مسعود خیرجو روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار بسیج اظهار کرد: با توجه به کمبود منابع جهت مدیریت مصرف در استفاده بهینه از آب شیرین و آب خاکستری در صنایع، طبق قانون برنامه ششم توسعه کشور باید از پساب در مدیریت مصرف آب و بازچرخانی آن استفاده شود.
وی افزود: بدین منظور آب صنایع بزرگ باید از محل چاه یا شبکه قطع و از پساب تامین شود و شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل در اجرای قانون استفاده از پساب و مدیریت مصرف آب، با توجه به ظرفیتهای صنایع استان از جمله فولاد اردبیل و نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان، پساب لازم را به آنها اختصاص داده است.
وی ادامه داد: با چند واحد صنعتی در حال احداث در استان از جمله معدن مس مشگینشهر وارد مذاکره شدهایم و حمایت و همراهی نهادهای حاکمیتی و نظارتی از جمله استانداری و شرکت آب منطقهای ضروری است تا با عدم تخصیص آب و قطع آب شیرین صنایع با توجه به نص صریح قانون، شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل توفیق زیادی در مدیریت و عرضه پساب به دست آورد.
خیرجو تصریح کرد: امیدواریم شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل همگام با شرکتهای آب و فاضلاب سایر استانها با فروش پساب و استفاده از منابع حاصل از آن گامهای بلندی بردارد و از منابع حاصل از این محل میتوان طرحهای نیمهتمام تاسیسات فاضلاب را تکمیل کرد و با تامین پایدار حفاظت محیط زیست در توسعه زیرساختها گام اساسی برداشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل اظهار کرد: مراکز علمی و دانشبنیان میتوانند با ورود به این عرصه، روشهای استفاده از تکنولوژیهای نوین و جا انداختن بهرهبرداری از پساب به جای آب شیرین در صنایع را ترویج و آموزش دهند و در نگهداری و توسعه فضای سبز نیز پیشگام باشند.
به گزارش بسیج، بیش از ۳۰ شهر و ۹۹۱ روستای استان اردبیل زیرپوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل قرار دارند و ۴۰۱ هزار نفر جمعیت در مناطق روستایی از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهرهمند هستند.
طبق اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ، افزون بر یک هزار و ۴۱۵ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهرهبرداری در استان فعالیت میکنند.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای گیلان، آذربایجانشرقی و زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.