مکتب بسیج برگرفته از سیره حضرت زهرا (س) است
حجت الاسلام غلامرضا زندیه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در ساوه؛ ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: در این ایام مبارک که یاد و خاطره جانفشانیهای بسیجیان در جبهههای مختلف یادآوری میشود، به ویژه در روزهایی که با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها) مصادف است، باید نگاهی عمیقتر به مفهوم بسیج و جهاد داشته باشیم.
وی افزود: مفهوم بسیج را در برداشت و نگاه سلیقهای، میتوانیم معانی عمیقتری بدهیم، حرف «ب» در کلمه بسیج است که به معنای «بیداری» بوده و بسیجی واقعی کسی است که به درک عمیقی از زندگی و اهداف عالی آن میرسد و میفهمد که زندگی تنها به خوراک، خواب و شهوت محدود نیست؛ بلکه باید در جهت خدمت به همنوعان و یاری مظلومان قیام کرد.
وی تصریح کرد: حرف «س» آن به معنای «سازماندهی» و بیانگر این است که هیچ حرکت و انگیزهای بدون سازماندهی به نتیجه نمیرسد. سازماندهی به معنای متمرکز کردن نیروها در یک جهت است و هر فرد باید در سازمان وظیفهاش را بهدرستی انجام دهد. همانطور که در یک تیم فوتبال، اگر بازیکنان پست خود را رها کنند، تیم به هم میریزد، در بسیج نیز باید هر فرد در جایگاه خود قرار گیرد و به دستورات فرماندهی توجه کند.
مسئول نمایندگی ولیفقیه در ناحیه مقاومت بسیج ساوه بیان کرد: حرف «ی» به معنای «یاریگری» است زیرا بسیجی فرمانده نیست بلکه یاریگر ولایت و خداست. بسیجی باید اطاعت محض از فرمانده خود داشته باشد و حتی اگر فرمانده خطا هم بگوید، او باید با تمرکز بر هدف نهایی، از دستورات پیروی کند. در طول تاریخ اسلام نیز شاهد این بودیم که فرماندهان، حتی در جنگ تحمیلی، بهخاطر اطاعت از ولیفقیه، به پیروزی رسیدند.
حجت الاسلام زندیه افزود: حرف «ج» کلمه بسیج به معنای «جهاد» است، جهاد با نفس یکی از اصلیترین ارکان جهاد است و در جنگها و جبههها، بسیجیان باید همزمان با جهاد در میدان جنگ، جهاد با نفس را نیز فراموش نکنند. جهاد اکبر همان جهاد با نفس است که اگر انجام شود، جهادهای دیگر نیز بهخوبی انجام خواهند گرفت.
وی به جهاد سیاسی حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگیهای اصلی حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) جهاد سیاسی بود. حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) با اعتراضات خود، هم در میدان اجتماعی و هم سیاسی، نقشی کلیدی در تاریخ اسلام ایفا کردند؛ در زیارتها، جمله (\"جاهدت فیالله حق جهاده) نشان از جهاد بینظیر حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) در دفاع از اصول اسلامی و ولایت دارد، حتی اگر این جهاد بهصورت نظامی نبوده باشد.
مسئول نمایندگی ولیفقیه در ناحیه مقاومت بسیج ساوه تأکید کرد: علمای دین و بسیجیان باید همچون حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) و علمای بزرگ اسلام، در جهاد با نفس و در راه انقلاب اسلامی، به بصیرت و اطاعت از ولیفقیه پایبند باشند.
انتهای پیام/