به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، مصطفی لعلآزاد عصر پنجشنبه در مجمع سالیان هیئت ناشنوایان و کمشنوایان استان اردبیل اظهار داشت: در کسب قهرمانی آسیا ورزشکاران این استان افتخار آفریدند به طوری که یاشار وقار با کسب مدال طلای دوومیدانی، یزدان اسلامی با کسب مدال طلای دوومیدانی، فرزاد چراغی در رشته تنیس روی میز و چند تن از بانوان نیز در رقابتهای دیگر با کسب مدالهای رنگارنگ به قهرمانی کشورمان کمک کردند.
وی تصریح کرد: ما قدردان تلاشهای ورزشکاران، مربیان و رئیس هیئت استان اردبیل هستیم که در کسب این قهرمانی کاروان کشورمان را بیش از هر زمان دیگر کمک و یاری کردند.
رئیس فدراسیون ناشنوایان و کمشنوایان کشور گفت: کاروان ایران با شعار «فریاد صلح در سکوت» توانست برای اولین بار در تاریخ کشورمان با کسب 24 مدال طلا، 17 مدال نقره و 22 مدال برنز در مجموع 62 مدال مقام اول آسیا را به دست آورد.
لعلآزاد افزود: باید در 2028 مالزی این قهرمانی را تکرار کنیم و مصمم هستیم در یک برنامه سه تا چهار ساله بتوانیم اهداف راهبردی خود را محقق کنیم.
وی اولویت برنامهریزی این فدراسیون را مسابقات المپیک ژاپن در سال آینده اعلام کرد و یادآور شد: ورزشکاران ما باید آمادگی خودشان را حفظ کرده و در کنار آن به افزایش توان خود کمک کنند تا در مسابقات المپیک بتوانیم مدالهای خوشرنگی را برای کشورمان به دست آوریم.
رئیس فدراسیون ناشنوایان و کمشنوایان کشور در ادامه خاطرنشان کرد: 10 ماه فرصت است تا با برنامهریزی دقیق بتوانیم در این رقابتها حضور پیدا کنیم که اولویت اول حمایت از ورزشکاران قهرمان در مسابقات آسیایی است تا آنها را برای مسابقات المپیک آماده کنیم.
لعلآزاد اضافه کرد: با یک کار جمعی میتوانیم در المپیک ژاپن موفق عمل کرده و با کسب مدالهای رنگارنگ جایگاه کشورمان را ارتقا دهیم.
وی به اهمیت ورزش همگانی اشاره کرد و گفت: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت یک دلار هزینه در حوزه ورزش زمینه صرفهجویی 3.4 دهم دلار را در بخش درمان فراهم میآورد و از همین رو باید در حوزه ورزش سرمایهگذاری انجام دهیم تا از هزینههای درمان کاسته شود.
رئیس فدراسیون ناشنوایان و کمشنوایان کشور بیان کرد: در بسیاری از کشورها در ساخت ورزشگاهها و سالنهای ورزشی بیمهها مشارکت دارند چرا که از قبل سلامتی مردم هزینههای درمانی آنها کاهش یافته و پرداختی بیمهها به حداقل میرسد.
لعلآزاد در ادامه تصریح کرد: اولویت اصلی ما توسعه ورزش همگانی در کنار توجه به ورزش قهرمانی است چرا که خروجی ورزش همگانی به استعدادیابی در ورزش قهرمانی منجر میشود.
وی ضرورت اختصاص سالنهای ورزشی برای ورزشکاران ناشنوا را یادآور شد و افزود: استان اردبیل در اختصاص سالن ورزشی پیشرو و پیشگام حرکت کرده و در کنار آن مدیرکل ورزش و جوانان این استان با پرداخت بیش از 600 میلیون تومان کمک کار این هیئت برای ارتقای آمادگی بیشتر بوده است.
رئیس فدراسیون ناشنوایان و کمشنوایان کشور از میزبانی استان اردبیل در برگزاری اردوی تیم ملی قدردانی کرد و ادامه داد: تلاش خواهیم کرد تا در صورت میزبانی مسابقات جهانی، استان اردبیل را در چند رشته میزبان این رقابتها کنیم تا این استان بتواند ظرفیتهای میزبانی خود را از رقابتهای بینالمللی و جهانی نشان دهد.
لعلآزاد خاطرنشان کرد: ما راهی جز حرکت سریع در مسیر توسعه ورزش قهرمانی با استعدادیابی در استانهای مختلف نداریم و البته در این زمینه باید ورزشکاران ما از ورزشکاران عادی جدا نشوند.
وی اضافه کرد: برخی از ورزشکاران ناشنوا و یا کمشنوا در کنار سایر ورزشکاران تمرینات خود را انجام داده و حتی در لیگهای کشوری حضور پیدا میکنند چرا که حضور در این لیگها میتواند برای آنها منابع درآمدی خوبی را به همراه داشته باشد.
رئیس فدراسیون ناشنوایان و کمشنوایان کشور بیان کرد: ما حق نداریم فعالیت ورزشکاران خود را محدود به برخی میادین و یا رقابتهای محدود بکنیم بلکه در مسیر قهرمانی آنها باید شرایط بهتر و همواری را ایجاد کنیم تا این ورزشکاران در کنار رسیدن به لیگهای کشوری، بتوانند از امکانات رفاهی، تحصیلی و اشتغال مناسب نیز بهره بگیرند.