به گزارش خبرگزاری بسیج از گلستان؛ روستای درازنو از جاهای دیدنی کردکوی در استان گلستان است و در فاصله ۳۵ کیلومتری از جنوب شرقی شهرستان کردکوی قرار دارد.
روستای درازنو از زیباترین مناطق ییلاقی استان گلستان و از جاهای دیدنی کردکوی محسوب میشود که نسبت به سایر ییلاقهای شمالی کشور، کمتر شناختهشده است. این روستا در جوار جنگلی به همین نام و جنگل جهاننما در فاصله ۳۵ کیلومتری از جنوب شرقی شهرستان کردکوی قرار دارد. ناحیه روستای درازنو بالا جاده نامیده میشود و قله درازنو با ارتفاع حدود ۲,۸۰۰ متر نیز فاصله کمی تا این روستا دارد. شهرستان کردکوی در غرب گلستان قرار گرفته است و بندر ترکمن، سمنان و خلیج گرگان همسایههای این شهرستان هستند.
چرا باید اینجا را ببینیم؟
با پشت سر گذاشتن یکی از قشنگترین جادههای کوهستانی، به روستای درازنو میرسیم. جایی که ۲۸۰۰ متر از سطح دریا بالاتر است و یکی از بلندترین جاهای این منطقه بهحساب میآید.
زمستانها، درازنو پوشیده از برف است. اما تابستان بعضیها پاراگلایدر یا کایت سوار میشوند. نزدیک جهاننما سایت پروازی درازنو برپا شده که می شود در آنجا پاراگلایدر سوار شد و حدود ۴۵ دقیقه بالای جنگل و روستاها پرواز کرد. البته برای این کار باید حرفهای باشیم.
بهترین فصل سفر
اینجا مکانیست که برخی از مردم کردکوی برای فرار از گرمای طاقت فرسای تابستان به آن پناه می برند. به دلیل ارتفاع بسیار زیاد، در این منطقه زمستان ها بسیار سرد و برف گیر است. بهترین فصل سفر به روستای درازنو از اواسط بهار تا اواخر تابستان است. البته در فصل بهار که هوا بارانی باشه شما میتوانید ساعت ها به تماشای اقیانوسی از ابرها بنشینید.
بیشتر خانههای روستای درازنو بافت سنتی مناسب با محیط خود را حفظ کردهاند. خانههای محلی در درازنو کاهگلی و چوبی هستند و در ساخت بعضی از آنها نیز از سنگهای کوهستانی استفاده کردهاند. این خانهها در تابستان خنک و در بهار و اوایل پاییز گرم میمانند.
از درازنو به دشتی پهناور میرسیم که در بهار و تابستان، رنگ یکدست سبزی به خود گرفته. کمی که جلوتر برویم دشت، جایش را به دره و پرتگاه میدهد. حالا باید اینجا نشست و به چشمانداز تماشایی آن پایین چشم دوخت. جایی که یک عالمه روستا و جنگل از گلستان تا مازندران زیر پای ماست. دریای خزر و خلیج گرگان را هم میشود دید.
این منطقه چند چشمه پرآب هم دارد که آب زلالی در آنها میجوشد. پوشش گیاهی منطقه متنوع است، از آویشن و گلگاوزبان تا کنگر وحشی، بابونه پرسیاهوش و گزنه در این محدوده پیدا میشود.
در بیشتر روزهای سال و بهخصوص زمان طلوع آفتاب و اندکی پس از آن، ابرهای انبوه روستای درازنو را احاطه میکنند. مراتع وسیع اطراف این روستا مکانی مناسب برای چرای دامهای مردم این منطقه و روستاهای اطراف به شمار میروند. گرچه بهدلیل چرای بیرویه دامها در حال حاضر تنها با مجوز سازمان حفاظت از محیط زیست این منطقه، تردد دامداران در این مراتع امکانپذیر است.
از ویژگیهای بارز پوشش گیاهی در اطراف روستای درازنو میتوان به ترکیب جنگل و مرتع در کنار یکدیگر اشاره کرد. جنگلهای انبوه درازنو پوشیده از آویشن، گزنه، بابونه، و درختچههای ازگیل، زرشک، آلوچه و سیب و گلابی وحشی هستند. در ارتفاعهای بیشتر جانوران وحشی مانند گراز و خرس قهوهای نیز زندگی میکنند. خوشبختانه در طول سالیان اخیر توسط سازمان جنگلداری در این منطقه درختان کاج سیاه، افرا، زبان گنجشک، بلوط و گردو کاشته شدهاند که نقش مؤثری در احیای بافت گیاهی این ناحیه دارند. با این وجود همچنان حفاظت از جنگل درازنو و منابع طبیعی این منطقه ضرورت دارد.
روستای درازنو فاصله کوتاهی تا قله درازنو دارد و به همین علاقهمندان به کوهنوردی در فصلهای بهار و تابستان برای صعود به این قله و سایر کوههای اطراف به روستای درازنو سفر میکنند. در کوهستان درازنو غارهای طبیعی، آبشارها و چشمههای زیبایی وجود دارند که کوهنوردان در مسیر صعود به قلهها با آنها روبهرو میشوند.
از میان جاذبههای طبیعی این منطقه میتوان به غار یخچال، چشمه رزوی غربی، چشمه رزوی شرقی، جیکا چشمه، لار چشمه و مرس چشمه اشاره کرد. آب چشمههای طبیعی این منطقه بسیار گوارا است و در برخی موارد خواص دارویی نیز دارد.
انتهای پیام/