![بازگشت کارخانه دولومیت نهاوند به چرخه تولید در اسفند ماه ۱۴۰۳](/files/fa/news/1403/11/23/5107108_157.jpg)
به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، کارخانه دولومیت نهاوند، بهعنوان یکی از سه پروژه مهم صنایع نسوز کشور، که قرار بود با اجرای فازهای ۲ و ۳ زمینهساز اشتغالزایی مستقیم برای ۳۰۰ نفر از جوانان این شهرستان شود، یک سال و ۵ ماه پس از افتتاح رسمی آن در مهرماه ۱۴۰۲، به دلیل مشکلات زیرساختی همچون کمبود گاز و قطعی برق تعطیل شد، این تعطیلی علاوه بر توقف تولید، منجر به بیکاری ۴۵ کارگر شاغل در خط تولید این واحد شد.
این کارخانه که در نظر داشت سالانه ۳۰ هزار تن دولومیت کلسینه برای تأمین بخشی از نیازهای شرکت فرآوردههای نسوز ایران تولید کند، اهدافی همچون تأمین مواد اولیه صنایع داخلی و همچنین صادرات به بازارهای منطقهای از جمله عراق، ترکیه و دیگر کشورهای همسایه غربی را دنبال میکرد، اما مشکلات انرژی و ناترازیهای موجود در این حوزه موجب شد این واحد تولیدی از چرخه اقتصاد صنعتی خارج شود.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای نسوز ایران، در این خصوص به خبرنگار بسیج گفت: پیگیریهای متعددی با نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی و همچنین شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین انجام شده است و با اخذ مجوزهای لازم از مراجع مربوطه، فرآیند راهاندازی دوباره کارخانه از آذر ماه ۱۴۰۳ کلید خورده است.
ایرانپور با اشاره به حساسیتهای موجود در خط تولید و تجهیزات کارخانه افزود: این کارخانه با داشتن تکنولوژی خاص در خطوط تولید خود نیازمند تأمین انرژی پایدار است، مشکلاتی مانند کمبود گاز و برق بهشدت بر روند فعالیت تأثیر گذاشته، اما با هماهنگیهای صورتگرفته تلاش میشود این موانع زیرساختی برطرف شود، انتظار داریم دستگاههای مسئول در تأمین گاز و برق، با اولویت قرار دادن این پروژه، برای حل مشکلات تسریع کنند.
وی بیان کرد: رفع مشکلات این واحد تولیدی نهتنها موجب اشتغالزایی قابلتوجه میشود، بلکه تأثیر مستقیمی بر توسعه اقتصادی شهرستان نهاوند و ارتقای جایگاه ایران در صنایع نسوز خواهد داشت، تلاش ما بر این است که ضمن تأمین نیازهای داخلی، زمینه صادرات محصولات به کشورهای همسایه مانند عراق و ترکیه نیز بهصورت گسترده فراهم شود.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای نسوز ایران، اظهار کرد: با رفع مشکلات انرژی و موانع زیرساختی، این کارخانه در اسفند ماه ۱۴۰۳ دوباره به مدار تولید بازگردد.
وی تأکید کرد: راهاندازی مجدد این کارخانه علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی پایدار، میتواند بار دیگر رونق اقتصادی بیشتری برای شهرستان و حتی منطقه به همراه داشته باشد، همچنین به تأمین نیاز صنایع نسوز داخلی و تقویت صادرات محصولات به کشورهای منطقه کمک شایانی خواهد کرد.
ایرانپور با اشاره به اهمیت این پروژه برای صنایع کشور و مردم منطقه تأکید کرد: کارخانه دولومیت نهاوند یکی از بزرگترین مجموعههای تولید دولومیت کلسینه در کشور است و اگر حمایتهای مسئولان ملی و استانی با جدیت ادامه پیدا کند، میتواند الگویی موفق از تکمیل زنجیره ارزش در صنایع نسوز و معدنی ایران باشد، حل مشکلات انرژی این کارخانه باید بهعنوان یک اولویت در دستور کار قرار گیرد چراکه این پروژه نهتنها برای نهاوند بلکه برای صنایع بزرگی که به دولومیت نیاز دارند، اهمیت استراتژیک دارد.
وی بیان کرد: بازگشت مجدد این کارخانه به مدار تولید نیازمند هماهنگیهای بینبخشی و رفع سریع موانع موجود در بحث تأمین مواد اولیه، انرژی و رفع مشکلات حملونقل است.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای نسوز ایران یادآور شد: این کارخانه میتواند نقشی مهم در توسعه صنایع استراتژیک کشور داشته باشد و بازگشت آن به چرخه تولید بهعنوان یک دستاورد بزرگ صنعتی قابل تعریف است.
به گزارش خبرگزاری بسیج؛ کارخانه دولومیت نهاوند نهتنها یک پروژه صنعتی، بلکه یک کانون امید برای بسیاری از افراد جویای کار در شهرستان نهاوند و مناطق اطراف بهشمار میآید، راهاندازی این واحد تولیدی میتواند زمینهساز تقویت جایگاه صنعتی این منطقه در کشور و افزایش تولیدات بومی باشد، اکنون رویکردها و تلاشهای دولت و بخش خصوصی برای احیای آن در اسفند ماه ۱۴۰۳، روزنه امیدی برای آغاز فصل جدیدی از توسعه و اشتغال در این شهرستان است.
بدون شک، تحقق این هدف و بازگشت کارخانه به چرخه تولید، مستلزم همکاری و هماهنگی مستمر دستگاههای اجرایی و سرمایهگذاران خواهد بود.
انتهای پیام/