۳۰ / اسفند / ۱۴۰۳ - 20 March 2025
08:16
کد خبر : 9670637
۱۸:۰۰

۱۴۰۳/۱۲/۰۶
مصاحبه اختصاصی بسیج با فرهنگیار شاعر در محفل ملی شعر مقاومت؛

شعر، رسانه‌ای نافذ در جهاد تبیین و مقاومت در برابر جنگ نرم

حسن اسحاقی عنوان کرد: شعر، رسانه‌ای نافذ در جهاد تبیین و مقاومت در برابر جنگ نرم است.

 

قزوین- به گزارش بسیج، در حاشیه محفل ملی شعر مقاومت، با حسن اسحاقی، شاعر و نویسنده، گفت‌وگویی داشتیم. او از سال ۱۳۸۵ به طور جدی وارد عرصه شعر شده و تاکنون دو مجموعه شعر با عنوان‌های تو را باران صدا کردم و ماه بیت منتشر کرده است. در این مصاحبه از ورودش به شعر مقاومت، تأثیر شهادت سید حسن نصرالله بر فضای فکری‌اش و نقش شعر در جهاد تبیین سخن می‌گوید.

 

 لطفاً خودتان را معرفی کنید و بفرمایید چگونه وارد عرصه شعر شدید؟

 

 من حسن اسحاقی هستم، متولد سال ۱۳۶۷ در کرج، کارشناس ارشد روان‌شناسی اجتماعی. از سال ۱۳۸۵ به طور جدی شعر گفتن را آغاز کردم و تاکنون دو کتاب شعر با عنوان‌های تو را باران صدا کردم و ماه بیت منتشر کرده‌ام.

 

چه عاملی باعث شد که در حوزه شعر مقاومت فعالیت کنید؟

 

 فکر می‌کنم با توجه به باورها و اعتقاداتمان، نمی‌توانیم نسبت به آنچه در اطرافمان می‌گذرد بی‌تفاوت باشیم. وقتی حوادثی رخ می‌دهد که احساسات ما را برمی‌انگیزد و با ارزش‌های ما همسو است، ناگزیر به نوشتن درباره آن‌ها هستیم. به‌ویژه در یک سال و نیم اخیر، جبهه مقاومت بهای سنگینی پرداخته است و ما هم نباید در این مسیر بی‌عمل بمانیم. شعر گفتن، حضور در این جهاد است.

 

 در این محفل چه شعری ارائه کردید و پیام اصلی آن چه بود؟

 

 شعری برای سید بزرگوار مقاومت، سید حسن نصرالله نوشتم. پیام اصلی آن این است که مقاومت با شهادت فرماندهانش از بین نمی‌رود، بلکه قوی‌تر می‌شود:

 

"هر چراغی بشکند، از شهادت بی‌خبر

جای آن صدها چراغ سرخ روشن می‌شود"

 

این شعر پاسخی است به کسانی که گمان می‌کنند شهادت فرماندهان، پایان مقاومت است، در حالی که خون آن‌ها، جریان مقاومت را زنده‌تر می‌کند.

 

 شهادت سید حسن نصرالله چه تأثیری بر فضای فکری شما و اشعار مقاومت داشت؟

 

 در ابتدا، اندوه و بهت، احساسی غالب بود، اما پس از آن به این فکر کردم که نقش من چیست؟ چه می‌توانم بکنم تا در حد توان، دینم را ادا کنم؟ تنها راهی که داشتم، قلم بود. خودکار را برداشتم و نوشتم تا سهمی در این مسیر داشته باشم.

 

 نقش شعر را در جهاد تبیین و مقابله با جنگ نرم چگونه می‌بینید؟

 

 شعر از دیرباز برای ایرانیان یک رسانه بوده و هنوز هم می‌تواند این نقش را ایفا کند. هنر، بهترین ابزار برای تبیین است، زیرا مفاهیم عمیق را تأثیرگذارتر و ماندگارتر منتقل می‌کند. زبان شعر، زبانی نافذ است که می‌تواند احساسات را برانگیزد و پیام را در دل‌ها ماندگار کند.

 

 آیا شعر مقاومت تنها یک هنر است یا می‌تواند ابزاری برای مبارزه نیز باشد؟

 

 به نظرم ترکیبی از هر دو است. شعر، هنر است، اما هنری که می‌تواند به یک سلاح تبدیل شود، سلاحی برای آگاهی، امید و استقامت. وقتی مبارزه را از دریچه شعر بیان کنیم، هم اثرگذاری بیشتری خواهد داشت و هم ماندگارتر خواهد شد.

 

اگر بخواهید یک پیام از طریق شعر به نسل آینده بدهید، آن چیست؟

 

 همان پیامی که در شعرم آمده است:

"هر چراغی بشکند، از شهادت بی‌خبر

جای آن صدها چراغ سرخ روشن می‌شود"

 

مقاومت ادامه دارد، روشنایی خاموش نمی‌شود.

 

انتهای پیام/۱۰۱۲

هادی انصاری
خبرنگار: هادی انصاری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید