جوانان و نوجوانان را به هنر خوشنویسی علاقهمند کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آشتیان؛ هنر خوشنویسی در ایران، تاریخچهای بسیار دیرینه دارد. تاریخچه این هنر در ایران بسیار پرافتخار و پرتاریخ است و هنرمندان خوشنویس با حفظ این سنتهای قدیمی، هنر خوشنویسی را به جایگاه ارزشمندی رساندهاند. این هنر به عنوان یکی از عوامل مهم در فرهنگ و هویت ایرانی شناخته میشود و همچنان در آثار هنری، کتب، نسخ خطی قرآن و سایر اشیاء زیبایی شناسانه به کار میرود.
اکرم نبیزاده متولد ۱۳۶۳ از بانوان هنرمند آشتیانی است که هنر خطاطی را به نوجوانان و جوانان این شهرستان آموزش میدهد.
گفتگویی که با این بانوی بسیجی داشتهایم را در ادامه میخوانید.
لطفا خودتان را معرفی کنید؟
اکرم نبیزاده متولد روستای فیضآباد شهرستان آشتیان و اکنون نیز ساکن این شهرستان هستم.
از چه سنی شروع به خطاطی کردید؟
از سن ۹ سالگی در کلاسهای خوشنویسی شرکت کردم.
چه شد که شروع به خطاطی کردید؟
از کودکی به انجام کارهای هنری علاقه داشتم و در کلاسهای هنری مختلفی که در طرحهای اوقات فراغت تشکیل میشد شرکت می کردم که خوشنویسی یکی از این کلاس ها بود و به دلیل علاقه شخصی و همراهی خانواده این هنر را ادامه دادم.
چگونه هنر خطاطی را یاد گرفتید؟
ابتدا با شرکت در کلاس های طرح اوقات فراغت که تابستان ها در نهادهای متولی مانند کانون های فرهنگی، سازمان تبلیغات و ... تشکیل میشد شروع کردم و نزد اساتیدی چون محمد واشقانی فراهانی و ماشاء اله آقانوری آموزش دیدم. بعد از راه اندازی انجمن خوشنویسان شعبه شهرستان آشتیان، در کلاس های انجمن نزد استاد احمد محسن آبادی فراهانی آموزش دیدم.
آیا تابحال نمایشگاه خطاطی برگزار کردید؟
بله، هم به شکل انفرادی و هم گروهی
آیا هنر خطاطی را به دیگران نیز آموزش میدهید؟
در حال حاضر مسئول و مدرس انجمن خوشنویسان شعبه آشتیان هستم و کلاسهای خوشنویسی از دوره مبتدی تا ممتاز در انجمن دایر بوده و محل تشکیل کلاس های انجمن نیز در یک مجتمع فرهنگی هنری است.
لطفا از انجمن خوشنویسان بیشتر برایمان بگویید ؟
انجمن خوشنویسان شعبه آشتیان یکی از شعب فعال در سطح کشور است و زیر نظر دفتر مرکزی انجمن خوشنویسان ایران و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می کند. در طول سال علاوه بر برگزاری مستمر و هفتگی کلاس آموزشی، نمایشگاه و برنامه های کتابت و ... برگزار می کنیم.
علاوه بر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، با نهادهای مختلف مانند آموزش و پرورش، بسیج و ... همکاری داشته و در برنامه های فرهنگی مختلفی که در شهرستان برگزار میشود شرکت داریم.
یک خاطره خوب از خطاطی که برایتان اتفاق افتاده تعریف کنید ؟
تمام روزهای حضور در کلاس و دیدن پیشرفت هنرجویان خاطره خوب و به یاد ماندنی است.
در حال حاضر هدف خاصی از خطاطی دارید یا صرفا بخاطر علاقه خطاطی میکنید؟
دوست دارم تا زمانی که برایم مقدور است آنچه که آموخته ام را به افراد علاقه مند دیگر آموزش دهم و به ترویج هنر خوشنویسی که هنر اصیل ایرانی و یک هنر معنوی است کمک کنم. این هنر آمیخته با گنجینه های ادبی و حکمت آمیز است. در تعالیم اسلامی هم شاهد این هستیم که خط خوب ارزشمند بوده و از جايگاه خاصی برخوردار است تا آنجا كه حضرت امير( ع) از خط به عنوان زبان دست و روشنی قلب آدمی ياد می فرمايند.
فعالیت در این رشته هنری نیازمند چیست؟
اولین چیزی که بعد از شنیدن خوشنویسی در ذهن هرکس نقش می بندد قلم نی و خوشنویسی با قلم است. به غیر از ابزار کار مهم است که هنرجو در حوزه ای که به آن علاقه مند است با همه توان به سوی هدف گام بردارد و پشتکار و تمرین مداوم داشته باشد.
به عنوان یک خطاط چه سخنی با جوانان و نوجوانان دارید؟
امروزه افراد خصوصا نسل جوان ما نسلی هستند که در عصر دیجیتال زندگی میکنند و کمتر به کارهای مهارتی می پردازند. این نسل استرس ها و نگرانی های خاص خود را دارد. این موارد باعث میشود آرامش ذهنی و روانی کاهش پیدا کند و افراد در زندگی دچار تنش شوند. ایجاد یک تغییر در زندگی میتواند کمک بزرگی برای رهایی از این تنش ها باشد. هنر ماهیتی دارد که میتواند به شما قدرت این را بدهد را که انرژی های منفی را از خودتان دور کنید. هنر عالیترین تجلیات جمال الهی و به وجود آورنده عالی ترین لذت های روحی و معنوی برای انسان است.
هنر خوشنویسی هنر مقدسی است. امام علی (ع) می فرمایند:«خط خوب برای فقیر ثروت، برای غنی زیبایی و برای حکیم کمال است. از آنجایی که این هنر نیازمند صبر و تمرین است؛ تلاش و موفقیت در یادگیری آن باور ما را تقویت میکند که توانایی غلبه بر دشواری ها را داریم.» توصیه ام به جوانان و نوجوانان این است خودتان را از لذت تجربه هنر و حال خوش محروم نکنید.