به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، فرهاد سبحانی عصر سهشنبه در نشست مدیریت منابع آب در اردبیل اظهار کرد: بیش از 90 درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود که عمده آنها نیز با آبیاریهای غرقابی هدررفت است.
وی تصریح کرد: ضروری است تا در استان اردبیل که یک استان کشاورزی با تولیدات متنوع است، توسعه آبیاری مدرن مورد توجه قرار گرفته و شرایط بهتری را در برون رفت از مشکل خشکسالی شاهد باشیم.
معاون امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: ما وضعیت بحرانی را در منابع آب داریم و باید در این بخش در کنار رعایت الگوهای مصرف درست، کشت محصولات کم آببر با رعایت الگوی مصرف بهینه در بخش کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.
سبحانی افزود: به هیچ وجه کشت محصولات پر آببر در شمال استان توصیه نمیشود و به همین خاطر جهاد کشاورزی الگوهای کشت صحیح را به درستی تبیین و تشریح کرده و انتظار میرود با همراهی بهرهبرداران بخش کشاورزی، مشکلات و نارساییها در این بخش رفع شود.
وی از دستگاههای متولی به ویژه امور آب و آب و فاضلاب خواست تا از هم اکنون به فکر تأمین آب فصل تابستان بوده و در گذر از شرایط سخت کمآبی برنامهریزی درستی را انجام دهند.
معاون امور عمرانی استاندار اردبیل در ادامه خاطرنشان کرد: دستگاههای اجرایی استان باید به تکالیف مشخص شده در سند سازگاری با کمآبی به درستی عمل کنند تا بخش بزرگی از چالش کمبود آب در استان رفع شود.
سبحانی اضافه کرد: متأسفانه هدررفت منابع آب در بخش کشاورزی نگرانکننده است و ضرورت دارد توسعه آبیاری مدرن با کاشت محصولات کم آببر به عنوان یک اصل اساسی مورد توجه باشد.
وی از آب و فاضلاب استان خواست تا در کنار حذف انشعابات غیرمجاز، در شهرهای دارای تنش آبی برنامهریزیها را به نحوی انجام دهد تا در گذر از تابستان سال آینده کمبودی وجود نداشته باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اردبیل بیان کرد: با اصلاح و تعمیر بخشی از شبکه جلوی هدررفت منابع آب نیز گرفته شده و پایداری منابع آب را شاهد خواهیم بود.
سبحانی در ادامه یادآور شد: چشمانداز مصارف مختلف منابع استان اردبیل در قالب یک سند جامع ترسیم شده و ما برنامهریزیها را متناسب و سازگار با کمآبی انجام خواهیم داد تا شرایط سختی را نداشته باشیم و در صورت بروز مشکل بتوان نارساییهای احتمالی را نیز رفع کرد.
پرداخت 125 میلیارد تومان درآمد پایدار در دهیاریها
در نشست دیگری که با محوریت بررسی پرداخت تسهیلات بانک برای خرید ماشینآلات و توسعه روستاهای استان برگزار شد، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری از پرداخت تسهیلات خرید ماشینآلات و طرحهای درآمدزایی برای دهیاریها و تعاونیهای روستایی خبر داد.
بخشعلی لطیفی گفت: تاکنون از محل تسهیلات بانک عامل 50 دستگاه ماشینآلات به ارزش 125 میلیارد تومان برای ایجاد درآمد پایدار در دهیاریها و روستاها پرداخت و خریداری شده است.
وی افزود: همچنین امسال برای خرید 186 دستگاه ماشینآلات تشکیل پرونده انجام شده و با پرداخت تسهیلات ماشینآلات یادشده تحویل دهیاریها خواهد شد.