرائي بسيار قوي كه قابل استفاده براي كليه رده هاي سني مي باشد تدوين شده هنرهای رزمی پهلوانی توكي ما از نظر تکنیک و تاكتيك های فني در سطح بسيار بالايي قرار دارد و گستردگي تكنيكي آن با عث مي شود كه تمامي استعداد ها را در خود بپذيرد.
روحی زهرایی اظهار کرد: سبک های زیر مجموعه با متد منحصر به فرد به ترتیب؛ ۱ــسبک زوران(رزم پهلوانی ) ۲- سبک تو او، ۳-سبک تو ما، ميدان نوادر، ۴- سبک سنتی قاوقاوان، ۵ـ سبک سنتی قلان، ۶- سبک فنون رهايي(دفاع شخصی ) ۷- سبک حركات انعطافي توکی ما و ۸- سبک سلاح های سرد ايراني و خارجي با فنون ايراني كه هر كدام از آنها داراي سطح وسيعي از فنون رزمي با نگرشي نو در ابعاد و زواياي مختلف نسبت به هنرهای رزمی دنيا را دارا می باشد.
عضو شورای فنی هنرهای رزمی تو کی ما کشور، ورزش را بهترین بستر برای نشر ارزشهای اسلامی دانست و افزود: در هنرهای رزمی پهلوانی توكي ما، هنرجو مي تواند با استفاده از روش های متفاوت در تمرینات منحصر به فرد و متناسب با استعداد خود در حداقل زمان به توانايي هاي قابل تو جهي دست يابد. گستردگي سطح علمی از لحاظ فنی کمی و کیفی، بالا بردن توانايي هاي روحي، فيزيكي، تمركز فكر، قدرت بدني، بدنسازي پولادين، سرعت عمل، انعطاف پذيري عظلات بدن، تناسب عالی، اخلاق مداری، ولایت مداری از ويژگي هاي بارز آن مي باشد.
وی گفت: فلسفه هنرهای رزمی پهلوانی توكي ما، با هر گونه تبعيض و ايجاد دو گانگي مخالف مي باشد. تو كي ما، ولایت مداری، اخلاق مداری، صداقت، پاكي، شجاعت، گذشت، وحدت، همبستگي و احترام به استادان پيش كسوت خود را در اولويت عملكرد خود مي داند و در اوج قدرت به جاي كينه و نفرت انسانيت را ترجيح مي دهد. لذا این ورزش، بهترین بستر برای نشر ارزشهای اسلامی است و این موضوع باید بیشتر تقویت و ترویج شود.
عضو شورای فنی هنرهای رزمی توکی ما به پیدایش این هنر رزمی در ایران اشاره و گفت: بنيانگذار اين هنرهای ارزشمند ايراني سيد فرهاد حسيني متولد ۱۳۴۹ كه ورزش را از سن ۶ سالگي يعني سال ۱۳۵۵ تحت تعليم پدرش زنده یاد سيد حسن حسيني فنون رهايي، مبارزه با سلاح هاي ايراني و كشتي زوران را آموزش ديد و در سال ۱۳۵۵ كشتي باشگاهي را به عنوان اولين رشته ورزشي خود انتخاب نمود كه در سال ۱۳۶۵ به ورزش هاي رزمي روي آورده و در تعليم و فراگيري آن همت نموده وپس از كسب تجربيات مفيد در رشته هاي مختلف رزمي و گذراندن دوره هاي تخصصي آنها به امر تدريس پرداخته و آموخته هاي خود را با همراهان خود تقسيم نموده است.
همچنین در راستاي رشد و شكوفايي استعداد هاي جسمي و روحي هنرجويان تحت پوشش خود تلاش قابل تو جهي داشته است و به اين طريق توانسته عده كثيری را به ورزش هاي رزمي علاقه مند كند كه حاصل اين آموزش ها، پرورش مربيان كارآزموده و قهرمانان پهلوان صفت است كه در اقصي نقاط داخل و خارج كشور به امر تدريس و فراگيري مشغول مي باشند.
انتهای پیام