به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، در شرایطی که حمل و نقل مرزی همواره به عنوان یکی از ارکان حیاتی ارتباطات اقتصادی و تجاری بین کشورها به شمار میرود، مسائل و چالشهای پیشروی رانندگان و کامیونداران همواره تأثیرات قابلتوجهی بر روند فعالیتهای تجاری و معیشت افراد دارد و در این میان، افزایش هزینههای سوخت و پایین بودن کرایهها، فشار مضاعفی به قشر زحمتکش رانندگان وارد کرده است.
کامیونداران در مرز باشماق خواستار افزایش قیمت کرایهها و کاهش هزینههای سوخت هستند و آنها اعلام کردهاند که قیمت پایین کرایهها به همراه افزایش قیمت گازوئیل، فعالیتهای حمل و نقل آنها را تحتتأثیر قرار داده و موجب زیانهای مالی قابلتوجهی برای آنها شده است و این وضعیت نهتنها بر معیشت رانندگان تأثیر گذاشته؛ بلکه به روند حملونقل کالاها نیز آسیب رسانده است.
حمیدرضا عبدالملکی مدیر پایانه مرزی باشماق از برگزاری یک نشست ویژه با طرف عراقی بهمنظور بررسی و حل مشکلات حمل و نقل سوخت مایع و تانکرها خبر داد.
وی تصریح کرد: این نشست به دنبال اعتراضاتی که در سمت کشور عراق در این حوزه به وقوع پیوسته و منجر به بستهشدن مسیرها شده بود برگزار شد.
عبدالملکی با اشاره به تأثیر این اعتراضات بر فعالیت رانندگان ایرانی، گفت: با توجه به بستهشدن مسیرها رانندگان ایرانی نیز از مراجعه به کشور عراق برای حمل بار خودداری کردند و این موضوع نیازمند توجه و بررسی فوری بود.
وی افزود: دیروز جلسهای ویژه با حضور مدیر و نمایندگان تجار و رانندگان عراقی برگزار شد تا بتوانیم خواستههای هر دو طرف بهویژه رانندگان ایرانی را مورد بررسی قرار دهیم.
مدیر پایانه مرزی باشماق تأکید کرد: هدف این نشست حلوفصل مشکلات موجود و ایجاد شرایط مناسب برای حملونقل مرزی است.
وی همچنین اعلام کرد: قرار است امروز پاسخهای لازم از طرف عراقیها دریافت شود و امیدوار هستیم که این مشکلات بهزودی برطرف گردد.
عبدالملکی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همکاری و تعامل دو طرف شرایط بهبود یابد و رانندگان ایرانی بتوانند بهراحتی به فعالیتهای خود ادامه دهند.
قیمتها به طور خودسرانه تعیین میشود
صباح محمودی رئیس انجمن رانندگان و کامیونداران مریوان در خصوص مشکلاتی که رانندگان کامیون با آن مواجه هستند، اظهار داشت: این مشکلات تنها مختص به رانندگان ایرانی نیست و متأسفانه بهطورکلی در کشور عراق وجود دارد.
وی ادامه داد: از طرف ایران هیچ مشکلی نداریم؛ اما قیمت بارگیری از طرف عراق شروع میشود و این بارگیری در یک پارکینگ در سلیمانیه انجام میشود و رانندگان عراقی با پرداخت پولهای هنگفتی مواجه هستند و در واقع، هیچ تفاوتی بین رانندههای ایرانی و عراقی وجود ندارد و قیمتها بهصورت خودسرانه تعیین میشود.
محمودی همچنین به کاهش قیمت بارها اشاره کرد و گفت: این قیمتها به طور غیرمنصفانهای از ۹۰ دلار به ۳۸ و ۳۵ دلار کاهشیافته است و این موضوع نشاندهنده وجود یکدست پشت پرده است که بر قیمتها تأثیر میگذارد.
انتهای خبر/