به گزارش خبرگزاری بسیج لرستان، در زمانهای که جوانها به دنبال رفاهطلبی و پشت میزنشینی هستند، افرادی اما زندگی راحت و بدون دغدغه را رها کرده و خدمت به مردم شهر و دیارشان را ارج میدانند، برای آنها شاید همه چیز در مادیات خلاصه نشود، اما تلاش برای آسان کردن زندگی دیگران به ویژه محرومین لذت دوچندانی برایشان دارد.ظفر علایی روزبهانی کارآفرین و جوان خلاق لرستانی است که با وجود تحصیلات در رشته نفت و امکان حضور در شرکتهای پتروشیمی و کسب درآمدهای چند ده میلیونی، ترجیح داده در قالب تعاونی بسیج شهر به شهر، روستا به روستا و گوشه به گوشه استان را برای شناسایی و کمک به داشتن زندگی بهتر بگردد.
این جوان ۳۵ ساله که پدرش از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس نیز هست، با روحیه خدمت به مردم آن هم گاها بدون چشمداشت از کودکی پرورش یافته، بهنحوی که فعالیتهای جهادی و حضور در فعالیتهای مختلف بسیج همواره از اولویتهای خانواده روزبهانی بوده است.
معتقد است انسان تا میتواند باید خیرش به دیگران برسد، گاهی این خیر در ارائه آموزش و سوادآموزی است، گاهی در نبرد با دشمن و تامین امنیت و گاهی همچون بسیج به دل محرومیت زدن و قوت قلب شدن برای مستضعفان، تا وقتی تفکر جهاد خدمت در میان بسیجیها باشد، هیچ سختی و غیرممکنی نخواهد بود.
روزبهانی لذت خدمت کردن را خیلی بیشتر از درآمدهای بالای مالی میداند و فعالیت عرصههای مختلفی همچون دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی لرستان، مسوول تعالی اقتصادی دهکده اقتصاد مقاومتی، مدیر شرکت یاس نوین پارسه و هوشمندسازی در بخش کشاورزی خود گواه این مدعا است.
وی معتقد است: بسیج ظرفیت بالایی برای تولید و اشتغال دارد، با این وجود متاسفانه هنوز کارکردهای این مجموعه به خوبی برای مردم تبیین نشده است، حال اینکه بسیج در هر زمینه ای که ورود کرده از قبیل خدمات درمانی، حمل و نقل، آموزش، ساخت مسکن و ... با حرکت جهادی و عدم تصدی گری و با مشارکت مردم باعث شده که در آن زمینه یک جهش عملکردی حاصل شود.
ترجیح کارآفرینی به جای کارمندی با حقوق بالا
تحصیلاتم که در مقطع کارشناسی ارشد رشته نفت به پایان رسید، بر خلاف تصور اطرافیانم که منتظر بودند به فعالیت در یکی از شرکتهای نفت و پتروشیمی در استانهای همجوار پاسخ مثبت دهم، اما روحیه من ایجاد کسب و کار، آن هم برای مردم لرستان بود، شاید درآمدش خیلی کمتر بود اما قطعا برکتش بسیار، برای همین پشت میزنشینی و حقوق چند ده میلیونی را رها و شروع به فعالیت در عرصه کارآفرینی کردم.
راستش در خانواده ما به واسطه رزمنده بودن پدر روحیه جهاد و خدمت سرآمد است، برای همین بعد از فارغالتحصیلی با کار در یک فروشگاه زنجیرهای با بازار و کسب و کارها آشنایی بیشتری پیدا کردم و این فعالیت پلی شد برای ارتباط با تعاونی بسیج.جریانسازی برای فروش و ارتباط دادن کسب و کارها برای تسهیلگری در فروش و مهمتر از همه شناخت از بازار فروش از جمله تواناییهایی من بود که در راستای کار در بسیج بروز و ظهور بیشتری پیدا کرد.
از طرفی تعاونی بسیج لرستان بدنبال توسعه کسب و کارهای استان و تعالی اقتصادی در عرصه اقتصاد مقاومتی بود و این برای من یعنی تحقق رویاهایی که از کودکی داشتم، سال ۱۴۰۰ فعالیت خودم را در این مجموعه در بخش شروع کردم.
از آنجا که همیشه دغدغه این را داشتم که لرستان در برخی مشاغل و کسبوکارها قابلیت رشد و توسعه را دارد، فعالیتهایی که بنیاد تعاون بسیج بر روی آنها تمرکز ویژهای دارد و البته برای من جذابیت و انگیزه را برای کار در مجموعه بیشتر کرد.
پایدارسازی مشاغل برای حفظ کسبوکارها توسط بسیجیکی از بزرگترین دغدغههایی که در عرصه اقتصاد مقاومتی داریم این است که گاهی تولیدکنندههایی داریم که توانایی تولید را داشته اما توانایی و علم فروش ندارند، بسیج در قالب تعاونیهای خود به این حوزه ورود کرده و با اجرای برنامههایی موجب اشتغال پایدار در خیلی از کسبوکارها شده است.
بنیاد تعاون بسیج مجموعهای از فعالیتها از قبیل خدمات درمانی، حملونقل، آموزش و توسعه کسب و کارها دارد که بنا به علائق و توانمندیهایی که در خودم دیدم در توسعه کسب و کارها ورود کردم.احصا مسائل در زمینههای عرصه اقتصاد مقاومتی نخستین قدم برای توسعه و پایدارسازی کسبوکارها بود، از اینرو در ۴ زمینه گیاهان دارویی، صنایعدستی، تولید پوشاک ایرانی اسلامی و فراوری پشم تا فرش ورود کردیم.
در ابتدا تمرکز خود را روی شناسایی افرادی که در این زمینهها فعالیتی داشتند گذاشته و با انجام سفرهای درون استانی تمام مجموعهها را شناسایی کردیم و اکنون یک بانک اطلاعاتی بسیار قوی از افرادی داریم که در ۴ زمینه یاد شده فعالیتهای گسترده دارند.در احصا مشکلات نیز به برخی چالشها رسیدیم، مثلا برخی از این افراد محصولی را تولید میکردند که نیاز بازار نبود، برخی یک محصولی را تولید کرده بودند اما قادر به فروش آن نبودند، برخی نیاز به سرمایه در گردش داشتند و برخیها نیز جنس مرغوب و باکیفیتی را تولید کرده و مشتری نیز داشت اما بستهبندی خوبی نداشت.
ما توانستیم در قالب تعاونی بسیج با ارائه آموزش،مشاوره، ارائه تسهیلات، بسترسازی همچون برگزاری نمایشگاه و برپایی رویدادهای بازاریابی، امکان پایدارسازی اشتغال را برای تولیدکنندگان فراهم کنیم.
ورود بسیج به ظرفیتهای مغفول ماندهلرستان، مهد گیاهان دارویی کشور است و اینکه میتواند برای کشور و به تبع استان درآمدزایی بالایی داشته باشد، ایران از ۱۳ اقلیم موجود، ۱۱ اقلیم را دارد و لرستان با داشتن ۹ اقلیم، یکی از بهترین جایگاهها برای رشد و تکثیر گیاهان دارویی محسوب میشود.
در این زمینه با وجود ظرفیت بالا اما برخی مشکلات وجود دارد، از مهمترین این مشکلات میتوان گفت که تکمیل زنجیره ارزش گیاهان دارویی ایجاد نشده و حلقههای مفقودهای در این راستا وجود دارد.
بسیج به این حوزه ورود کرده و قرار است بزرگترین رویداد ملی گیاهان دارویی در لرستان را با هدف ایجاد و تقویت زنجیره ارزش و با همکاری جهاد کشاورزی، بسیج جامعه پزشکی، منابع طبیعی، پارک علم و فناوری، ستاد اجرایی و دستگاههای اجرایی استان برگزار کند.
پس از این رویداد قطعا سرمایهگذارها با شناسایی ظرفیتها به استان آمده و روی طرحهای موفق سرمایهگذاری خواهند کرد.
تاکنون ۲۵ گونه مختلف گیاهان دارویی شناسایی شده که استان قابلیت رشد و توسعه آن را دارد، آن را در اختیار کارشناسان قرار دادهایم تا با تمرکز بر روی قابلیت توسعه آنها بسیج و تعاونیهای ذیل آن با توانمندسازی سرخوشهها و مشارکت مردم و البته عدم تصدیگری بدنبال رونق تولید در زمینههای مختلف است، این مجموعه ضمن شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در نقاط مختلف، میخواهد که علاوه بر تامین نیاز محصول برای کشور، زمینه اشتغال پایدار را برای تولیدکننده نیز فراهم آورد.
در حال حاضر بنیاد تعاون بسیج لرستان حدود ۲۵ میلیارد تومان طرح در حال بررسی دارد که با آن مشارکت در سرمایهگذاری و توسعه کسبوکارها را ایجاد کند، ضمن اینکه تاکنون پایداری اشتغال برای بیش از ۲ هزار فعال عرصه گیاهان دارویی ایجاد شده است.
بنیاد تعاون بسیج پس از تولید وارد میشود، بهنحوی که کسب و کاری توسط فرد ایجاد شده و برای رشد و توسعه نیازمند حمایت است، بسیج در این مرحله ورود کرده و ضمن حفظ اشتغال، به پایدارسازی آن کمک میکند. این کمکها که همگی رایگان است به صورت ارائه آموزش، پرداخت تسهیلات، ایجاد بستر فروش و ایجاد بازارچه اقتصاد مقاومتی هستند.
طراحی پوشاک ایرانی اسلامی با دغدعه عفاف و حجابپوشاک ایرانی اسلامی و عفاف و حجاب یکی از دعدغههای مجموعه بنیاد تعاون بسیج است، از اینرو با توجه به تواناییهای خود در زمینههای مختلف، ابتدا ظرفیتها را شناسایی و سپس با الگو گرفتن از الگوهای موفق ایرانی، زمینه توسعه کسب و کار را برای فعالین این حوزه در لرستان ایجاد کردیم.
تا کنون چندین فعال را شناسایی و سرمایه در گردش را در اختیار آنها قرار دادیم، همچنین به بسیج سازندگی برای ایجاد کسب و کار معرفی کردهایم.
چند طرح موفق را نیز شناسایی کردیم که برای توسعه کسب و کارها مبالغ بیشتری را در اختیار آنها قرار دهیم.در نظر داریم از طرح لباس مدارس دانشآموزان برای سال آینده حمایت کنیم، طراحان این لباس مدارس را با طراحهای بومی محلهای برای دختران و پسران تهیه و سپس از آن حمایت کنیم.
بنیاد تعاون بسیج توانسته با آموزش، تسهیلات، مشارکت در سرمایهگذاری، جریانسازی برای فروش و برگزاری نمایشگاه با ۳۵ مجموعه در عرصه کسب و کارهای پوشاک ایرانی اسلامی و عفاف و حجاب همکاری کند. از طرفی بنیاد تعاون بسیج آمادگی این را دارد جایگاه تخصصی را برای فروش محصولات تولید شده توسط خیاطان استان فراهم کند.
مشارکت مردم رمز موفقیت کارهالرستان در زمینه صنایعدستی ظرفیت بالایی دارد چرمدوزی و عروسکبافی، میناکاری و تابلوسازی و صنایعدستیهای تزئینی دیگر استان از گذشته زبانزد خاص و عام است.
نداشتن جایگاه فروش از مهمترین چالشهای فعالان حوزه صنایعدستی استان است، حال اینکه ظرفیت بالایی برای تولید وجود دارد، لذا بنیاد تعاون بسیج با ارائه جایگاههای برای فروش از قبیل نمایشگاهها و ارتباط دادن به شرکتهای فروش به تولیدکنندهها کمک کرده است.
نیروی انسانی ماهر در حوزه صنایعدستی بسیار است و فعالان این عرصه نیاز به سرمایه در گردش بالایی ندارند اما تنها نیازمند بستر فروش هستند، بسیج در این بخش ورود کرده و تا کنون بیش از ۲۰ نمایشگاه و بازارچه در اقصی نقاط استان برپا کرده است.
ما در بنیاد تعاون بسیج اعتقاد داریم هر جایی و در هر کاری مردم ورود کرده و در انجام آن مشارکت داشتهاند، آن اقدام به خوبی صورت گرفته است، از اینرو بسیج میخواهد با تسهیلگری و مشارکت دادن و توانمندسازی مردم کسب و کارها را توسعه دهد.
از طرفی میتوان گفت بیشترین فعالیت بسیج به شناسایی ظرفیتها در مناطق کمبرخوردار برمیگردد، تا کنون توانستهایم در مناطق محروم از طریق ایجاد بستر فروش محصولات به توسعه کسب و کارها کمک کنیم.
مثلا جریانسازی را برای فروش ۸ تن عسل، بیش از ۳ کیلو زعفران، گیاهان دارویی، صنایعدستی و حبوبات را انجام دادهایم، همچنین زمینه صادرات برخی محصولات به عراق، افغانستان و چین را فراهم شده است.از دیگر ظرفیتهای بالای لرستان در حوزه دامپروری است، بنیاد تعاون بسیج در این زمینه نیز ورود کرده و به دنبال این است که با فراوری پشم گوسفندی آن را به نخ تبدیل کرده و سپس با رنگرزی در نهایت به فرش تبدیل کند.در استان در زمینه جمعآوری پشم و تبدیل به نخ تاکنون قدرتمند حاضر نشدهایم، چرا که سرخوشه موفق و قوی تاکنون شناسیی نشده است، حال اینکه بسیج درصدد است با ایجاد یک مرکز رنگرزی، زنجیره ارزش پشم تا فرش را در لرستان ایجاد کنیم.
در بنیاد تعاون بسیج توانایی ارائه بستههای مواد غذایی به صورت عمده را داریم که با حدف واسطهها مستقیما از کشاورزان خریداری و در اختیار سازمانها و شرکتها قرار میگیرد.بسیج ظرفیت بالایی برای تولید و اشتغال دارد، با این وجود متاسفانه هنوز کارکردهای این مجموعه به خوبی برای مردم تبیین نشده است، حال اینکه بسیج در هر زمینهای که ورود کرده از قبیل خدمات درمانی، حمل و نقل، آموزش، ساخت مسکن و ... با حرکت جهادی و عدم تصدیگری و با مشارکت مردم باعث شده که در آن زمینه یک جهش عملکردی حاصل شود.
از طرفی مردم اعتماد بالایی به بسیج دارند و هر جایی که شاهد حضور این نهاد انقلابی در عرصههای مختلف شدند با مشارکت خود موفقیت در کار را رقم زدهاند.
بنیاد تعاون بسیج از طریق ارتباط با شرکتها نیازهای آنان را شناسایی و با جریانسازی فروش و حذف واسطهها محصولات تولیدکنندهها را به فروش میرساند.
همچنین برای برخی تولیدکنندهها که تونایی فروش محصول خود را در محلهای عرضه چون نمایشگاهها ندارند از طریق برگزاری دورههای رایگان آموزشی، زمینه آمادهسازی افراد را برای حضور در نمایشگاهها و بازارچهها فراهم میسازد.
از طرف دیگر تولیدکننده میتواند سرمایه موردنیاز برای تولید را در قالب طرح اقتصادی به بنیاد تعاون بسیج معرفی کند، در نهایت مبلغ موردنظر در اختیار سرخوشههای فعال جهت رشد و توسعه پایدای مشاغل قرار میگیرد، ضمن اینکه پرداخت تسهیلات قرض الحسنه برای فعالان طی سال جاری با کمک بسیج سازندگی فراهم شده است.
بنیاد تعاون بسیج در لرستان با ۴۰ میلیارد سرمایه در گردش تا کنون توانسته پایداری اشتغال را برای ۳۶۰۰ کسب و کار ایجاد کند، آماری که قطعا میتواند با مشارکت مردم جامعه تحقق بیشتری پیدا کند، لذا این مجموعه ظرفیت بالایی برای پذیرش طرح های اقتصادی در نقاط مختلف استان را دارد.
انتهای پیام /