قزوین_ به گزارش بسیج، لیلا رایگان، رتبه سوم الگوهای برتر تدریس کشور است که در گفتگو با خبرگزاری بسیج خود را چنین معرفی کرده و از خود می گوید؛
لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از چه سالی وارد عرصه تدریس شدید؟
لیلا رایگان هستم، کارشناس تفسیر و علوم قرآن. از دوران دبیرستان که برخی دروس را به صورت کنفرانس ارائه میدادیم، به تدریس علاقهمند شدم. در دوره دانشجویی نیز، با توجه به پژوهشی بودن اکثر دروس، در زمینه نگارش جزوات تحقیقی و ارائه شفاهی مطالب پیشرفت کردم. همین تجربهها سبب شد که تصمیم بگیرم وارد عرصه تدریس مباحث قرآنی شوم. پس از فارغالتحصیلی، از سال ۱۳۸۸ با بهرهگیری از بستر حلقههای صالحین در پایگاهها، این مسیر را بهطور جدی ادامه دادم.
چه عواملی شما را به سمت تدریس و فعالیت در بسیج سوق داد؟
محیط سالم و پذیرش آسان در حلقههای صالحین، انگیزهای شد تا در این مسیر گام بردارم.
چگونه به عنوان مربی بسیجی در حوزه حضرت خدیجه(س) فعالیت خود را آغاز کردید؟
در مدت ۱۵ ماه سکونت در الوند، در همان روزهای ابتدایی به حوزه حضرت خدیجه (س) دعوت شدم. این دعوت، نقطه آغازی برای شکلگیری مباحث ارزشمند و آشنایی با بسیجیان الوند بود.
به نظر شما، مهمترین ویژگی یک معلم موفق چیست؟
با وجود نظرات گوناگون در این زمینه، از تجربه شخصی دریافتهام که عشق به کار، رمز موفقیت است. همین عشق، انسان را به تلاش برای افزایش مهارتها و توانمندیهایش ترغیب میکند.
چه شیوهها و روشهایی را در تدریس خود به کار میبرید که باعث موفقیت شما در جشنواره الگوی برتر تدریس شده است؟
روشهایی همچون رویکرد مسئلهمحور، مباحثه، تقویت تفکر فعال و خلاق، که همه را مدیون دورههای توانمندسازی صالحین هستم.
چه چالشهایی در مسیر تدریس و مربیگری بسیجی داشتهاید و چگونه بر آنها غلبه کردهاید؟
یکی از بزرگترین چالشها، عدم پذیرش برخی مساجد و پایگاهها بود. برای غلبه بر این مشکل، تلاش کردم از طریق ارتباطات حضوری، افراد مؤثر را با خود همراه کنم. البته در برخی موارد موفق نبودم، اما این تجربهها نیز برایم آموزنده بودند.
کدام موضوعات یا مباحث را بیشتر تدریس میکنید و چرا این حوزهها برای شما اهمیت دارند؟
تدبر و تفسیر قرآن، مباحث اعتقادی مانند مهدویت، و نیز مباحث تربیتی و تشکیلاتی. این موضوعات نهتنها به دلیل رشته تحصیلیام برایم مهم هستند، بلکه احساس میکنم نسبت به دورههای توانمندسازی صالحین نیز دین و تعهدی دارم.
چگونه شاگردانتان را به یادگیری بهتر و عمیقتر تشویق میکنید؟
با ایجاد سوال و خرد کردن مباحث پیچیده، سعی میکنم یادگیری را آسانتر و جذابتر کنم. همچنین، در فضای مجازی گروههایی تشکیل میدهم و محتوای تکمیلی مانند کلیپ، پادکست و خلاصه دروس را در اختیار شاگردانم قرار میدهم. این روش، تأثیر زیادی در تثبیت مطالب و ایجاد علاقه بیشتر دارد.
لطفاً از روند شرکت در جشنواره الگوی برتر تدریس بسیج برایمان بگویید.
عقیدتی-سیاسی بسیج از طریق حوزه حضرت خدیجه (س)، از مدرسین مباحث اعتقادی درخواست کرد تا فیلمی از تدریس خود ارسال کنند. به لطف خدا، در مرحله استانی برگزیده شدم و به مرحله کشوری جشنواره راه یافتم.
چه احساسی داشتید وقتی متوجه شدید که مقام سوم کشوری را کسب کردهاید؟
احساس کردم امام رضا(ع) این موفقیت را به من هدیه دادهاند، چراکه جشنواره در مشهد برگزار شد و ما زائر ایشان بودیم.
چه عواملی را در موفقیت خود در این جشنواره مؤثر میدانید؟
لطف امام رضا (ع)، دعای دوستان و انتخاب یک بحث نو و جدید. سبک جدیدی که در تدبر قرآن تدریس کردم، چنان مورد توجه داوران قرار گرفت که یکی از آنها از این شیوه تدریس به وجد آمد.
هدف اصلی شما از تدریس و فعالیت در بسیج چیست؟
هدفم، آگاهیبخشی به خود و جامعه انقلابی است، بهویژه در این دوران که هجمهها و فتنهها فراوانند. آرزو دارم که دل امام زمان (عج) و رهبر انقلاب شاد شود.
چه برنامههایی برای آینده خود در زمینه تدریس و تربیت بسیجیان دارید؟
با توکل بر خدا، برنامههای گذشته را ادامه خواهم داد و تلاش میکنم نوجوانان و کودکان بیشتری را به این مسیر جذب کنم.
چه توصیهای برای افرادی که میخواهند در این مسیر قدم بگذارند، دارید؟
اهل مطالعه باشیم، اما نه صرفاً با جمعآوری مطالب پراکنده از فضای مجازی. لازم است که بهطور متمرکز و علمی مطالعه و تحقیق کنیم. استمرار و تلاش رمز موفقیت است. وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَىٰ
انتهای پیام/۱۰۱۲