نبود زیرساخت فاضلاب در امین‌آباد؛

مردم از ضعف در اجرای فاضلاب گلایه دارند

بیش از ۱۲ سال است که بیش از ۸۰۰ خانوار ساکن شهرک امین‌آباد، روزانه با مشکلات فاضلاب و بوی متعفن فاضلاب رها شده در داخل شهرک مواجه هستند، مشکلاتی برای ساکنان شهرک ایجاد شده که آب شرب شهر را نیز در معرض خطر قرار داده است.
کد خبر: ۹۶۵۳۳۱۲
|
۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰

گزارش خبرنگار  خبرگزاری بسیج از کردستان،ساکنان شهرک امین‌آباد و اطراف بیمارستان شهدای دهگلان از نبود مدیریت یکپارچه برای اجرای زیرساخت‌های فاضلاب گلایه‌مند هستند.

جبار لطیفی، ساکن شهرک امین‌آباد در گفت‌و‌گو با خبرنگار «کردتودی» عنوان داشت: ایجاد آلودگی و انتقال بیماری در عدم اجرای شبکه فاضلاب این شهرک موجب نارضایتی شدید اهالی شهرک شده است، بی‌خیالی و سهل‌انگاری مسئولان مشکلات دیگری را برای شهرستان رقم زده است، متأسفانه بیمارستان شهدا و کلینیک تخصصی دقیقاً روی خط انتقال فاضلاب و در بستر رودخانه و در مسیر پل احداث شده است.

لطیفی در ادامه اذعان کرد: وارد شهرک امین‌آباد که بشویم الزاماً باید از ماسک استفاده کنیم و تا وقتی که در داخل شهرک حضور داریم، بوی ناشی از فاضلاب این شهرک زندگی را در این شهرک مختل کرده است.

شرافت میرکی، دیگر ساکن شهرک امین‌آباد گفت: قریب به دو سال است که به ما وعده داده‌اند تا مشکلات فاضلاب را رفع کنند، اما از اوایل بهار سال جاری بیش از ۲۰ بار به ادارات آبفا و شهرداری دهگلان رجوع کرده‌ایم، اما با عدم پاسخگویی این ادارات مواجه شده‌ایم.

میرکی در ادامه اضافه کرد: پاییز امسال مشکلات و موانع دفع فاضلاب شهرک امین‌آباد به نسبت سال‌های قبل و البته وعدهٔ رفع آن توسط شهردار وقت چندبرابر شده و ساکنان از استنشاق بوی متعفن فاضلاب به ستوه آمده‌اند.

پیمان محمدی، شهردار وقت دهگلان در گفتگویی که حدود ۸ ماه پیش با خبرنگار ما داشت، ابراز داشت: فاضلاب امین‌آباد حدود ۲۷۰۰ متر بوده که در سال گذشته، فاز اول آن ۲۲۰۰ متر آن لوله‌گذاری شده است، مشکلاتی در منهول فاضلاب‌ها وجود دارد.

محمدی در ادامه بیان نمود: باتوجه‌به اینکه پیمانکار پروژه مشخص و لوله موردنیاز نیز به‌صورت کامل خریداری شده است، مشکلات فاضلاب این شرکت تا یک ماه آینده رفع خواهد شد.

صابر شریعتی، ساکن امین‌آباد گفت: مردم شهرک امین‌آباد سال‌هاست که چشم‌انتظار اقدام مسئولان هستند، مدت سه سال است که اداره آبفا می‌خواهد فاضلاب را که از سمت پایین‌به‌بالا می‌رود به منهول خیابان ۳۲ متری منتقل کند، یعنی در واقع مسئولان در حد حرف و وعده‌های توخالی اقدام می‌کنند.

شریعتی در ادامه یادآور شد: بیش از ۱۲ سال است که بیش از ۸۰۰ خانوار ساکن شهرک امین‌آباد، روزانه با مشکلات فاضلاب و بوی متعفن فاضلاب رها شده در داخل شهرک مواجه هستند، مشکلاتی برای ساکنان شهرک ایجاد شده که آب شرب شهر را نیز در معرض خطر قرار داده است.

فرزاد رحیمی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان دهگلان اظهار کرد: این موضوع در دو کارگروه و در برنامه‌ها و جلسات فرمانداری مطرح شده است، در کارگروهی که در ماه گذشته برگزار شده، شهرداری وعدهٔ رفع تعارضات را داده و عنوان کرده که معارض‌ها را برای ادامه کار راضی خواهد کرد.

رحیمی در ادامه ابراز نمود: شبکه بهداشت و درمان شهرستان در همین راستا به دادگستری برای پیگیری موضوع، نامه‌نگاری کرده است که دادستان به‌عنوان مدعی‌العموم به قضیه ورود پیدا کند.

عباد شکوری، شهردار دهگلان در گفت‌و‌گو با کردتودی مدعی شد: شهرداری دهگلان هیچ‌گونه ارتباطی به این موضوع ندارد و در واقع مالکان و معارضین زمین‌های امین‌آباد مانع اجرای پروژه هستند.

شهردار دهگلان اضافه کرد: تعاونی‌های تشکیل شده در تلاش‌اند با یک سری از تعهداتی که هیچ پایه و اساسی ندارد را به شهرداری تحمیل کنند، اما شهرداری در چارچوبی که قانون مشخص نموده اقدام خواهد کرد.

شکوری عنوان داشت: چنانچه مالکین بر سر این موضوع به توافق رسیده‌اند و اجازه تملک زمین‌ها به شهرداری واگذار شد، شهرداری نیز موظف است در راستای قانونی اقدامات لازم را انجام دهد.

وی در ادامه متذکر شد: موقعیت بیمارستان شهدای دهگلان به لحاظ جانمایی و مکان‌یابی صحیح نیست و به‌صورت غیراصولی و غیرحرفه‌ای و البته سودجویانه در بستر فاضلاب شهری ایجاد شده است.

برهان فتحی ساکن شهرک امین‌آباد تشریح کرد: باتوجه‌به اینکه آب فاضلاب این شهرک در محل نفوذ کرده و بالاآمده است و همچنین در نزدیکی چاه آب شرب منطقه دهگلان قرار دارد، بدون شک فاضلاب در آب ریخته و آب شرب را آلوده و مصرف آن را برای ساکنان مضر و خطرناک کرده است.

فتحی ابراز نمود: موضوع را چندین بار پیگیری کرده‌ایم، در آخرین باری که موضوع پیگیری شد، مسئله را با رئیس بهداشت شهرستان در میان گذاشتیم که ما را به شهرداری، اداره آبفا و فرمانداری برای بررسی تخصصی‌تر ارجاع دادند.

افشین رحیمی دیگر ساکن شهرک امین‌آباد عنوان کرد: تمام مشکلاتی که در سطح جهان وجود دارد، بالاخره روزی به پایان خواهد رسید، اما معلوم نیست چرا فقط مشکل شهرک امین‌آباد مرتفع نمی‌شود؟!

رحیمی ادامه داد: تعیین و مشخص‌کردن خروجی فاضلاب شهرک امین‌آباد بر عهدهٔ شهرداری دهگلان است و البته در دوران شهرداری دو دوره قبل اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفت، اما بعد از اتفاقاتی که در سیستم شهرداری رخ داد، عملیات به طور کامل تعطیل و به فراموشی سپرده شد.

وی اشاره کرد: مشکلی که در حال حاضر بر سر راه ادامه و اتمام پروژه شده است، اختلاف معارضین با شهرداری است، خط کمربندی به سمت بیمارستان دهگلان از قبل توسط شهرداری وقت تملک شده بود، اما شهرداری بعد‌ها به تعهدات خود در قراردادی که با مالکان یا معارضین داشته بود، عمل‌نکرده و خلاف وعده از سوی شهرداری صورت‌گرفته است.

رحیمی گفت: مالکان گودال‌هایی را که شهرداری برای نصب لوله‌ها ایجاد کرده بود، پر و مانع از انجام لوله‌گذاری شد.

فرهاد نصیری اذعان داشت: اولویت تمامی ساکنان این شهرک، فاضلاب آن است، متأسفانه به دلیل مشکلات فاضلاب، به مشترکان کنتور آب تعلق نمی‌گیرد و به‌ناچار مجبور به استفاده و لوله‌کشی از منزل همسایه شده‌ایم.

نصیری بیان کرد: حدود ۲ سال در شهرک امین‌آباد زندگی می‌کنم، جدایی از اینکه در فاضلاب مشکل داریم، هر روز شاهد قطعی آب نیز هستیم، معضل راکد بودن فاضلاب منطقه موجب شد تا زندگی برای ساکنان شهرک مشکل شود.

جعفر ترکاشوند، دادستان دهگلان بیان کرد: پس از بیان موضوع حضور در محل و بیان مشکلات شهرک امین‌آباد و بیمارستان شهدای دهگلان توسط ساکنان برای مدیران در جهت حل این موضوع ضرب‌الاجلی به مدت ۱۴ روز تعیین کردیم.

ترکاشونددر ادامه مطلب افزود: آنچه از نظر حقوقی محرز است در انجام سامانهٔ انتقال فاضلاب دهگلان، بی‌مدیریتی، سهل‌انگاری و در نتیجه تأخیری چند ساله صورت‌گرفته است.

دادستان دهگلان به‌صراحت گفت: دادستانی دهگلان در راستای احیای حقوق عامه به‌صورت علی الراس به این موضوع ورود کرده و در طی بازدیدی که به همراه فرماندار و مسئولین مرتبط داشته است، ضرب‌الاجل دوهفته‌ای را برای انجام و همچنین اتمام پروژه تعیین شده است.

نکته پایانی…

بسیاری از شهروندان دهگلانی اعم از ساکنان امین‌آباد و اهالی اطراف بیمارستان دهگلان سال‌هاست که در نتیجه بی‌مدیریتی برخی مدیران وضعیت اسف‌بار فاضلاب را به‌سختی تحمل می‌کنند.

دردناک‌تر از آن مراجعات مکرر ساکنان به ادارات مرتبط و عدم پاسخگویی برخی مدیران به آنهاست، نداشتن پاسخی مناسب به مردم حاکی از بی‌اهمیتی و بی‌ارزش دانستن موضوع توسط مسئولان است.

مدیران شاید هنوز به این باور نرسیده‌اند که پشت میز نشستن آنها منوط به حل مشکلات مردم است و خدمت به جامعه در رأس هر چیزی قرار خواهد داشت.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار