به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج شهرستان ایذه به مناسبت نزدیک شدن به سالگرد شهادت سردارشهید حاح یادگاراسکندری نگاه زیبایتان را به زندگی نامه او دعوت می کنیم.
شهید یادگار اسكندرى در تیرماه ۱۳۴۲، شش ماه پس از وفات پدر بزرگوارش در روستایی محروم از بخش هلایجان از توابعشهرستان ایذه دیده به جهان گشود.
او براي مادر يادگارِ خوب زندگياش بود. بعد از اتمام دوره ابتدایى در زادگاهش به شهر ايذه مهاجرت كرد و به ادامه تحصیل مشغول شد، ولى همزمان با اوجگیرى انقلاب نقش مهمى در تظاهرات و راهپیمائیها داشت.
یادگار در سال اول دبيرستان به موج عظيم تظاهرکنندگان پيوست. وقتی انقلاب پیروزى شد وی كلاس اول دبیرستان بود به همراه تحصیل فعالیتهاى وسیعى در انجمن اسلامى دبیرستان آغاز نمود و در برپایی جلسات قرآن در مسجد جامع ايذه نقش فراوانی داشت.
با تشكیل سپاه پاسداران همكارى نزدیكی با این نهاد انقلابی برقرار کرد. داشت، وى که یكى از موسسان ستاد نماز جمعه بود ، فعالیتهاى زیادى برای اقامه نماز جمعه و و برپایی دعاى توسل انجام داد.
او در سال ۶۰-۶۱ موفق به اخذ دیپلم در رشته اقتصاد و علوم اجتماعى گردید با آغاز جنگ تحمیلى جهت آموزش نظامى به عضویت بسیج در آمد و به جبهههاى حق علیه باطل شتافت در ابتدا بعنوان معاونت فرماندهى گروهان محرم در عملیات محرم شركت نمود.
سپس به عضویت رسمى سپاه پاسداران در آمد و به عنوان نیروى گزینش در سپاه شروع به فعالیت نمود. بعد از آنكه توانست نیروهاى موثرى براى جنگ و جهاد سازندگى آماده كند جهت آموزش فرماندهى گردان انتخاب گردید.
پس از فراگیری آموزشهای لازم در عملیات خیبر حماسه بی نظیر آفرید و پیروزیهاى چشمگیرى برای سپاه اسلام رقم زد. در همین عملیات مجروح شد و با همان بدن مجروح شجاعانه در آبهاى « هور الهویزه»مقاومت كرد تا اینكه همرزمانش او را پیدا كردند و به بیمارستان منتقل نمودند.
هنوز بهبود نیافته بود كه مجدداً به جبهه بازگشت. در سال 63 شایستگى های خود را در یک عملیات برونمرزى به نمایش گذاشت و نگاه فرماندهان جنگ را به خود جلب کرد. با شكلگیرى تیپ ۹ بدر در بخش طرح عملیات این تیپ به فعالیت پرداخت. در عملیات بدر و قدس به عنوان مسئول محور در این تیپ انجام وظیفه كرد.
وى در عملیات والفجر ۸ شركت نمود و در آزادسازى بندر استراتژیك فاو نقش بسزایى ایفا کرد. وقتی تیپ ۹ بدر به لشگر ارتقاء یافت ، همچنان یکی از ارکان مهم این لشگر بود.
شهید اسکندری در عملیات كربلاى ۵ حضور موثری داشت و در آزاد سازى صالحیه نقش مهمى ایفا كرد. سرانجام آن سردار رشید در مورخه یک بهمن ۱۳۶۵ (در سن ۲۳ سالگي) پس از سالها رزم بىامان با كفار بعثى، با عشق و ایمانى راسخ به آرزوى دیرینه خود كه لقاء معشوق و پیوستن به همسنگران شهیدش بود رسید و شربت گواراى شهادت را سر كشید.