بررسی چالشهای فضای مجازی در قرارگاه رصد فضای مجازی استان البرز/ ضرورت مقابله با تهدیدات امنیتی
به گزارش خبرگزاری بسیج از البرز، حسن مددی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز، در پنجمین جلسه قرارگاه رصد فضای مجازی استان که با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم دادگستری کل استان، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری، مدیر کل اطلاعات استان، مدیر کل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری، مدیر کل صدا و سیمای استان و مدیران اداره ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات سپاه استان البرز، اطلاعات فرماندهی انتظامی استان، پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان، خانه مطبوعات و سازمان بسیج رسانه استان البرز، در سالن جلسات اداره کل صدا و سیمای استان برگزار شد، به هدف تشکیل قرارگاه رصد فضای مجازی استان اشاره کرد و گفت: ارتباط موثر با فعالان این فضا و همچنین اتخاذ اقدامات مقابلهای مناسب در مورد جرایمی که در این فضا واقع میشود، از برنامههای قرارگاه رصد فضای مجازی استان است.
مددی ورود بدافزارها و حملات سایبری را یکی از مشکلات شرکتهای دولتی و خصوصی دانست و افزود: بسیاری از کاربران فضای مجازی در سازمانهای دولتی و شرکتهای خصوصی، اطلاعات امنیتی کافی برای محافظت از خودشان در مقابل کسانی که به دنبال نفوذ و ورود به سامانههای آنها هستند را ندارند و این امر سازمانها را مورد تهدید قرار میدهد.
ضرورت مقابله با تهدیدات امنیتی فضای مجازی در استان البرز
مددی بر تحلیل و بررسی زیرساختهای فضای مجازی در سازمانهای دولتی و شرکتهای خصوصی تاکید و خاطرنشان کرد: در حوزه تهدیدات امنیتی باید شبکهها و زیرساختهای فضای مجازی رصد شود تا در صورت وجود رخنههای امنیتی، تدابیر لازم برای پیشگیری از وقوع جرم اتخاذ شود.
وی رصد و پیگیری موضوعات مرتبط با امنیت فضای مجازی را از وظایف «افتا» در کشور و استان دانست و بیان کرد: در راستای تامین امنیت شبکه میتوان از شرکتهای تخصصی که در زمینه پشتیبانی و تامین امنیت فضای مجازی فعالیت میکنند بهره گرفت تا در صورت نیاز اصلاحات نرم افزاری و سخت افزاری لازم صورت بگیرد.
دادستان مرکز استان بر پایش و توسعه زیرساختهای امنیتی تاکید کرد و متذکر شد: امروزه بسیاری از گروههای معاند در تلاش هستند از طریق فضای مجازی و حملات سایبری فعالیت سازمانهای کشور را مختل کنند لذا دستگاههای مسئول باید در این خصوص مسئولانهتر عمل کنند.
حسن مددی با بیان اینکه بسیاری از فعالان فضای مجازی، اطلاعات امنیتی کافی برای محافظت از خودشان در مقابل کسانی که به دنبال نفوذ به فضای شخصی آنها هستند را ندارند، اظهار داشت: فردی که میخواهد در فضای مجازی فعالیت کند باید از پروتکلهای امنیتی آگاه باشد، در غیر اینصورت هم خودش گرفتار خواهد شد و هم کسانی که از او خدمات دریافت میکنند را گرفتار خواهد کرد.
آگاهی بخشی عمومی در حوزه امنیت فضای مجازی
وی اطلاع رسانی به عموم مردم در خصوص رعایت پروتکلهای امنیتی فضای مجازی را ضروی دانست و افزود: بهره مندی از دانش نخبگانی که در بخش امنیت فضای مجازی در کشور فعالیت میکنند موجب ارتقای آگاهی عمومی در راستای استفاده صحیح از فضای مجازی و کاهش جرایم این حوزه میشود.
ضرورت آمادگی با چالشهای نوظهور
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان هم در این نشست نقش صدا و سیما استان را در فرهنگسازی و پیشگیری از وقوع جرم در فضای مجازی موثر دانست و گفت: صدا و سیمای استان از طریق تولید محتوای فاخر و پررنگ کردن جریانهای ارزشی انقلاب اسلامی میتواند نقش بسزایی در هدایت و راهبری فضای مجازی در استان ایفا کند.
فرید نجف نیا بر ضرورت پیش بینی تحولات آینده برای آمادگی مواجهه با چالشهای نوظهور در سطح استان تاکید و خاطر نشان کرد: چالشهای امروز فضای مجازی یک بحران چندوجهی است که نیازمند اقدامات جامع و هماهنگ از طرف دستگاههای ذی مدخل است.
نجف نیا سرمایه گذاری در حوزه رمزارزها و تبلیغات و سیگنالدهی برای خرید رمز ارزها را از چالشهای حال حاضر فضای مجازی در استان و کشور عنوان کرد و افزود: در ایران خرید و فروش رمز ارز رسمی و قانونی نیست و ویژگیهایی مثل گمنامی کاربران در فضای معاملات رمز ارزی، جابجایی مبالغ هنگفت بدون نظارت، امکان ارتکاب اعمال مجرمانه بدون نگرانی و وجود خلاهای قانونی در این زمینه باعث شده تا این فضا برای مجرمان بسیار جذاب باشد و بتوانند با استفاده از ناآگاهی مردم، آنها را قربانی منافع خود کنند.