به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، در روزگاری که زندگی مردم با نان پیوندی دیرینه دارد و نان بهعنوان قوت غالب سفرههای ایرانی از اهمیت ویژهای برخوردار است، متأسفانه وضعیت کیفیت نان در بسیاری از نانواییهای کردستان، به دلیل نبود نظارت و مدیریت مناسب، به دغدغهای جدی تبدیل شده است.
این مسئله بهویژه در برخی از نانواییها با کاهش کیفیت آرد، استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز و رعایتنکردن استانداردهای بهداشتی، مشکلاتی را برای مردم به همراه داشته است
نانهایی که روزگاری با طعم دلپذیر خود، گویای ذائقه و فرهنگ مردم این دیار بود، اکنون به دلیل عدم نظارت کافی، در برخی موارد با مشکلاتی، چون سختی در پخت، طعم ناخوشایند و حتی آلودگی مواجه هستند.
این وضعیت نهتنها بهسلامت مردم آسیب میزند، بلکه موجب نارضایتی عمومی و کاهش اعتماد مردم به نانواییها نیز شده است.
در این شرایط، حضور و نظارت جدیتر نهادهای مربوطه همچون اداره بهداشت، شورای آرد و نان و جهاد کشاورزی بیش از پیش ضروری به نظر میرسد.
این سازمانها باید با افزایش بازدیدهای میدانی و اعمال استانداردهای بهداشتی و کیفی، به اصلاح وضعیت موجود بپردازند.
اجرای دقیق دستورالعملهای بهداشتی، نظارت بر تأمین آرد باکیفیت و جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی در فرایند پخت میتواند بهبود قابلتوجهی در کیفیت نان به همراه داشته باشد و در نهایت سلامت و رضایت مردم را تأمین کند.
بدون شک توجه به این مسئله، نهتنها به حفظ سلامت جامعه کمک میکند، بلکه موجب تقویت اعتماد مردم به نانواییها و بازسازی کیفیت سنتی و اصیل نان در این استان خواهد شد.
در شهریورماه امسال بود که حسین رحیمیان مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان در جریان بازدید از کارخانه آرد فجر سنندج اظهار کرد: در راستای نظارت بهتر بر روند تولید و عرضه آرد، کارگروهی متشکل از دستگاهها و سازمانهای مسئول در این بخش تشکیل شده است.
وی با اشاره به چرخه معیوب نظارت و بازرسی از حوزه آرد و نان در استان کردستان، افزود: مردم استان کردستان بههیچعنوان از کیفیت نان استان رضایت ندارند و دلیل اصلی این کیفیت پایین را خبازان میدانند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان با تأکید بر لزوم تشدید نظارتها بر روند عرضه آرد و فعالیت خبازیهای استان کردستان، گفت: انتظار میرود که در سایه تشکیل این کارگروه و با عنایت به مطالبه جدی مردم شاهد ارتقا کیفیت نان در استان کردستان باشیم.
رحیمیان ضمن تأکید بر لزوم توجه به تأمین گندم باکیفیت و تحویل آن به کارخانههای آرد در استان، ادامه داد: با عنایت به بررسیهای صورتگرفته ظاهراً کیفیت گندم در کردستان متوسط و روبهپایین است و به همین دلیل باید با گندم بهتر مخلوط شده و زمینه برای ارتقا کیفیت آرد استان فراهم شود.
در سنندج، نان دیگر همچون گذشته مایهٔ دلگرمی و امید نیست، شهروندان این دیار که همواره نان را نماد زندگی و روزمرگی میدانستند، امروز از کیفیت آن بهشدت نگرانند.
چندین عامل از جمله کیفیت پایین آرد، نحوه تولید نان، مشکلات در تأمین مواد اولیه و در نهایت قیمتهای بالا که بر دوش مردم فشار بیشتری وارد میکند از دغدغههای این روزها برای مردم در این مورد است.
مهدی احمدی شهروند کردستانی در این باره در گفتوگو با خبرنگار کُردتودی عنوان داشت: نانهایی که امروز در بازار عرضه میشود، نهتنها از لحاظ طعم و ظاهر دچار افت کیفیت شدهاند، بلکه به دلیل استفاده از آردهای بیکیفیت و مواد افزودنی، گاه سلامت ما را نیز به خطر میاندازد
این شهروند کردستانی خاطرنشان کرد: بهرغم پرداخت هزینه بیشتر، کیفیت نان هیچگونه تناسبی باقیمت آن ندارد و این وضعیت در شرایط اقتصادی دشوار کنونی، فشار مضاعفی به زندگی مردم وارد میآورد.
رضا مریمی یکی دیگر از شهروندان کردستانی در این مورد بیان داشت: رفع مشکلات کیفیت نان نیازمند اصلاحات بنیادین در سیستم تولید و توزیع آن است.
وی گفت: در این مورد باید نظارتهای دقیقتر بر فرایند تولید نان اعمال شده و از استفاده از آردهای بیکیفیت جلوگیری شود همچنین، توجه به آموزش و ارتقای سطح آگاهی نانوایان در خصوص استانداردهای بهداشتی و تولید نان سالم، میتواند تأثیر مثبتی بر بهبود وضعیت موجود داشته باشد.
این شهروند کردستانی در پایان خاطرنشان کرد: مردم از مسئولین خواستار توجه ویژه به این مسئله هستند و امیدوارند که با اتخاذ تدابیر مناسب، بتوانند دوباره از نانی سالم و باکیفیت بهرهمند شوند.
حال باید دید مسئولان استانی در این مورد آستین همت را بالا خواهند زد و یا آیا نان سنندج بهزودی طعم گذشته را خواهد یافت؟!
انتهای خبر/