به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، سردار سعید کوشکی در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر حوزه ایثار و شهادت، اظهار داشت: در زمینه حفظ ارزشهای دفاع مقدس با مشکل عدم مطالعه دقیق این دوره مواجه بودیم که با برگزاری رویداد پژوهشی با همراهی دانشگاه آزاد این سد شکسته شد و اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با اشاره به تحولات اخیر سوریه، افزود: سوریه به قتلگاه گروههای معاند تبدیل میشود و این مسئله در آینده روشن خواهد شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس، گفت: پس از انقلاب اسلامی دشمنان برای تجزیه ایران اسلامی تلاش کردند و اگر رزمندگان در سالهای سخت انقلاب به میدان نیامده بودند، دشمن کمتر از آنچه با سوریه و تجهیزات آن کرده، نمیکرد، اما انقلاب اسلامی با تدابیر امامین انقلاب و برکت خون شهدا حفظ شد.
کوشکی بیان کرد: دشمنان در این منطقه به دنبال اجرای نقشه خاورمیانه جدید هستند که بر اساس آن کشورها تجزیه شوند و در این صورت دستاندازی به آنها برای رژیم صهیونیستی آسانتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه در اولین همایش ملی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، بیش از 250 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد و در این میان بعد از انجام داوریها، 150 مقاله برگزیده شد، گفت: امروز در این همایش 20 محور تخصصی داریم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس با بیان به اینکه استان فارس به عنوان آغاز کننده حرکت علمی در موضوع دفاع مقدس است، بیان کرد: در حوزه دفاع مقدس باید با دلدادگی وارد شد، لذا این همایش با کمترین هزینه و با پیگیریهای دانشگاه آزاد اسلامی به صورت 100 درصد علمی برگزار شد.
کوشکی با تأکید بر اینکه در یک سال اخیر بیش از 7 هزار و 500 یادواره شهدا برگزار شده است، پیشنهاد داد که سومین همایش با موضوع بررسی تأثیر یادوارههای شهدا بر ارتقای سطح توانایی معنوی و رسمی جوانان برگزار شود.
حجت الله رضایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز اظهار کرد: در تمام دنیا انسانهای فداکار و ایثارگر مورد تحسین قرار میگیرند، ایران اسلامی در جامعه خود ایثارگران و فداکاران بسیاری دارد، اما باید آسیبشناسی شود که چرا نتوانسته این گفتمان را به نسل جدید آموزش دهد.
وی با اشاره به تاثیر فرهنگ و شهادت در تثبیت انقلاب اسلامی، افزود: کشور پس از انقلاب درگیر جنگی تحمیلی شد که رژیم بعث با همراهی و حمایت کشورهای منطقه و غرب راه انداخت، اما باید دید چه چیزی موجب مقاومت و پیروزی ایران اسلامی شد؟
معاون سیاسی استاندار فارس ادامه داد: اگر به سلاحها بنگریم، تجهیزات دشمن پیشرفته بود و آمریکا نیز روزانه دادههای استراتژیک را در اختیار بعثیها قرار میداد.
رضایی بیان کرد: چیزی که توانست ملت ما را پیروز کند، رهبری امام خمینی (ره) و تدابیر او در عرصه جنگ و ایمان و اراده مردم بود. نیروی ایمان و اراده ملت در هشت سال دفاع مقدس بسیار قابل توجه بود، ممکن است سلاح و تجهیزات در یک جنگ مدرن باشد، اما بدون ایمان و اراده در عرصه نبرد به جایی نرسد.
معاون سیاسی استاندار فارس با طرح این سوال که چقدر در انتقال فرهنگ ایثار به نسل زد موفق بودهایم، گفت: مشتاقیم این فرهنگ در جامعه نهادینه شود، اما ابتدا باید آسیبشناسی و سپس اقدام شود. در همه این سالها در این زمینه غفلت شده است.
در این همایش ده مقاله ارائه شد که به شرح زیر است.
مقاله اول: بررسی و بازنگری نظام تعلیم و تربیت به منظور گسترش ترویج فرهنگ والای ایثار و شهادت، با ارائه حسن سلطانی
مقاله دوم: ظرفیت مغفول آموزش و پرورش در ایجاد فرهنگ شهادت و ایثار، با ارائه سپیده صفرپور دهکردی
مقاله سوم: بحران معنا و نقش ترویج فرهنگ ایثار شهادت در معنابخشی به جامعه ایرانی، با ارائه علیرضا بیابانورد سروستانی
مقاله چهارم: جایگاه شهدای خدمت در تحکیم حکمرانی اسلامی مبتنی بر ارزشهای دفاع مقدس، با ارائه ثمینه بهادری جهرمی
مقاله پنجم: تحلیل مفهومی حس تعلق به مکان و جایگاه آن در ترویج هویت ایثار و هویت مکانی با ارائه ساجده نظری
مقاله ششم: بررسی تأثیر شبکههای اجتماعی اینترنت و رسانههای تعاملی بر انتقال ارزشهای ایثار و شهادت به نسل جوان، با ارائه محمدعلی حقیقی
مقاله هفتم: مدل ساختاری تفسیری ترویج و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل زِد با ارائه محمد الیاسی
مقاله هشتم: تبیین مولفههای ایثارگری مدیران از روایت ذیل آیاتالقصص قرآن، با ارائه سید محمدحسین معزی
مقاله نهم: نقش نیروهای داوطلب مردمی و نظامی در تلاش ایثارگرانه و شرکت شهادت طلبانه، با ارائه علیرضا جوکار
مقاله دهم: بررسی نقش رسانههای جمعی در ترویج فرهنگ ایثار شهادت، با ارائه سهیلا لشکری
در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر حوزه دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/