تولید انرژی در بیش از ۲۰۰ امامزاده کشور/تبدیل به احسن اراضی وقفی با رعایت شرایط و ضوابط قانونی انجام می شود
![تولید انرژی در بیش از ۲۰۰ امامزاده کشور/تبدیل به احسن اراضی وقفی با رعایت شرایط و ضوابط قانونی انجام می شود](/files/fa/news/1403/11/21/5100258_950.jpg)
قزوین_ حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه کشور به همراه معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه و مدیرکل روابطعمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور طی سفر یک روزه از روند فعالیت ها و پروژه های اوقاف استان قزوین بازدید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین خاموشی در حاشیه این سفر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بسیج بیان کرد: موضوع تبدیل به احسن اراضی موقوفه ضوابط شرعی و حقوقی دارد و هر اراضی قابل تبدیل به احسن نیست اگر ضوابط عملی شود که قانوناً حقوقی و شرعی قابل توجیه باشد یعنی احسن از آن رقمهای قبلی میخواهد در بحث وقف تهیه شود و به جای آن قرار بگیرد.
وی افزود: بعضی از اراضی را که مردم میخواهند تبدیل به احسن کنند، بحث ریالی مد نظر است که اشکالی ندارد؛ ولی بحث ریال هم اگر باشد باید قانون و شرع اجازه بدهد و اگر بر اصل قانون و شرع باشد، تبدیل به احسن قابل اجراست.
وی تشریح کرد: تبدیل به احسن بحث امروزی نیست در بعضی مواقع شهرداریها، وزارت راه، وزارت نفت و یا جاهای دیگر به ناچار از زمینهای موقوفه رد میشوند و وزارت موقوفه باید در آنجا همکاری نماید؛ این همکاری اقتضا میکند اراضی را در اختیار آنها قرار داده، به صورت تبدیل به احسن عمل کنیم؛ یعنی پولی که دریافت میکنیم در عوض زمین دیگری باید تهیه نموده که بتوانیم وقف را رشد یافته و نه از بین رفته ببینیم.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: تبدیل به احسن طبق ضوابط و شرایطی در جایی ممکن است قابلیت داشته باشد؛ ولی باید ضوابط رعایت شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار بسیج در مورد اینکه اوقاف برای رفع ناترازی انرژی در کشور چه گامهایی برداشته، بیان کرد: در امامزادهها و رقبات به صورت کیلو واتی یعنی در بیش از ۲۰۰ امامزاده به صورت ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ و یا حتی ۲۰۰ کیلووات نصب شده است که به صورت طبیعی تاثیر میگذارد؛ یعنی در شبکه هر چقدر تولید برق ایجاد شود، کمک خواهد نمود.
حجتالاسلام خاموشی گفت: یک نیروگاه در اصفهان بالای یک مگاوات است در دستور کار ماست که چند نیروگاه بالای یک مگاوات تاسیس کنیم؛ یک نیروگاه در چهارمحال بختیاری که دو و نیم مگاوات و در تهران یک و نیم تا دو مگاوات است که انشاالله تاسیس خواهد شد و هدفگیری ما ۱۱۰ مگاوات است که به ناترازی رفع برق کمک کنیم که معنایش این نیست که در این ۱۱۰ مگاوات متوقف شویم.
وی افزود: هر چقدر بتوانیم فعالیت اقتصادی منطبق با نیات واقف برای مولد سازی موقوفات در این زمینه داشته باشیم در رفع ناترازی در اولویت کاری ما قرار دارد.
حجت الاسلام والمسلمین خاموشی در پاسخ به سوال خبرنگار بسیج مبنی بر اینکه چشم انداز اوقاف برای حل مشکلات جامعه بیشتر در کدام حوزه است، بیان کرد: نهاد وقف بودجه دولتی، منابع عمومی، نظام بانکی، عوارض و مالیات نیست؛ اموال شخصی بوده است که با تولیت اداره میشود و برای حفظ آن تولیت باید تلاش کند.
وی ادامه داد: همچنین اوقاف باید برای مولدسازی و اجرای نیت تلاش کند که ممکن است نیت در بحث عتبات عالیات یا بحث دینی، علمی، رفع حوایج مردم یا غیره باشد.
وی تاکید کرد: وقف در خدمت مردم است و نیت الهی دارد و سازمان اوقاف وظیفه دارد در این زمینه تلاش و فعالیت نماید تا انطباق با نیات را فراهم کند.
حجت الاسلام خاموشی تاکید کرد: وقف میتواند یک انباشت بهمنی سرمایه را تدبیر کند که این انباشت به رفع مشکلات مردم قدرت میدهد.
وی ابراز کرد: موقوفات هر استانی شخصیت مستقل حقوقی دارند و هر موقوفهای میتواند در زمینههای مختلفی شراکت داشته باشد در شرکتهای دانش بنیان سعی کردهایم سهام وقفی را سهام اقل بگیریم که آن شرکت دانش بنیان علاقه داشته باشد که در این مسیر خدمت نماید و صاحب حرفه و صاحب اختراع برای آینده خود امیدوارتر حرکت کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: معمولا شرکتهای سهام اقل برای وقف است اگر یک موقوفه توانمند در زمینهای است ما مخالفت نمیکنیم به کمیسیون بهرهوری پیشنهاد و ارائه بدهند، تصویب خواهد شد.
انتهای پیام/۱۰۰۴