به گزارش خبرگزاری بسیج لرستان، رویا حیدرزاده» مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور در نشست خبری پنجمین جشنواره فرهنگی، هنری و پژوهشی «فردخت» که صبح امروز (دوشنبه) در محل این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: شاید بتوان انقلاب اسلامی را اولین نقطه تحولی در تاریخ ایران دانست؛ انقلابی که قرار است با رویکرد تحولی به سمت تمدن نوین اسلامی حرکت کند؛ این تحول در سطح بینالمللی از اهمیت خاصی برخوردار است؛ به همین جهت باید این موضوع را گرامی بداریم و دستاوردهایی که طی ۴۵ سال عمر انقلاب به دست آمده است، برای نسلهای جدید معرفی شود.
حیدرزاده افزود: ایران با سابقه و پیشینه خودش و متناسب با فرهنگ، اعتقادات و باورهای مردمی سعی کرده که اقدامات خود را داشته باشد و در این رابطه، مردم به عنوان پشتوانه انقلاب اسلامی با برخورداری از اعتقادات عمیق، در موضوعات و جریانات مختلف اثرگذار بودهاند.
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور در ادامه به جشنواره فردخت اشاره و عنوان کرد: جشنواره فردخت دو سال است که به عنوان یک اقدام ملی و عظیم فرهنگی انجام میشود.
وی تصریح کرد: صنعت پوشاک، صنعتی بزرگ محسوب میشود، ولی موضوع مهم در این عرصه، جریان فرهنگی مد و لباس است؛ بدین معنی که پوشش زنان و مردان جامعه در مناطق مختلف کشور بر اساس فرهنگ بومی هر منطقه شکل میگیرد؛ اما جریانی سعی دارد که فرهنگ غیر ایرانی-اسلامی را بر مردم کشورمان تحمیل کند.
حیدرزاده ادامه داد: مطابق فرهنگ اصیل ایرانی-اسلامی، پوشش مردم کشورمان باید منطبق بر استانداردهای اعتقادی هم باشد؛ لذا این جشنواره در پی تأثیرگذاری بر جریان مد و لباس است؛ البته کار در این حوزه، نیازمند داشتن پشتوانه علمی و پژوهشی است؛ زیرا در غیر اینصورت موفقیتآمیز نخواهد بود.
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان افزود: هرچند که در ظاهر، شبکه طراحان مد و لباس را در کشور داریم، ولی در حقیقت این فقط بانک اطلاعاتی است و نمیتوان عنوان «شبکه» را به آن اطلاق کرد؛ به همین دلیل قرار است که ساختار و سازمانی مثل «انجمن طراحان» را بر اساس شبکهسازی ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: این جشنواره بهصورت ملی و استانی در تماماستانها و در سطح ملی با محوریت بسیج جامعه زنان اجرا شده است و به واسطه آن، پنج هزار و ۳۷۰ اثر دریافت شد که برترین آنها در جشنواره ملی عرضه خواهد شد.
حیدرزاده گفت: گام بعدی، تولید این آثار است که با استفاده از ظرفیتهای داخلی و بیرونی بسیج باید تولید شود و به دست مصرفکننده برسد. طراح، تولیدکننده و فروشنده داریم، ولی بین این بخشها فاصله وجود دارد که امیدواریم جشنواره فردخت بتواند این فاصله را برطرف کند.
«عادله سادات تقاعدیان» دبیر جشنواره فردخت هم در این نشست گفت: جشنواره از سال ۱۳۹۹ با حضور سه دستگاه آغاز شد؛ اما در سالهای بعدی این تعداد افزایش یافت. جشنواره در سه سطح طراحی، دوخت و پژوهش در پنج محور با چهار دستگاه و وزارتخانه از جمله وزارت علوم، آموزش و پرورش، سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و کارگروه ساماندهی مطالبات کشور فعالیت میکند.
وی افزود: امسال در گام پنجم جشنواره فردخت هفت هزار مخاطب داریم؛ هزار نفر از این تعداد، از اساتید ماهر طراحی هستند که در سه بخش ملی، بینالملل و مقاومت فعالیت میکنند.
دبیر جشنواره فردخت اضافه کرد: تاکنون ۱۷۰ مقاله، ۲۱۰ طرح مانتو اجتماع و ۴۸۰ طرح مانتو فاخر یا مانتو با دوختهای سنتی به جشنواره امسال ارسال شده است.
وی گفت: جشنواره فردخت و نمایشگاه مرتبط با آن در کاشان برگزار میشود که افتتاحیه آن برای ۲۱ بهمن ساعت ۱۵ و اختتامیه آن نیز برای ۲۴ بهمن ساعت ۱۸:۳۰ پیشبینی شده است.
تقاعدیان با بیان اینکه سال گذشته شش هزار بازدیدکننده از نمایشگاه داشتیم، خاطرنشان کرد: امسال بحث فروش را هم در کنار جشنواره خواهیم داشت.
انتهای پیام/