رقابت دلار و رمزارز بر سفره مردم

نوسانات بی‌ثبات دلار و رمزارز‌ها فشار اقتصادی بر معیشت مردم وارد کرده است، از قدرت خرید گرفته تا هزینه‌های روزمره که به‌طور مستقیم زندگی اقتصادی خانواده‌ها را تحت تاثیر قرار داده و چالش‌های جدیدی ایجاد کرده است.
کد خبر: ۹۶۴۹۸۳۴
|
۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، در این روزها، در حالی که نگاه‌ها به وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم دوخته شده، دو پدیده برجسته و پیچیده در دنیای مالی به‌طور خاص جلب توجه می‌کند: بازار رمز ارز‌ها و دلار. این دو بازار در حالی که هرکدام به‌تنهایی پیچیدگی‌ها و چالش‌های خاص خود را دارند، در کنار هم و به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم، بر زندگی و معیشت مردم اثر می‌گذارند.

نوسانات قیمت دلار نه‌تنها بر بازار‌های مالی تأثیر می‌گذارد، بلکه به‌طور مستقیم بر هزینه‌های زندگی مردم نیز اثرگذار است. در زمانی که قیمت دلار افزایش می‌یابد، هزینه واردات کالا‌های اساسی و مصرفی بالا می‌رود و این موضوع می‌تواند فشار بیشتری بر زندگی مردم وارد کند.

یکی از مهم‌ترین آثار افزایش قیمت دلار، بالا رفتن قیمت کالا‌های وارداتی و افزایش هزینه‌های زندگی است. از آنجا که بخش بزرگی از کالا‌های مصرفی مردم در ایران وابسته به واردات است، هر افزایش قیمت در دلار به طور مستقیم بر قیمت این کالا‌ها اثر می‌گذارد. کالا‌هایی همچون مواد غذایی، لوازم خانگی، پوشاک و حتی دارو که به دلار وابسته‌اند، با افزایش قیمت دلار گران‌تر می‌شوند، این افزایش قیمت‌ها موجب کاهش توان خرید مردم و ایجاد فشار‌های معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها می‌شود.

برای مثال، قیمت بسیاری از مواد اولیه خوراکی مانند گوشت، برنج، میوه و سبزیجات که در واردات آنها از ارز خارجی استفاده می‌شود، با افزایش قیمت دلار بالا می‌رود. این موضوع برای اقشار متوسط و پایین جامعه که بخش زیادی از درآمد خود را صرف خرید کالا‌های اساسی می‌کنند، فشار زیادی به همراه دارد.

علاوه بر این، هزینه‌های مربوط به سفر‌های خارجی، خدمات درمانی تخصصی و آموزش‌های خارجی نیز با بالا رفتن قیمت دلار افزایش می‌یابد. این امر نه‌تنها بر زندگی روزمره مردم بلکه بر تصمیمات اقتصادی خانواده‌ها نیز تأثیر می‌گذارد.

فشار اقتصادی بر دوش مردم

یکی از شهروندان سنندجی در گفت‌و‌گو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: در روزگار حاضر، هیچ‌چیز به اندازه قیمت دلار بر معیشت مردم تأثیرگذار نبوده است، نوسانات نرخ ارز، به ویژه دلار، می‌تواند تمام جنبه‌های اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

محمد زندی افزود: از آنجا که بسیاری از کالا‌های مصرفی و ضروری زندگی، چه از نظر مواد غذایی و چه در بخش لوازم خانگی، وارداتی هستند یا حداقل وابسته به ارز خارجی می‌باشند، افزایش قیمت دلار باعث بالا رفتن هزینه‌ها و کاهش قدرت خرید مردم شده اس و در این شرایط، خانواده‌ها با مشکلات زیادی برای تأمین نیاز‌های روزمره خود روبه‌رو هستند و این امر به‌ویژه در اقشار کم‌درآمد که درآمد ثابت دارند، بیشتر احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه دولت باید با تدابیر مؤثر و فوری اقداماتی را برای کنترل این وضعیت انجام دهد، ادامه داد: حمایت از تولیدات داخلی و کاهش وابستگی به واردات می‌تواند در بلندمدت به بهبود شرایط کمک کند و فشار اقتصادی را از دوش مردم بردارد.

یکی از فروشندگان لوازم خانگی در سنندج نیز به افزایش قیمت دلار و تاثیر آن بر بازار اجناس اشاره کرد و گفت: افزایش قیمت دلار تأثیر قابل توجهی بر بازار لوازم خانگی داشته است و اکثر کالا‌هایی که در فروشگاه عرضه می‌شوند، مانند یخچال، ماشین لباسشویی، تلویزیون و دیگر لوازم خانگی، یا به‌طور مستقیم وارداتی هستند یا برای تولیدشان به مواد اولیه وارداتی نیاز است.

منصور محمدی ادامه داد: زمانی که نرخ دلار افزایش می‌یابد، قیمت این محصولات نیز به‌طور مستقیم تحت تأثیر قرار می‌گیرد و حتی تولیدکنندگان داخلی نیز به دلیل بالا رفتن هزینه‌های مواد اولیه، ناگزیر به افزایش قیمت محصولات خود می‌شوند.

وی تاکید کرد: این تغییرات قیمت باعث می‌شود که نتوانیم اجناس را با قیمت‌های قبلی به مشتریان عرضه کنیم و ناچار به افزایش قیمت‌ها می‌شویم، متأسفانه، افزایش قیمت‌ها موجب کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان می‌شود و در نتیجه، خرید‌ها کاهش می‌یابد لذا این وضعیت نه‌تنها بر فروش ما تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه سبب می‌شود که مشتریان نیز دیگر رغبت چندانی به خرید لوازم خانگی نداشته باشند و در نتیجه، فروش ما به شدت کاهش می‌یابد و با رکود قابل توجهی در بازار مواجه خواهیم شد.

لازم است دولت اقداماتی را برای کاهش فشار اقتصادی بر مردم و تثبیت نرخ ارز انجام دهد که تثبیت نرخ ارز و مدیریت بازار ارز، توسعه تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات و حمایت بیشتر از اقشار کم‌درآمد از جمله راهکار‌هایی است که می‌توانند به دو صورت کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم شوند و برنامه ریزی لازم صورت گیرد.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار