حضرت فاطمه(س) پیشگام جهاد تبیین اندیشه های انقلابی است
قزوین_به گزارش بسیج، صبح امروز با حضور خواهران پایور سپاه صاحب الامر عجل الله تعالی فرجه الشریف استان قزوین و به همت مرکز فرهنگی خواهران شاغل سپاه استان قزوین، کارگاه فاطمه شناسی برگزار شد.
سیدمهرعلی محمدنژاد مولف کتاب های «حماسه فاطمی» و «درآمدی بر معاصر سطح زندگی فاطمی»، در این کارگاه با اشاره به معنی لغت جهاد بیان کرد: در لغت جهاد به معنای کارزار کردن، جنگیدن در راه حق، جنگ کردن در راه دین، مبارزه و کوشش همیشگی است.
وی با اشاره به مفهوم شناسی تبیین گفت: تبیین در فرهنگ لغات به معنای پیدا و آشکار شدن، بیان کردن، توضیح و تفسیر کردن، روشن گفتن، روشنگری، اظهار، وصف و وضوح است.
محمدنژاد در ادامه با اشاره به نقش تبیین گری قرآن اظهار کرد: قرآن یک کتاب تبیینی است و فرقان جدا کننده حق و باطل است و سوره فرقان برگرفته از آیه اول همین سوره است. در درج واژه جهاد؛ چون فضا شفاف نیست ما در شرایط جهادی باید به تبیین بپردازیم و از همین رو واژه جهاد تبیین از سوی رهبر انقلاب بیان شد. لذا کلمه جهاد در جهاد تبیین به همین منظور آمده که شرایط جنگی و فوق العاده است و نگاه رهبر انقلاب این بوده که بیان حقایق صورت گیرد و جهاد تبیین یعنی درج واژه جهاد قبل از تبیین، ماهیت آن را با شرایط عادی متفاوت می کند. تبیین با صبغه جهادی، عرصه ایمان، اراده، خستگی ناپذیری، توکل، خطرپذیری، استقامت است.
مولف کتاب حماسه فاطمی در ادامه عنوان کرد: سایت های فراوانی داریم که کار آنها ایجاد شبهه است و به دنبال پاسخ نیستند بلکه به دنبال این است که زیرساخت های اعتقادی ما را به هم بریزد و از شبهه می توانند به عنوان محفلی برای متزلزل کردن اعتقادات و باورهای جامعه استفاده کنند. لذا جهاد تبیین یعنی نورافشانی در ظلمت ها و جنگ با دروغ پردازی ها و کنار زدن پرده ها و آشکار کردن حقایق و واقعیت ها و این مهم به مجاهدین بس عظیم نیاز دارد.
وی افزود: جهاد تبیین یعنی ایجاد سپر دفاعی در تنویر افکار عمومی در جایی که حمله صورت می گیرد و یا احتمال حمله باشد. همانگونه که رزمندگان در مرزها با دشمن مقابله می کنند در جهاد تبیین نیز باید دیوار حائل بین جامعه و رسانه های مخرب ایجاد شود.
محمدنژاد در ادامه با اشاره به اهمیت نقش سواد رسانه در تربیت فرزندان تصریح کرد: امروز فرهنگ هتل داری در منزل حاکم است و مادران کاملا در خدمت فرزندان هستند. لباس مناسب، غذای خوب، مدارس خوب برای فرزندان آماده است و در واقع فرزندان، کاملا آماده و مجهز در اختیار دشمن قرار می گیرند و این جای تأسف است. لذا فراگیری سواد رسانه برای مقابله با فضای غبارآلود در تربیت فرزندان سالم و صالح بسیار ضروری است. چرا که جنگ در ابتدا نیازمند هنر و سپس نیازمند علم است همچنان که رهبر انقلاب به این دو مولفه مجهز هستند.
این نویسنده و تحلیلگر یادآور شد: یکی از تحلیل های خارجی ها نسبت به چادر بانوان محجبه است. چادر حصْنِ حَصین و بلدالامین بانوان است و همچنان یک علم و بیرق زهرایی، بیرق زینبی و بیرق معصومی است.
وی در خصوص لازمه جهاد تبیین اضافه کرد: از ابتدا این مصاف بین حق و باطل وجود داشته و باید تبیین انجام می شده است. موضوع جهاد تبیین یکی از عرصه های مهم مبارزه دائمی جریان حق و باطل است. اگر غفلت کنیم موضوعات غیرواقعی ترویج می شود لذا باید واقعیات بیان شود. جهاد تبیین یعنی ایجاد سپر دفاعی در تنویر افکار عمومی در جایی که حمله صورت می گیرد و یا احتمال حمله وجود دارد. اساس جهاد تبیین، رساندن روایت واقعی به مخاطب است.
محمدنژاد با اشاره به کلید واژه جهاد تبیین در کلام مقام معظم رهبری بیان کرد: کلیدواژه جهاد تبیین در کلام رهبر انقلاب را می توان آغازگر تولید ادبیات تازه درباره دو جنبه شناساندن حقایق انقلاب اسلامی و خنثی سازی تبلیغات مسموم رسانه های نظام سلطه دانست همچنان که موضوع جهاد تبیین یکی از عرصه های مهم مبارزه دائمی جریان حق و باطل است.
نویسنده و تحلیلگر مسایل سیاسی و اعتقادی اظهار کرد: بدون شک آنگاه که دست تحریف دشمنان و رهزنان به سمت حقایق دراز می شود و دشمنان حقیقت در صدد وارونه جلوه دادن حقایق و واقعیت ها بر می آیند، تبیین صحیح حقایق و نشان دادن واقعیت ها تکلیفی آیت الهی که بر دوش اندیشمندان، آگاهان و عالمان زمان شناس قرار می گیرد.
وی با اشاره به جلوه هایی از جهاد و مبارزه حضرت زهرا افزود: حضرت زهرا(س) ظرفیت فوق العاده ای در جهاد تبیین دارد.
حضرت فاطمه(س) بنیانگذار جهاد تبیین در اسلام است و اولین سنگ بنای این جهاد توسط ایشان نهاده شده است. جهاد تبیین با رسول الله شروع شد اما تفهیم جهاد تبیین با حضرت فاطمه(س) است و ایشان پیشگام جهاد تبیین اندیشه های انقلابی است. حضرت زهرا الگوی تمام نمای جهاد تبیین انقلابی بوده و توانسته نهضت روشنگری ایجاد نماید. یک زن که به تنهایی یک لشگر و یک امت و یک سپاه پاسداران انقلابی اسلامی برای ولی خود بود.
محمدنژاد عنوان کرد: الگوی تمام نمای جهاد تبیین و شروع کننده این حرکت تبیینی در صدر اسلام بعد از پیامبراعظم(ص)، حضرت فاطمه(س) است. بانوی بزرگ اسلام همواره به خصوص بعد از رحلت پیامبر با جهاد تبیین و نهضت روشنگری، جلوی انحرافات را گرفتند. امروز نیز هر کسی باید به اندازه ظرفیت خود این جهاد را ادامه دهد و این امر می تواند از خانواده شروع شود. همچنان که حضرت زهرا(س) یک نهضت روشنگری ایجاد کرد.
انتهای پیام/۱۰۱۰