به گزارش خبرگزاری بسیج مازندران، چهل و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر شاهد افتخارآفرینی بزرگی در تاریخ انقلابی و هنری مازندران بود. فیلم سینمایی «شمال از جنوب غربی»، تولید سپاه کربلا مازندران و بنیاد روایت فتح، با دریافت سه سیمرغ بلورین، برگ زرینی را در تاریخ فرهنگی استان رقم زد.
این اثر که برای نخستین بار روایت مبارزات مردم مازندران در دوران انقلاب اسلامی در جنگلهای شمال را به تصویر کشیده است، مورد توجه ویژه منتقدان و داوران جشنواره قرار گرفت.
در این جشنواره، حمید زرگرنژاد جایزه بهترین کارگردانی، مصطفی زمانی جایزه بهترین بازیگر مرد و علیمحمد قاسمی جایزه بهترین فیلمبرداری و تصویربرداری را از آن خود کردند. اما پشت این موفقیت بزرگ، مدیریتی قاطع، آیندهنگر و فرهنگی ایستاده که بدون آن، تحقق چنین اثری ممکن نبود.
سردار سیاوش مسلمی، فرمانده مقتدر سپاه کربلا، مسیر تازهای در عرصه فرهنگی استان گشود. او با شناختی عمیق از تاریخ، هنر و رسالت فرهنگی، مسیری را پایهگذاری کرد که نتیجه آن، تولید یکی از مهمترین آثار سینمایی استان مازندران و فراتر از آن اثر فاخر سینمایی کشور شد.
در حالی که چهار دهه از انقلاب اسلامی میگذشت و حماسههای مردم مازندران در جنگلهای شمال در قاب هنر مغفول مانده بود،سردار مسلمی با تدبیر، اراده و نگاه فرهنگی خود این خلأ را پر کرد و تحول بزرگ فرهنگی و هنری را در استان مازندران رقم زد.
«شمال از جنوب غربی» تنها یک فیلم نیست؛بلکه تاریخ مقاومت مازندران را از دل صفحات کتابها به قاب سینما آورد تا نسل جدید آن را لمس کند، بشناسد و به آن افتخار کند. این اثر هنری آغاز یک تحول فرهنگی در استان مازندران است، تحولی که با نگاه هنری و فرهنگی، میتواند تاریخ مقاومت این خطه را به نسلهای آینده منتقل کند. و یک الگوی فرهنگی برای دیگر استانها و مسئولان فرهنگی کشور به شمار میرود.
مدیریت جهاد فرهنگی و هنری یعنی شناخت اولویتها، تصمیمگیریهای شجاعانه و تحقق آنها با تمام توان. سردار مسلمی علاوه بر برگزاری دومین کنگره سرداران و شهدای مازندران که الگوی موفق و تحول آفرین فرهنگی در کشور شد، صدای مقاومت و حماسههای فراموششده نسل انقلاب مازندران را به گوش نسل سوم و چهارم انقلاب رساند و نشان داد عرصه فرهنگ و هنر نیز میدان جهادی است که نیاز به مدیریت جهادی آگاه و مصمم دارد.و سرمایه گذاری بر مولفه های اثرگذار فرهنگی غنی مازندران میتواند ارزشها، حماسهها و هویت یک ملت را زنده نگه دارند.