قزوین_به گزارش بسیج، جشنواره تلاوتهای تقلیدی سوم تا ششم اسفندماه به میزبانی استان قزوین در حال برگزاری است؛ این جشنواره در سه رده سنی ۹ تا ۱۳، ۱۳ تا ۱۶ و ۱۶ تا ۲۰ سال برگزار و میزبان ۵۲ قاری نوجوان است؛ در جریان این جشنواره برگزاری بیش از ۲۰ محفل انس با قرآن برنامهریزی شده است؛ در همین راستا محافل انس با قرآن کریم در ۱۴ مرکز نظامی، انتظامی و اداری، ۱۰ مدرسه، روستاها و شهرهای استان با حضور قاسم مقدمی و حمید شاکرنژاد از قاریان ملی و رفعتی، سروریفر، لطفی و آقاجانی از قاریان استانی برگزار می شود.
استقبال مردم از جشنواره تلاوتهای تقلیدی نشان داد که مردم جامعه علاقهمند تلاوت قرآن هستند و باید در این عرصه بیشتر فعالیت کرد.
آستان مقدس امامزاده حسین(ع) میزبان قاریان نوجوان است که با توجه به برودت هوا و نمایش بهتر مسابقات، حیاط امامزاده با سازه موقت پوشیده شده است تا در قاب تصویر فضای سقاخانه، گنبد و ایوان امامزاده حسین(ع) مشخص شود برای همین منظور ۱۴۰۰ متر از فضای باز این بقعه متبرکه برای مسابقات آماده شده است. در حاشیه برگزاری جشنواره تلاوتهای تقلیدی با محمد کاظم نداف قاری قرآن و از استادان و داوران جشنواره گفتگویی داشتیم.
تاثیر فوق العاده مجالس وعظ و روضههای خانگی در گرایش به قرآن کریم
محمدکاظم نداف، قاری و مبلغ قرآنی در حاشیه برگزاری جشنواره تلاوتهای تقلیدی در گفتگو با خبرنگار بسیج گفت: متولد ۱۳۳۳/۱۱/۱۲ استان قزوین هستم؛ در خانواده و در یک محیط مذهبی رشد کردم. در مدرسه ابتدایی مذهبی به نام سعادت درس خواندم که بعد انقلاب آن را تخریب و با بازسازی به حوزه علمیه خواهران (کوثر) تبدیل کردند.
وی افزود: مادربزرگ پدری ام که با او در یک خانه زندگی می کردیم همیشه جلوی رحل قرآن در حال تلاوت بود؛ دیدن این صحنه تکراری و دایمی در ذهن و روح و روانم تاثیر فوق العاده ای گذاشت؛ همچنین رفتن به مجالس وعظ و روضههای خانگی به همراه پدرم در گرایش من به قرآن بیتاثیر نبود.
داشتن صوت زیبا برای تلاوت قرآن کریم
استاد قرآن بیان کرد: کم کم متوجه شدم
که دارای صوت خوبی هستم و قادر به خواندن و تقلید هر نوع نغمه و آهنگی از قبیل مداحی، نوحه و قرآن به نحو احسن هستم و هر نغمه ای که در اطرافم می شنیدم اگر خوشم می آمد سریع و دقیق تقلید و اجرا می کردم و مورد تشویق و تمجید اطرافیان قرار میگرفتم.
اعزام به کشورهای مختلف برای شرکت در مسابقات قرآنی
محمد کاظم نداف گفت: برای مسابقات قرآنی و تبلیغی به کشورهای بلاروس، سودان، هند بویژه ایالت کشمیر اعزام شدهام و تراکم فعالیتم در وهله اول در سفرهای حج تمتع به مدت ۶ بار در دهه ۶۰ بود و ملاک اعزام بنده سابقه درخشان تلاوت هایم در حرمین شریفین بود به طوری که یک شب در مسجد الحرام در بین ۲۰۰ نفر از قاریان اعزامی ۳ بار بخش هایی از قرآن را تلاوت کردم.
قبل از انقلاب هم قاری قرآن کریم بودم
وی افزود: بنده از قاریان قرآن قبل از انقلاب هستم، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با برگزاری اولین مسابقات کشوری در آن مسابقات شرکت کردم؛ اولین مسابقه در سال ۱۳۵۸ در فرهنگسرای کانون توحید تهران در میدان توحید (پشت ساختمان حج و زیارت )
برگزار شد و بین ۱۵۰ نفر شرکت کننده مقام ششم کشور را کسب کردم؛ همین امر باعث شد از همان سال ۵۸ علاوه بر تهران و مشهد، قزوین هم در حوزه قرآنی دارای جایگاه رفیعی شود.
کسب عناوین برتر کشوری در مسابقات قرآنی
مسابقات محمد کاظم نداف تشریح کرد: بعد از مسابقه سال اول که مقام ششم را کسب کردم در سال ۵۹ مقام سوم کشوری را نیز کسب نمودم و بعد از آن در چندین مسابقه که در شهرهای مختلف برگزار شد از جمله مقام پنجم در بندرعباس، چهارم مشهد، چهارم آمل، مقام دوم مسابقات هند در شهر بوپال و در سن ۵۰ سالگی مقام اول اذان کشور در سال ۱۳۸۱ را در تهران کسب کردم.
تقلید از قاریان باعث پیشرفتم در حوزه قرآنی شد
وی یادآور شد: علت پیشرفت درحوزه قرآنی
تقلید از قاریان مصری؛ عبدالباسط، منشاوی، مصطفی اسماعیل، غلوش، صیاد، علی البناء، طبلاوی و از متاخرین شهات انور بود
فعال حوزه قرآنی تشریح کرد: پدرم سال ۱۳۴۶ شمسی به مکه مشرف شد و با خود یک رادیو ضبط با نام ایوا سوغاتی آورد از کسانی بودم که از این شئ ارزشمند نهایت استفاده را بردم؛ کارم گرداندن موج رادیو و پیدا کردن تلاوت های زیبا از کشورهای عربی و ضبط آنها بود انگار یک ندای غیبی به من گوشزد میکرد که همه آن اجراها را که با هم متفاوت بودند عینا و دقیقا تقلید کنم.
تمرین و ممارست دایمی باعث پیشرفتم در حوزه قرآنی شد
وی افزود: دسترسی و تقلید از منابع صحیح و عظیم، دارا بودن حنجره صوتی قوی و توانمند و تمرین و ممارست مکرر و دایمی باعث پیشرفت بنده در حوزه قرآنی شد.
به تعلیم و آموزش قرآن و کشف استعدادها در حوزه قرآنی پرداختم
وی یادآور شد: همزمان با فراگیری قرآن با تشکیل جلسات قرآنی در مساجد محل سکونت از سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۶۱ یعنی ۱۱ سال در مساجد میمونه، صالحیه، حاج ابراهیم، ستوده و از سال ۱۳۶۱ تا پایان ۱۴۰۰ یعنی نیم قرن با
استقرار در مسجد مولاوردیخان به تعلیم و آموزش قرآن و کشف استعدادها در حوزه قرآنی پرداختم به نحوی که امروز قزوین جزو غنی ترین شهرها از لحاظ قاریان زبده در سطح کمی و کیفی در کشور است.
عدم تضاد بین گفتار و کردار قاریان و مبلغان قرآنی
محمد کاظم نداف بیان کرد: حدیثی داریم مبنی بر اینکه مردم را به سوی خدا دعوت کنید بغیر زبان و با عمل خودتون چون اگر مردم بین گفتار و کردار مبلغان قرآنی تضاد ببینند تمام زحمات و تلاشهای آنها بی نتیجه می شود و جذب یا فاصله گرفتن ها دلیلش انطباق عمل ما با دین یا بر عکس تضاد بین این دو است.
اجرای تلاوتهای زیبای نوجوانان و جوانان در جشنواره تلاوتهای تقلیدی
وی در پایان درباره ارزیابی خود از برگزاری جشنواره تلاوتهای تقلیدی در استان قزوین ابراز کرد: اين جشنواره با وجود سرمای هوا با زحمات زیاد و طاقت فرسا با شکوه و زیبایی تمام در آستان امامزاده حسین علیه السلام در حال اجراست و موضوع مسابقه (تقلید) شاه کلیدی که باعث رشد و پیشرفت خودم شد آن هم در زمانی که هیچ وسیله کمک آموزشی نبود و امروز شاهد تلاوتهای زیبای نوجوانان و جوانان در این جشنواره هستیم.
انتهای پیام/۱۰۰۴