نماینده ولی فقیه در گیلان:

تلاش‌های مجاهدانه مرحوم آیت الله لاکانی در برابر فرهنگ‌های بیگانه ستودنی است

نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، گفت: تلاش‌های مجاهدانه و مستمر مرحوم آیت الله لاکانی از علمای شیعه ی گیلانی، در برابر هجوم فرهنگ‌های بیگانه ستودنی است.
کد خبر: ۹۶۶۰۹۷۱
|
۲۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۵

تلاش‌های مجاهدانه مرحوم آیت الله لاکانیدر برابر فرهنگ‌های بیگانه ستودنی است

به گزارش خبرگزاری بسیج گیلان ،آیت الله رسول فلاحتی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت، شامگاه امشب، در مراسم گرامیداشت مرحوم آیت الله محمد لاکانی که در حرم مطهر حضرت فاطمه اُخری(س) رشت، برگزار شد؛ با گرامیداشت یاد و خاطره همه علمای شیعه از صدر اسلام تاکنون، نقش عالمان بیدار تشیع در تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه ی ایران به ویژه گیلان را تشریح کرد.

وی با اشاره به نقش قابل توجه و تاثیرگذار عالمان ایرانی در دنیای اسلام و تاریخ تشیع، اظهار کرد: ایرانیان نقش بی‌بدیلی در تحولات تاریخ اسلام داشتند و این معلول آگاهی‌ها و عالمانه زیستن مردمان این منطقه بوده است.

امام جمعه رشت، همچنین با معرفی شیخ کلینی، اثر معروف او را از مهم‌ترین کتاب های شیعه خواند و تصریح‌ کرد: کتاب کافی از مهم‌ترین کتاب‌های حدیث و نخستین کتاب از کتب اربعه شیعه است که توسط شیخ کلینی نوشته شده و این کتاب، اولین کتابی است که به صورت جامع در همه زمینه‌های اعتقادی، فقهی، اخلاقی، تفسیر و تاریخ، روایات معتبر را جمع کرده است.

وی افزود: ثقه‌الاسلام محمّد بن یعقوب بن اسحاق کلینی، معروف به «کلینی» یا «شیخ کلینی»، از مشهورترین عالمان و دانشمندان فقیه و محدث نامی و بزرگان شیعه در زمان غیبت صغری است و در نیمه دوم قرن سوم و نیمه اول قرن چهارم هجری از بزرگ‌ترین محدثین شیعه به شمار می‌رفت.

نماینده ولی فقیه در گیلان، خاطرنشان کرد: سال ولادت مرحوم کلینی مقارن با زمان حیات امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف بود، ولی سال وفاتش را ۳۲۸ یا ۳۲۹ هجری ذکر کرده‌اند.

وی با بیان اینکه کلینی کتاب خود را در سه بخش عمده مرتب کرده است؛ عنوان داشت: اصول دین «اصول کافی»، فروع دین «فروع کافی»، متفرقه که با عنوان «روضه کافی» شناخته شده است.

آیت الله فلاحتی، با بیان اینکه شیخ کلینی، عصر غیبت کبری را هم درک کرده است؛ افزود: در زمان شیخ کلینی فرقه اسماعیلیه در راستای انحراف افکار عمومی در ایران فعالیت داشت، اما شیخ کلینی ۲۰ سال تلاش کرد تا کتابی جامع برای جهان اسلام و تشیع بنویسد تا از مذهب تشیع پاسداری کند.

وی، به جمع آوری بالغ بر ۱۶ هزار حدیث از ۱۴ معصوم علیهم السلام که همه آنها را به طور مسند در کتاب آورده است؛ اشاره کرد و گفت: عالمان دیگری مانند شیخ صدوق، شیخ مفید، سید مرتضی، سید رضی و شیخ طوسی از دیگر عالمان برجسته تشیع می باشند، که نقش تاثیرگذاری در تاریخ تحول اسلام در ایران دارند.

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به اینکه فرقه اسماعیلیه مقارن با دوران حیات شیخ کلینی بود؛ تصریح کرد: فرقه اسماعیلیه درصدد این بود که با کشاندن جوانان به انحراف از طریق نحله‌ها و فرقه‌هایی که در آن زمان بر اساس تفکر امویان و عباسیان پایه‌ریزی شده بودند، جامعه ی شیعی را منحرف کند؛ شیخ کلینی توانست با نگارش کتاب اصول کافی جوانان آن زمان را وادار به اندیشه کند و از انحراف آنان جلوگیری به عمل آورد.

وی، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وجود علمای بزرگ تشیع در گیلان، ادامه داد: در عصر حاضر نیز با مروری در تاریخ گیلان، سبک زندگی عالمانه و زاهدانه ی سه عالم بزرگ گیلانی مرحوم آیت الله لاکانی، مرحوم آیت الله رودباری و مرحوم آیت الله ضیابری حایز اهمیت است.

آیت الله فلاحتی، با بیان اینکه اگر هر سه این علما در نجف یا قم مانده بودند؛ جزو مراجع تقلید محسوب و صاحب رساله می‌شدند؛ خاطر نشان کرد: این سه عالم بزرگ با یکدیگر هم عهد شدند که در گیلان بمانند تا جلوی هجمه‌های دشمن که دارای تفکرات مارکسیستی بود را بگیرند و مردم را در صراط مستقیم نگه دارند.

 

وی با بیان اینکه گیلان در طول تاریخ دروازه تمدن اروپا بود؛ ادامه داد: اما وجود سه عالم برجسته گیلانی، مانع غلبه فرهنگ اروپا و تفکرات مارکسیستی بر جامعه ی گیلانی شد.

امام جمعه رشت، به نقش آیت الله لاکانی در تربیت علمای دینی در گیلان اشاره کرد و گفت: این علامه فقید، در قم و رشت شاگردان بسیاری تربیت کرد؛ که هر کدام در نقطه ای از مملکت منشاء خیر و برکت هستند.

وی با تاکید بر اینکه شیعیان در برابر هجوم فرهنگ‌های بیگانه در طول تاریخ در سایه تلاش مجاهدانه و مستمر همین عالمان شیعه مصون ماندند؛ افزود: تزکیه نفس و تربیت انسان‌ها از ویژگی‌های عالمان دین است.

شایان ذکر است؛ در این مراسم مطالعه کتب زیر جهت رهنمود انسان به واقعیت نیز توصیه شد؛ که عبارتند از: کتاب شرح اصول کافی از ملاصدرا، روضه المتقین از علامه مجلسی اول، مرات العقول از علامه مجلسی در شرح اصول کافی، فوائد الرضویه از شیخ عباس قمی، ریحانة الادب از مدرس تبریزی، جامع المقاصد از محقق ثانی، مفتاح الکرام از علامه سید محمد حسین عاملی.

گفتنی است؛ مرحوم آیت الله لاکانی پس از عمری تلاش و مجاهدت در دی ماه سال ۱۳۷۹ دارفانی را وداع گفت و پیکر مبارکش در بقعه متبرکه خواهر امام رشت به خاک سپرده شد.

 

تلاش‌های مجاهدانه مرحوم آیت الله لاکانیدر برابر فرهنگ‌های بیگانه ستودنی است

تلاش‌های مجاهدانه مرحوم آیت الله لاکانیدر برابر فرهنگ‌های بیگانه ستودنی است

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار