به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، نوبخت اژدری عصر شنبه در همایش مدیریت یکپارچه آفات زنبورعسل که با حضور چهرههای ملی این صنعت در اردبیل برگزار شد، اظهار داشت: در استان اردبیل بیش از 513 هزار کلنی زنبور عسل وجود دارد که در سال جاری تولید محصولات این کندوها با رشد قابل قبول به 10 هزار و 300 تن رسیده است.
وی عمده محصول تولید شده استان اردبیل را با برند سبلان معطوف به بازارهای خارجی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس اعلام کرد و گفت: در کنار عسل، تولید ژل رویال، موم و بره موم را نیز شاهد هستیم تا زمینه برای صادرات محصولات جانبی صنعت کندو فراهم آید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: در یک دهه اخیر صنعت کندو و تولید عسل با برند سبلان در استان اردبیل متحول شده است.
اژدری افزود: یکی از قطبهای اصلی کشور در تولید عسل و ایجاد تحول در صنعت کندو است که با راهکارهای کارشناسی و ارتقای مهارت فعالان این عرصه انتظار میرود مسیر تحول همچنان ادامه پیدا کند.
وی از آمادگی برای برگزاری دورههای آموزشی برای زنبورداران با هدف آشنایی بیشتر با نوآوریها و فناوریهای صنعت کندو اشاره کرد و یادآور شد: 17 دوره آموزشی زنبورداری با حجم عملیات یکهزار و 700 نفر روز در استان برگزار شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: تا پایان امسال 15 دوره مهارتی جدید نیز در صنعت کندو برای فعالان این عرصه برگزار میشود تا زمینه برای ارتقای تولید ثروت استان را در این بخش شاهد باشیم.
اژدری با اشاره به نقش مهم صنعت زنبورداری در اقتصاد کشاورزی و ایجاد اشتغال و درآمد برای زنبورداران اضافه کرد: زنبورداران باید به شغل خود ببالند و افتخار کنند چرا که در صنعتی اشتغال دارند که ریشه قرآنی داشته و خداوند متعال به آن برکت داده است.
وی بیان کرد: با همت فعالان این عرصه که در شغل زنبورداری و تولید عسل زمینهساز ارتقای استان در این صنعت و تبدیل آن به قطب بزرگ صنعت زنبورداری را فراهم کردند باید بیش از گذشته مشارکت فعالانهای را داشته باشند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در ادامه تصریح کرد: عسل سبلان دارای نام و برند بینالمللی و شهرت جهانی است و هیچ کس نمیتواند این اصل و برند را انکار کند.
اژدری ترویج فعالیتهای مؤثر در این بخش، معرفی و شناساندن جایگاه زنبورداری و محصولات تولید شده این بخش را یادآور شد و گفت: باید مردم ارزش غذایی و اعجاز شفابخش عسل را به معنای واقعی درک کرده و از ظرفیت اساتید برای ارتقای دانش و مهارت فعالان صنعت کندو بیش از گذشته استفاده کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل انتقال تجربیات در سایه برگزاری دورههای آموزشی را برای فعالان این عرصه به ویژه شاغلان جوان و زنان روستایی و شهری بسیار مهم اعلام کرد و افزود: فعالیت در این حرفه دارای سختیهایی است اما باید با همکاری اتاق بازرگانی، اتحادیهها و تعاونیهای زنبورداری زمینه اشتغال بیشتر، تولید ثروت و در کنار آن همافزایی برای جهانی شدن برند سبلان را در پیش گرفته و در این مسیر گامهای جدیتری را برداریم.