۲۳ / اسفند / ۱۴۰۳ - 13 March 2025
05:37
۲۳:۴۸

۱۴۰۳/۱۲/۲۲

مرمت و بهسازی کاروان‌سرای تاریخی دزپارت

عملیات مرمت و بهسازی کاروان‌سرای تاریخی شهر دهدز در شهرستان دزپارت آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان؛ رضا کیانی قلعه‌سردی اظهار کرد: کاروان‌سرای دهدز، یکی از بناهای ارزشمند و کهن استان خوزستان است که پس از سال‌ها متروک بودن، وارد مرحله مرمت و بهسازی شده است.

 

وی با اشاره به اینکه این کاروان‌سرا که درگذشته محل استراحت کاروان‌های عبوری بود، اکنون باهدف حفظ اصالت بنا و توسعه گردشگری منطقه، بازسازی می‌شود، افزود: در فاز نخست، مبلغ ۸ میلیارد ریال برای مرمت و بهسازی این بنا اختصاص‌یافته و با پیگیری‌های انجام‌شده، در مرحله بعدی ۱۵ میلیارد ریال دیگر تأمین خواهد شد.

 

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دزپارت گفت: هدف این طرح، تبدیل کاروان‌سرا به یک مرکز چندمنظوره با کاربری‌های اداری، فرهنگی و کارگاهی است تا علاوه بر حفظ این اثر تاریخی، به ظرفیت‌های گردشگری منطقه نیز افزوده شود.

 

وی ادامه داد: این کاروان‌سرا به‌عنوان یکی از نمادهای تاریخی منطقه، یادآور پیشینه فرهنگی و تمدنی دهدز است و احیای آن، پیوندی میان گذشته و آینده ایجاد می‌کند. این اقدام می‌تواند باعث تقویت حس تعلق شهروندان به میراث‌فرهنگی خود شده و دهدز را به شهری باهویت تاریخی برجسته‌تر تبدیل کند.

 

کاروان‌سرای دهدز مربوط به دوره صفوی است و در شهرستان دزپارت، شهر دهدز، جنب دادگاه عمومی شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۵۹۷۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید