دوران تکیه بر آمریکا تمام شده است/والدین بیشترین تأثیر را در شکلگیری رفتارهای اخلاقی کودکان خود دارند
به گزارش خبرگزاری بسیج از البرز، متن خطبه حجت السلام والمسلمین رادمرد امام جمعه ماهدشت، مبنی بر روزمهندس، روز امور تربیتی و تربیت اسلامی و مسائل شهری و منطقهای، به شرح زیر است:
در ادامه خطبه که پیرامون دعای ۲۵ صحیفه سجادیه سخن میگفتیم، به این فراز مهم میرسیم که میفرماید: وجعلهم أبراراً، أتقیاءَ بُصرآءَ سامعینَ مطیعینَ لک، و لأولیائک محبین مناصحین و لجمیع أعدائک معاندین و مبغضین؛ خدایا فرزندانم را از نیکوکاران با تقوا و صاحبان بصیرت و شنوای حق و نسبت به اولیائت عاشق و خیرخواه و به تمام دشمنانت، دشمن و غضبناک قرار بده.
۷ ویژگی بسیار مهم و ضروری یک فرزند صالح در مکتب امام سجاد علیه السلام، همانطور در گذشته بارها تکرار کردیم و مجدد عرض میکنیم این که در مسیر استجابت دعا تلاش هم باید صورت گیرد، دعا اهداف زندگی و مسیر زندگی را معین میکند خصوصا در صحیفه سجادیه، بدلیل اینکه شیوه تربیتی امام علیه السلام از طریق دعا بود و جنبه آموزشی هم دارد، علاوه بر صیقل دادن روح انسان و رشد معنوی انسانهای مومن؛ بنابراین در مسیر این دعاها انسان باید برنامه ریزی کند و برنامه زندگی خودش را براساس اهداف تعیین شده، مشخص کند. یکی از آن ویژگیهای مهمی که فرمودند: وجعلهم أبراراً خدایا فرزندان مرا نیکوکار قرار بده، اهل خیر باشند، خب این میشود یکی از اهداف زندگی ما یعنی تربیت فرزند نیکوکار، حالا چه برنامه ریزی باید داشته باشیم تا این خصلت خوب و زیبا در او اتفاق بیفتد، دو نکته، البته نکات دیگر هم است.
الف: آموزش از طریق الگوسازی
لازمه تبدیل شدن به یک الگوی شایسته، برای تأثیرگذاری برکودکان، ایجاد ارتباط عاطفی مبتنی بر عشق و صمیمت با آنها است.
وقتی در مقام والدین بتوانیم رابطهای بر پایه عشق با کودکان برقرار کنیم، راهی مؤثر برای تأثیرگذاری بر آنها باز میکنیم و در دنیایی که الگوهای مختلف آنها را احاطه کردهاند، ما برای عمیقترین و پایدارترین تأثیر، به بهترین الگو تبدیل میشویم.
والدین بیشترین تأثیر را در شکلگیری رفتارهای اخلاقی کودکان خود دارند.
برای شکلگیری فضیلت نیکوکاری در کودکان، بهعنوان یک الگو، در انجام دادن این کار پیشقدم باشید.
امور خیر و یاری رساندن به دیگران میتواند به شیوههای مختلف انجام گیرد.
کارهایی از قبیل یاری رساندن به افراد نیازمند، همکاری با مؤسسههای خیریه و امور خدماتی، کمک به همنوعان در حوادث و بلایای طبیعی و غیره، میتواند فرصتهای مناسبی برای الگوبرداری در اختیار کودکان قرار دهد.
بیان داستانهایی پیرامون زندگی و سیره پیامبر اسلام و اهل بیت علیهم السلام اولیاء و شهدای گرانقدر برای ارائه الگویی دیگر به فرزندان بسیار خوب و ضروری است.
از رسول خدا (صلی الله علیه و آله) چنین روایت شده است، رَحِمَ اللَّهُ عَبْداً أَعَانَ وَلَدَهُ عَلَى بِرِّهِ بِالْإِحْسَانِ إِلَیْهِ وَ التَّأَلُّفِ لَهُ وَ تَعْلِیمِهِ وَ تَأْدِیبِهِ.
خداوند رحمت کند بندهای را که به فرزندش کمک کند تا او نیکوکار شود، به وسیله نیکی کردن به او، الفت داشتن و گرم گرفتن با وی و با آموزش و تربیت او.
ب: آموزش ارزش و معنای نیکوکاری به کودکان
برای اینکه نیکوکاری بهعنوان یک ارزش از طرف کودکان پذیرفته شود، باید ابتدا آن را در زندگی خود در اولویت قرار دهیم و سپس آن را در زندگی کودکان تقویت کنیم.
آگاهانه سرمشق و الگو نیکوکاری برای کودکان بودن، نشان دادن مصادیق عینی از عمل خیر و نیکوکاری و همچنین گفتوگو درباره اعمال نیک پس از انجام دادن آنها، حتی اگر بسیار کوچک باشند، مانند نگهداری از کودک یک دوست، دادن نشانی جایی به یک نفر، احوال کسی را پرسیدن و ...، به کودکان کمک میکند که درک کنند چه احساس خوبی از انجام دادن عمل نیک به انسان دست میدهد. کودکان با مشاهده رفتار و گفتار بزرگسالان به ارزش نیکوکاری پی میبرند و تمایل بیشتری به انجام دادن آن پیدا میکنند.
درباره معنا و مفهوم نیکوکاری با کودکان صحبت کنید؛ مصادیق کارهای نیک را برای آنها مثال بزنید و کارهای نیک آنان را تأیید و تشویق نمایید، آداب و شیوههای نیکوکاری را به فرزندانمان تعلیم بدهیم.
در کنار این برنامهها و سایر برنامههایی که اقدام میشود در خانواده انسان باید همیشه دعاگوی فرزندانش در این زمینه هم باشد وجعلهم أبراراً، خدایا فرزندان ما را جزء انسانهای نیکوکار قرار بده.
شخصی آمد محضر پیامبر خدا صلى الله علیه و از محرومیّت خود از حجّ شکایت کرد حضرت فرمودند: علَیکَ بالجُمُعَةِ فإنَّها حَجُّ المَساکِینِ، بر تو باد نماز جمعه، که آن حجّ مستمندان است.
خداوند متعال در آیه محوری سیوپنجم سوره مبارکه نور با مطلع «اللَّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ...»، هر چیزی به هر نسبتی که با «اللَّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ...» ارتباط دارد، به همان اندازه نورانیت کسب مىکند.
قرآن نور است، چون کلام خدا است، اسلام نور است، چون دین خدا است. ایمان نور است، چون رمز پیوند با خدا است.
علم نور است، چون راه معرفة الله است. پیامبران و امامان (ع) نورند، چون رهبران الهیاند.
مؤمن هم نور است، چون مظهر اسماء خدا است. در بین اوصاف مؤمن، وصف عزت و عزتمندی، از محوری خاصی برخوردار است (الْمُؤْمِنُ عَزِیزٌ فِی دِینِهِ (الکافی، ج۲، ص۲۴۵)).
به فرمایش امام صادق (علیه السلام): «خدای متعال، اختیار همه کارها را به مؤمن داده، اما این اختیار را به او نداده است که ذلیل باشد. مگر نشنیدهاى که خداى تعالى مىفرماید: «وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِینَعزت، از آن خدا و رسولش و مؤمنین است»؟ بنابراین مؤمن، عزیز است و ذلیل نیست.
فَالْمُؤْمِنُ یکُونُ عَزِیزاً وَ لَا یکُونُ ذَلِیلًا یکی از مهمترین توصیفات رهبر معظم انقلاب در خصوص شخصیت «مجاهد کبیر، پرچمدار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی، و رهبر مدبر سیاسی، جناب سید حسن نصرالله رضواناللهعلیه» (۰۷/۰۷/۱۴۰۳) این بود که وی «حقاً و انصافاً به اسلام عزت داد» همه اذعان داشتند که سید مصداق «أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَینَهُم» (مقابل کفار شدید باشید، در میان خودتان مهربان) است؛ او بر اساس این آیه رفتار نمود و تمام خشم و غضب انقلابی خود را در مقابل دشمن به کار گرفت و با مردم لبنان و فلسطین بسیار مهربان بود.
درست عکس برخی سران خائن و مرتجع کشورهای اسلامی، که با دشمن مهربان و با دوستان، دشمن بوده و هستند. از همان ابتدای تأسیس حزبالله، یعنی سال ۱۳۶۱ ه. ش بچههای حزبالله به او میگفتند «خامنهای کوچک». امام خامنهای، سیدحسن را به ایران آوردند که در قم، با دوری نسبی از اتفاقات داخلی لبنان، درس بخواند. سید نیز به همراه سیدهاشم صفیالدین در سال ۱۳۷۲ ه. ش برای تحصیل علوم دینی به قم آمدند. اما بعد از دو سال، شهید سیدعباس موسوی دبیرکل وقت حزبالله، درخواست کرد که سید حسن به لبنان برگردد.
آقا مخالفت کردند و گفتند که ما با سید کار داریم؛ ایشان را برای آینده نیاز داریم و سید باید تا مرجعیت درس بخواند، اما با اصرار لبنانیها، سیدحسن به لبنان برگشت.
در شهریور سال ۱۳۷۶، دو تن از رزمندگان حزبالله در حمله به یکی از مواضع ارتش اسرائیل به شهادت رسیده و پیکر آنان به دست نیروهای اسرائیلی افتاد.
تلویزیون اسرائیل بدون اطلاع از هویت این دو نفر، تصویر خونآلود آنان را به نمایش گذاشت، به سرعت مشخص گردید که یکی از این دو تن، "سید هادی" فرزند سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله میباشد.
انتشار این خبر همانند بمبی در جامعه لبنان صدا کرد و تحول بسیار مهمی در پی داشت. زیرا در تاریخ لبنان، چه در زمان جنگ داخلی و چه در مقابله با تجاوز نظامی اسرائیل، هیچگاه دیده نشد که فرزند یکی از رهبران گروهای سیاسی و یا شبه نظامیان در راه مبارزه کشته شده باشد.
وقتی که سیدهادی میخواست عضو حزبالله شود، نزد پدر آمد و پدر سه شرط برای فرزندش گذاشت: اول اینکه هیچکس نباید تو را بشناسد و باید اسم مستعار انتخاب کنی.
بعدها که سیدهادی شهید شد، صهیونیستها گفتند اگر ما میدانستیم که این پسر نصرالله است، حتماً او را زنده میگرفتیم تا بتوانیم امتیاز بزرگی از حزبالله بگیریم. دوم؛ حق گرفتن هیچ مسئولیتی را نداری؛ چون پسر من هستی! و سوم اینکه فقط برای جنگ بروی، نه اینکه در قرارگاه بنشینی!
تلاش او، خستگی ناپذیری او، تقوا و معنویت او، اسلام شناسی او، دشمن شناسی او، مجاهدت او و رهبری از روی حکمت او حزب الله را به اوج رساند و قدرتی شد برای مهار رژیم صهیونیستی، باور نکنید که اسرائیل تحت سیاستهای آمریکا عمل میکند، بلکه بالعکس آمریکا تحت سیاستهای اسرائیل و صهیونیستها حرکت میکند، الان تقابل جهان کفر است که قبلا نیابت میکرد و آمریکا میدان داری میکرد، الان دیگر کار سخت شده و خود اسرائیل آمده وسط میدان و همه طرح ریزیها و برنامه هاو سخنهای آن رئیس جمهور قاتل آمریکا بر اساس سیاستهای ابلاغی صهیونیست هاست، طوفان الاقصی جدای از اینکه در مسیر آرمانهای فلسطینیان و ساکنین آن سرزمینها بود، طوفانی به پا کرد که مسیر قدرت نمایی مستکبرین به چالش کشیده شده و اینها به برکت مجاهدتهای امثال سید حسن نصرالله و فرماندهان غیور حزب الله و گروههای مقاومت فلسطینی بودکه براساس مکتب مقاومتی که از امام و رهبری عزیز ایران اسلامی تعلیم یافته بودند، برنامه ریزی و حرکت کردند و سرانجام به آرزوی دیرینه خودش بعد سالها مجاهدت رسید که ان شاءالله بعد مراسم تدفین این شهید عزیز و شهید صفی الدین، روز یکشنبه ۵ اسفند در محل مصلی هم برنامه منسجمی برنامه ریزی شده که مردم عزیز و قدرشناس ماهدشت هم در این مراسم شرکت خواهند کرد.
در حالی که مدعیان برخی جریانات سیاسی داخل کشور همچنان «تکیه بر آمریکا» را تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی «جار» میزنند، اروپاییها هم در تماشای بلایی هستند که آمریکا بر سر اوکراین و زلنسکی آورد و به راحتی آب خوردن نسخه این کشور را در ریاض پیچیدند و جنگ را به نفع طرف مقابل اعلام کردند، حالا اروپاییها میگویند، آمریکا قابل اعتماد نیست و «دوران تکیه بر آمریکا تمام شده است.»
تاریخ همواره تکرار میشود، اما عبرتگیرنده از حوادث تاریخی بسیار کم است.
آذرماه ۱۳۲۲ سران آمریکا، شوروی و انگلیس در کنفرانس تهران و بدون اطلاع و حضور شاه ایران برای آینده کشورمان نسخه پیچیدند.
۸۱ سال بعد تاریخ در ریاض تکرار شد و سران آمریکا و روسیه کنفرانسی در این شهر ترتیب دادند تا بدون حضور رئیسجمهور اوکراین درباره سرنوشت اوکراین، تصمیمگیری کنند!
این حقیقت و ذات آنها است، اگر هم رنگی میزنند به صورت خودشان و لبخندی بر لبان دارند تا عده گول بخورند و در سیاست آنچه آنها میخواهند اعمال کنند، خب علاوه بر استفاده از انسانهای فریب خوده و ترسو که از قدرت پوشالی آنها احساس ترس میکنند یا منافع دنیاییشان را در خطر میبینند، اقدامات دیگری را هم رقم میزنند برای هم زدن امنیت و آرامش ایران اسلامی و در یک اتفاقی که در تهران افتاد که چند نفر از ارازل و اوباش موجب کشته شدن دانشجوی محترمی شدند.
برخی جریانها متاسفانه وارد میدان شدند که خواستند باز آشوبی را در داخل کشور به پا کنند، و در امتداد آنها ارازل و اوباش رسانهای دشمن هم آمدند تا ضریب بدهند که ماجرا و جور دیگری تعریف و روایت کنند که دانشجویان را به خیابان بیاورند و آغاز یک ماجرا باشد.
ولی با هوشیاری مجموعههای مختلف تیرشان به سنگ خورد و ناکام ماندند، دشمن همیشه به دنبال همچنین حرکتهایی هست، اما آنچه مورد انتظار رهبری عزیز که بارها گفتند و مردم هم انتظار دارند اینکه برخی مسئولین ما از لاک دفاعی بیایند بیرون، یک مقدار حالت تهاجمی در مقابل دشمن بگیرند، یکی از حالتهای تهاجمی همین مسئله تبیین است حقیقت دشمن و اقدامات او را بیان کنند، نگذارند فضا مبهم بماند، زدن مبانی غرب و تهاجم نسبت به آنها، یکی از آن اقدامات است.
خب در هفته امور تربیتی هم هستیم، واقعا دانش آموز ما در این خصوص اطلاعاتی دارد؟ نوجوان و جوان ما و افراد حاضر در جامعه ما چطور؟ همه موظف هستیم از همه ظرفیتها برای مقابله و تهاجم به دشمن استفاده کنیم، مسئولین با خدمت صادقانه و خالصانه و شبانه روزی برای حل مشکلات مردم و مشکلات اقتصادی مردم و مردم هم با حفظ بصیرت و آگاهی خودشان تا ان شاءالله این مشکلات را پشت سر بگذاریم.
دو تقاضای اساسی داریم از مسئولین مربوطه با دغدغههایی که عرض میکنیم که به جد مطالبه مردم عزیز ماهدشت است، یکی مسئله شهرستان شدن ماهدشت که ضمن تشکر از تلاشهای استاندار و نمایندگان محترم مجدانه تقاضا پیگیری داریم و یکی هم موضوع ایجاد ناحیه مقاومت بسیج سپاه است، چون در گذشتهها اقدامات کارشناسی انجام گرفته تقاضا داریم، همان روند کارشناسی ادامه پیدا کند و به نتیجه برسد، ان شاءالله.
ضمن تشکر از سردار محترم و معزز و پر تلاش سپاه استان سردار حیدرنیا که همیشه الحمدلله به ماهدشت نظر لطف دارند و همیشه از تدابیر ارزشمندشان بهرهمند میشویم، تقاضا داریم این درخواست را هم مانند حسن توجه همیشگی شان مورد توجه قرار دهند.